Πώς ο αθλητισμός συμβάλλει στην πρόληψη & διαχείριση της νεανικής παραβατικότητας

Στη σημερινή εποχή τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας από εφήβους και νέους λαμβάνουν επιδημικές διαστάσεις. Ο ΠΡΩΤΕΑΣ Βούλας, ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς συλλόγους στην Αττική αλλά και το εγχώριο μπάσκετ γενικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας με τίτλο «Hoops4Good», διοργανώνει σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την εφηβική και νεανική παραβατικότητα, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Πρώτη δράση αποτελεί η Διοργάνωση Ημερίδας το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 12:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Βούλας, που βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας, πέριξ των γηπέδων του ΠΡΩΤΕΑ.

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν οι:

  • Στέργιος Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος ΠΡΩΤΕΑ Βούλας
  • Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης
  • Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
  • Δρ. Νίκος Γεωργιάδης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Αθλητών
  • Δρ. Πάρη Ζαγούρα, Νομικός Εγκληματολόγος, Επιμελήτρια Ανηλίκων
  • Γλυκερία Μπαλογιάννη, Παιδοψυχολόγος
  • Γιάννης Μπουρούσης, πρώην Διεθνής Μπασκετμπολίστας

Στο πάνελ ομιλητών συμμετέχουν επίσης έφηβοι που θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας.

Η συμμετοχή των εξαιρετικών επιστημόνων, των διακεκριμένων προσωπικοτήτων αλλά και των νεαρών αθλητών, προεξοφλεί τη σφαιρική και ουσιαστική προσέγγιση του φαινομένου, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για την πρόληψη και διαχείριση του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας.

Θα συζητηθεί ο σημαντικός ρόλος του αθλητισμού στην πρόληψη και στη διαχείριση της παραβατικότητας, ξεκινώντας από την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων που κατακλύζουν την νεολαία. Στη συνέχεια, η συζήτηση θα εστιάσει στην αναγνώριση και τήρηση ορίων συμπεριφοράς, τόσο στο πλαίσιο του οργανωμένου αθλητισμού, όσο και στη μεταφορά της συνήθειας και νοοτροπίας στο σπίτι και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Οι δράσεις «Αλλάζουμε τον Κόσμο με μια Μπάλα» εντάσσονται στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας του ΠΡΩΤΕΑ Βούλας με τίτλο “Hoops4Good”, που έχει στόχο το θετικό αποτύπωμα στον κόσμο γύρω μας, όπου ο αθλητισμός μας ενώνει σε μία κοινωνία, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς και με σεβασμό προς το συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος