Η Παλαιστινιακή σημαία κυμάτισε και στο Δημαρχείο Ν. Σμύρνης

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας της Παλαιστίνης, οι δήμοι που ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία είναι: Ιλίου, Χαλανδρίου, Καισαριανής, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Αγκιστρίου, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Νισύρου, Λίμνης Πλαστήρα, Πάτρας, Αγαθονησίου, Σερρών, Διρφύων-Μεσσαπίων, Γαύδου, Μηλοποτάμου, Βόρειας Κέρκυρας, Ικαρίας, Εορδαίας, Ιεράπετρας, Αγίου Βασιλείου, Νικολάου Σκουφά, Λοκρών, Δυτικής Μάνης, Καραμαριάς, Μήλου και Τυρνάβου.

Συνολικά 30 ελληνικοί δήμοι ύψωσαν την σημαία της Παλαιστίνης - μεταξύ τους και ο Δήμος Νέας Σμύρνης - ως ένδειξη αλληλεγγύης στην 76η Επέτειο Μνήμης της Νάκμπα. Δυστυχώς ούτε ένας δήμος δεν συμμετείχε από την Ανατολική Αττική.

«Ημέρα της Καταστροφής»

Οι Παλαιστίνιοι σε όλο τον κόσμο σηματοδοτούν την Ημέρα της Νάκμπα ή την «καταστροφή» κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, όταν πριν από 76 χρόνια 15.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 531 χωριά και κωμοπόλεις από τα 1300 ισοπεδώθηκαν εντελώς και 750.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από τις πατρογονικές τους εστίες στην Παλαιστίνη.

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η Παλασιστινιακή σημαία κυμάτισε, 15 Μαΐου στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης και στην Πλατεία Μνημοσύνης, μαζί με την Ελληνική σημαία. Την σημαία παρέδωσε στο Δήμαρχο Γιώργο Κουτελάκη και σε αντιπροσωπεία του Δήμου ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής Yussef Dorkhom που επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης.

Ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής επισκέφτηκε τον Γιώργο Κουτελάκη, ανταποδίδοντάς του την επίσκεψή του Δημάρχου στην Πρεσβεία πριν από δύο μήνες.

Ο Πρέσβης παρέδωσε στον Γ. Κουτελάκη την σημαία της Παλαιστίνης, την οποία είχε ζητήσει ο Δήμαρχος στην επίσκεψή του, προκειμένου να αναρτηθεί στις 15 Μαΐου στο Δημαρχείο.

Τον Πρέσβη υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο, εκτός του Δημάρχου που φορούσε την παραδοσιακή μαντήλα που του είχε δωρίσει ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στην τελευταία τους συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καρούμπας, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Κορφιάτης (Λαϊκή Συσπείρωση), Θέμης Παυλόπουλος (Στροφή Νέας Σμύρνης), Γιάννης Δημόπουλος (Πόλη Ανάποδα), η Αντιδημαρχος Συντονισμού Δημοτικού Έργου Θάλεια Αδαπα και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Νομικών Υποθέσεων Μαριαλένα Αγγελίδου.

Ο Δήμαρχος δώρισε στον Πρέσβη μία γραβάτα με το σήμα του Δήμου Νέας Σμύρνης και για την σύζυγό του ένα φουλάρι και μία μπλούζα με αναφορά στη Σμύρνη.

Στην είσοδο του Δημαρχείου καλωσόρισαν τον Πρέσβη συμπολίτες μας που κινητοποιήθηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

«Πόλη προσφύγων, πόλη γέννημα καταστροφής και γενοκτονίας η πόλη της Νέας Σμύρνης, εκφράζει με έντονο τρόπο την στήριξη και την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο επί δεκαετίες  Παλαιστινιακό λαό και ιδιαίτερα σήμερα που καθίσταται θύμα γενοκτονίας και εγκληματικής κρατικής βίας και εξόντωσης  με δεκάδες χιλιάδες άμαχα θύματα εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ», σημείωσε ο δήμαρχος Γ. Κουτελάκης. 

«Αυτή η ευγενής έκφραση αλληλεγγύης εδραιώνει τους ιστορικούς και μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού που βασίζονται στις κοινές αξίες της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Υπεράσπισης των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της Νομιμότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Γιούσεφ Ντόρχομ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 guests και κανένα μέλος