ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Σε ιδιότυπο «ψάρεμα της τσιπούρας» έχει αποδυθεί τα τελευταία χρόνια ο μάνατζερ – Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Ανδρέας Μαρτίνης. Έχει βαλθεί να «αξιοποιήσει» τα 100 στρέμματα «φιλέτο» του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου (Γ.Π.Ν.) «Ασκληπιείο Βούλας» πουλώντας το σε ιδιώτες...


Να γιατί χάνει η Ν.Δ. (πρόσφατο παράδειγμα)


Παράδειγμα προς αποφυγήν στη διάδοχο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ο Μαρτίνης  (Ε.Ε.Σ)  ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

 

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

 

 

Ρεπορτάζ Άννα Μπουζιάνη και Κώστας Βενετσάνος

Σε ιδιότυπο «ψάρεμα της τσιπούρας» έχει αποδυθεί τα τελευταία χρόνια ο μάνατζερ – Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Ανδρέας Μαρτίνης. Έχει βαλθεί να «αξιοποιήσει» τα 100 στρέμματα «φιλέτο» του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου (Γ.Π.Ν.) «Ασκληπιείο Βούλας» πουλώντας το σε ιδιώτες. Πότε σε Αμερικανούς επενδυτές – σύμφωνα με πληροφορίες –  πότε στην Marfin του Βγενόπουλου κ.α. Στην προσπάθειά του αυτή, προσπαθεί να εμπλέξει – χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία – το ελληνικό δημόσιο και συνακόλουθα τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Μόνη του δυσκολία οι εργαζόμενοι στο Ασκληπιείο που αντιδρούν σθεναρά και η τοπική κοινωνία.

– Εδώ έχει εφαρμογή η τεχνική του …ψαρέματος. Αντιδρά η κοινωνία, αφήνει «το νήμα» να μη το κόψει η …τσιπούρα. Χαλαρώνει η κοινωνία και οι εργαζόμενοι, τραβάει με γρήγορες απλωτές το νήμα, μέχρι να την πιάσει στον ύπνο ή στην κόπωση!

Όμως η κοινωνία και οι εργαζόμενοι επαγρυπνούν. Να προσθέσω ότι τουλάχιστον στην τελευταία περίπτωση, έχουν προστεθεί στους «καλούς» η πλειοψηφία του Δ.Σ. και ιδιαίτερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηρακλής Καραγιώργος.

Είναι τόσο επιτακτική και απαιτητική η πρεμούρα των «επενδυτών» και του προέδρου του Ε.Ε.Σ. Ανδρέα Μαρτίνη, ώστε προσπάθησε να το περάσει πάλι, την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.


Βέβαια είχε προϋπάρξει διασύνδεση και συμφωνία με το Υπουργείο – κατά το κοινώς λεγόμενο τα ‘χαν κάνει “πλακάκια” με τον Αβραμόπουλο – ώστε να κατατεθεί σχετική ευνοϊκή τροπολογία που θα συζητιόταν στο Θερινό τρίτο τμήμα της Βουλής. Ατυχώς, γι’ αυτούς, ευτυχώς για τον “νοικοκύρη” προκηρύχθηκαν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Μετά ταύτα, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, με έγγραφό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ζητά από τον Διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας Ηρ. Καραγιώργο, να φέρει το σχετικό θέμα πώλησης των 2/3 της έκτασης στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 30/9.

 

Οι εργαζόμενοι προαναγγέλουν κινητοποιήσεις

- Τι ζητούσε ο Μαρτίνης (Ε.Ε.Σ.)

 - Πώς αντέδρασε ο Καραγιώργος


Το έγγραφο του Ε.Ε.Σ. που συνυπόγραφαν  οι τρείς εκπρόσωποί του στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.),  ζητούσε από το Διοικητή ούτε λίγο ούτε πολύ να παρανομήσει και να συμπράξει μαζί με τους εκπροσώπους του Δημοσίου και των Εργαζομένων στο ξεπούλημα του Ασκληπιείου.

Ειδικότερα ζητούσε να αποφασίσει το Δ.Σ. να υπογράψει αυτό σύμβαση με τον ΕΕΣ, με την οποία θα δινόταν η δυνατότητα στον Ε.Ε.Σ. να μεταβιβάσει σε «επενδυτή» 67 στρέμματα (τα παραλιακά) για να δημιουργήσει ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες κλπ. – κατά παλαιότερα σχέδια – και στα υπόλοιπα 37 περίπου θα κατασκευαζόταν νοσοκομείο 300 κλινών το οποίο επίσης ο κύριος Μαρτίνης θα μίσθωνε στο Δημόσιο για τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ.


Υπαναχώρηση και εξαπάτηση του Κοινοβουλίου


Πρέπει να σημειώσουμε παραπέμποντας και στη σχετική αρθρογραφία μας (1/12/07), ότι μετά τις εκλογές του 2007, ο Αβραμόπουλος, αφού έκρυψε τις προθέσεις του από το Νομάρχη, το Δήμαρχο Βούλας και το Λαό δηλώνοντας ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας, υπέγραψε νέα σύμβαση με τον ΕΕΣ τον οποίο επιδότησε αμέσως με 17 εκατομμύρια € και συμφωνούσαν να επιδοτείται ακόμη με 12 εκατομμύρια € το χρόνο προσαυξανόμενα με 2% ετησίως, συν τον πληθωρισμό! Του έδινε ακόμη το δικαίωμα (άρθρο 4) να μεταβιβάζει το Ασκληπιείο! Μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης ο Α. Μαρτίνης με μια «μεγαλόπρεπη κίνηση», “δέχθηκε” ν’ αποσυρθεί το άρθρο 4, για να εξασφαλίσει για την ώρα, τις επιδοτήσεις του δημοσίου. Αυτό βέβαια όπως αποδείχθηκε, προσωρινά, αφού δεν παραιτείται από ορέξεις για επιχειρηματική εκμετάλλευση του χώρου, αφού άλλωστε του την ανοίγουν οι διάφοροι γραμματείς και φαρισαίοι εγκάθετοι των διαφόρων κυβερνήσεων.


«Προμελετημένο και καλά σχεδιασμένο έγκλημα»


Το είχε χαρακτηρίσει απερίφραστα στη Βουλή, «προμελετημένο και καλά σχεδιασμένο έγκλημα», η βουλευτής της Περιφέρειας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ετσι, για να επανέλθουμε στο παρόν, θέλησε να περάσει στην αναμπουμπούλα των εκλογών και εν κρυπτώ, ό,τι δεν πρόλαβε να περάσει από το τελευταίο τμήμα της Βουλής.

Η ορθή και νόμιμη αντίδραση όμως του Διοικητή του Νοσοκομείου Ηρακλή Καραγιώργου, τους χάλασε τα σχέδια.

Ο Η. Καραγιώργος, όπως πληροφόρησε και την έκτακτη συνέλευση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, επεσήμανε στη Διοίκηση του ΕΕΣ ότι δεν έχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, ως υπόβαθρο για μια τέτοια απόφαση η οποία πάντοτε ελαμβάνετο από τον Υπουργό και εκυρούτο από τη Βουλή.

Υπογράμμιζε ακόμη στο έγγραφό του ότι δεν ενδείκνυτο να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα στο οποίο αντιδρά η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, τη χρονική συγκυρία της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας, χωρίς εχέγγυα διαφύλαξης της νομιμότητας κλπ.

Κι ακόμη μια τέτοια απόφαση θα ήταν τελείως αντίθετη πρακτικά με προγενέστερες ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ., του 2007 και πρόσφατη του 2009, για αναβάθμιση του Νοσοκομείου κλπ.


Ανακαλούν και απειλούν τον Ηρ. Καραγιώργο

karageorgos.jpg
Μετά απ’ αυτή την αντίδραση του Διοικητή Ηρ. Καραγιώργου και την ετοιμότητα των εργαζομένων η Διοίκηση του ΕΕΣ με νέο έγγραφό της, τη Δευτέρα 28/9, που υπογράφει «κατ’ εντολήν του προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη», ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ευάγγ. Λύκος, - βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα - αποσύρει το θέμα και προειδοποιεί ότι, «ο ΕΕΣ θα επαναφέρει το θέμα μετεκλογικώς και …μετά από έλεγχο της περιόδου που διοικείτε το Νοσοκομείο μας».

Σ.σ. Ο Ε. Λύκος μπήκε στο συμβούλιο τελευταία αφού «εκπαραθυρώθηκε» άλλος σύμβουλος που πιθανόν δεν «υπάκουε εις τας υποδείξεις».


Ψήφισμα


Οι εργαζόμενοι στην έκτακτη γενική συνέλευση εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

“Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα απαιτώντας την διατήρηση του Ασκληπιείου Βούλας στο σύνολο της έκτασης, ως ένα σύγχρονο νοσοκομείο ενταγμένο σ’ ένα σύστημα δημόσιας και δωρεάν υγείας, με κατάργιση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας”.


Θα επανέλθουμε όμως κι εμείς αμέσως μετεκλογικώς για να δούμε ποιανού είναι το Νοσοκομείο «μας» και τη θέση της νέας διακυβέρνησης.


Προ ημερησίας στο Δ.Σ. Βούλας


Το θέμα του Νοσοκομείου έφερε προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας ο Αντιδήμαρχος και γιατρός Νίκος Ψαλίδας, ενημερωτικά, τονίζοντας ότι είχε δεσμευθεί η Διοίκηση του ΕΕΣ πως αν δεν συμφωνούσε ο Δήμος δεν θα έκαναν τίποτα. Επίσης η Ηλέκτρα Τσιριγώτη τόνισε ότι πρέπει να επικαιροποιήσουν την απόφαση που είχαν πάρει για μείωση του συντελεστή δόμησης.

Πράγματι, εδώ πρέπει να επισημάνουμε την ευθύνη του Δήμου. Γιατί αν είχε προωθήσει την πρόταση του Αγγελου Αποστολάτου, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ. να μειώσουν το συντελεστή δόμησης στην έκταση του Ασκληπιείου σε 0,2 και την είχαν προωθήσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, σήμερα δεν θα μπορούσε κανένας να το αγγίξει.

 

Η διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα του Ασκληπιείου Νοσοκομείου και η ανάδειξή του ως κέντρο αναφοράς της υγειονομικής περίθαλψης για την Νοτιοανατολική Αττική αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλης Οικονόμου.

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος