• Επίθεση από αέρος
  • Τι 30, τι 40, τι 50
  • Χορήγηση ειδικής άδειας για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος

Επίθεση από αέρος


Η Αθήνα και τα προάστιά της βομβαρδίζονται από ένα υποχθόνιο εχθρό από αέρος, που πολλαπλασιάζεται με γρήγορους ρυθμούς, προσπαθεί να εγκατασταθεί στα μπαλκόνια του σπιτιού μας, μας αφήνει τα μικρόβιά του και καταπατεί την ιδιοκτησία μας. Πολλοί έχουν προσπαθήσει, “χωρίς αποτέλεσμα”, να τον απωθήσουν βάζοντας δηλητήριο στα κάγκελα και στο πάτωμα του μπαλκονιού τους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, κρεμμώντας CD που με την αντανάκλαση τυφλώνονται και φεύγουν.

Ο λόγος για όσους δεν καταλάβατε, πρόκειται για τα περιστέρια και τις δεκαοχτούρες.

Το άλλωτε σύμβολο της ειρήνης που με ένα κλαδί ελιάς στο στόμα του σήμαινε την ελευθερία και την ομονίασηapothitis-peristerion.jpg, τώρα “διώκεται” για μόλυνση των χώρων μας και για παρεμπόδιση της ηρεμίας των κατοίκων της μεγαλούπολης. 

Βγαίνοντας απ’ το μετρό λοιπόν μια μέρα, μου μοίρασαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που περίτρανα διαφήμιζε τον “απωθητή περιστεριών”, αυτό δηλαδή που βλέπετε στην εικόνα, το οποίο τοποθετείται - και μάλιστα δωρεάν - στη κουπαστή των κάγκελων απωθώντας έτσι, ή σκοτώνοντας δεν ξέρω, τα κακόμοιρα τα περιστέρια.  Σλόγκαν του: “Υπάρχει φθηνή λύση... μια για πάντα!”... Δεν θα σχολιάσω το προϊόν που εφευρέθηκε, θα συμβουλέψω μόνο αυτόν που σκέφτεται να το πάρει, να μην πέσει ο ίδιος στην ...παγίδα.

Καλό θα ήταν να σκεφτούμε λίγο την ιστορία απ’ την ανάποδη μεριά. Μήπως εμείς οι άνθρωποι έχουμε καταπατήσει τον χώρο τους - όχι μόνο των περιστεριών - αναγκάζοντάς τα έτσι αντί για δέντρα να ψάχνουν για μπαλκόνια;


Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι σ’ αυτό το κόσμο δεν ζούμε μόνοι μας, αλλά “συγκατοικούμε” με σκυλιά, γατιά, περιστέρια και πολλά άλλα ζώα;

Λέω εγώ τώρα...

 

 Τι 30, τι 40, τι 50


Το άγχος των γηρατειών συντροφεύει πολλούς στη πορεία της ζωής τους. Μόλις πατήσουν την δεκαετία των ...ήντα που τα πρώτα δείγματα κάνουν την εμφάνισή τους και οι κινησιακές δυσκολίες ξεκινούν, πολλοί αγχώνονται και πέφτουν σε κατάθλιψη.

Πότε πραγματικά όμως  αρχίζουμε να γερνάμε;

Η αλήθεια είναι ότι το σώμα μας γερνάει από τα 24 χρόνια και μετά και ο εγκέφαλός μας πέρνει τον κατήφορο από τα 27 μας.

triti-ilikia.jpgΗ καλή πλευρά του θέματος, είναι ότι οι ικανότητες που παρακμάζουν στο ενήλικο στάδιο βασίζονται στη «ρευστή ευφυΐα» την υποκείμενη ταχύτητα επεξεργασίας του εγκεφάλου μας. Η λεγόμενη όμως «αποκρυσταλλωμένη ευφυΐα», η οποία θα μπορούσε να πει κανείς ότι ισοδυναμεί με τη σοφία, βαδίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ετσι, παρ΄ ότι η ρευστή ευφυΐα μας άγει την κατιούσα, η αποκρυσταλλωμένη ευφυΐα μας εξακολουθεί να αυξάνεται.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι άνθρωποι οι οποίοι εξασκούν τον εγκέφαλό τους με παιχνίδια, σταυρόλεξα, διάβασμα κτλ, σε συνδυασμό με την άσκηση του σώματος (ένας περίπατος, κολύμπι ή κάποιο άλλο χόμπι) κρατάνε τον οργανισμό τους σε πολύ καλύτερα επίπεδα. Με αποτέλεσμα αντί μεγαλώνοντας να μετατρεπόμαστε σε έναν ξεχασιάρη, γκρινιάρη και καταθλιπτικό άνθρωπο να κρατιόμαστε κεφάτοι, ευφυείς και πιο υγιείς. Άρα ανεξάρτητα απ’ τα χρόνια που κουβαλάμε, “είμαστε όσο φαινόμαστε”.

 

Χορήγηση ειδικής άδειας για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος

 


Φτάνει η κρίσιμη για πολλούς ημέρα των εκλογών που θα μπορέσουμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα αν όχι για να ψηφίσουμε αυτόν που θέλουμε, τουλάχιστον για να αντιδράσουμε, να δώσουμε ένα μήνυμα ή για να ψηφίσουμε κάποιον που θα κρίνει αυτόν που δεν θέλουμε. 

Όσοι χρειαστεί να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ψηφίσουν ο νόμος τους στηρίζει σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 27215/1068/19-9-2009 (ΦΕΚ 1994/Τεύχος Β) Απόφαση της Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, «Χορηγώντας ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση του Εκλογικού δικαιώματος κατά την ψηφοφορία της 4ης Οκτωβρίου 2009 για την ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου».


Το ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ με κείμενο που μας έστειλε ο Άγγελος Φραγκόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε., μας ενημερώνει ότι ισχύουν τα εξής:


Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό από τις ιδιωτικές εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες, και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ.1 της παρουσίας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 - 200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ) Και τέλος σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, δεν δίνεται άδεια για απόσταση 100-200 χιλιομέτρων ενώ για όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ΄ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους. Ενώ τέλος για αυτούς που θα πάνε σε νησιά,  ισχύει ότι και στην πρώτη περίπτωση.


Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.

Η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετά αποδοχών.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος