"Αγέλαστο Πέτρα" "Ελευσίνιους""Με το στάχυ στη φανέλα"

1 έως 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, 29 έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ & 12 έως 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Σινέ Ελευσίς

Έναρξη με την "Αγέλαστο Πέτρα" και τους "Ελευσίνιους" του Φίλιππου Κουτσαφτή και το "Με το στάχυ στη φανέλα" για την ιστορία του Πανελευσινιακού Αθλητικού Ομίλου!

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και  σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Μετά από δύο δεκαετίες χωρίς κινηματογραφική αίθουσα, η μεγάλη οθόνη του ιστορικού και πλήρως αποκατεστημένου χώρου του Σινέ Ελευσίς ρίχνει ξανά κινηματογραφικό φως στην πόλη της Ελευσίνας. Μετά την θερμή υποδοχή του IN SITU REALITIES – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ελευσίνας, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της χρονιάς του τίτλου της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οι προβολές παίρνουν τη μορφή μιας αποφασιστικής χειρονομίας που επιδιώκει την οργανική και λειτουργική ενσωμάτωση του Σινέ Ελευσίς στην πολιτιστική καθημερινότητα της πόλης, της ευρύτερης ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής πραγματικότητας,

 "Αγέλαστος Πέτρα"

"Οι Ελευσίνιοι"

"Με το στάχυ στη φανέλα"

Το πρώτο τριήμερο (1 έως 3 Μαρτίου) είναι αφιερωμένο στους Ανθρώπους και την Κοινωνία της Ελευσίνας. Εδώ, θα προβληθούν οι δυο ξεχωριστές δημιουργίες του "κινηματογραφιστή της Ελευσίνας" Φίλιππου Κουτσαφτή, "Αγέλαστος Πέτρα" και "Οι Ελευσίνιοι", όπως επίσης και το νέο ντοκιμαντέρ "Με το στάχυ στη φανέλα" των Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Παναγιωταράκου & Άννας Ψαρρά για την ιστορία του Πανελευσινιακού Αθλητικού Ομίλου από τη δημιουργία του, το 1931, μέχρι σήμερα.

Το δεύτερο τριήμερο (29 έως 31 Μαρτίου) αντλεί έμπνευση από την μυθική γεωγραφία των αρχαιολογικών χώρων και παρουσιάζει ανεξίτηλες στιγμές από την οπτική τεκμηρίωση εμβληματικών δράσεων της 2023 Ελευσίς που έλαβαν χώρα στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας Αφηγηματική Αρχαιολογία). Ξεχωριστή στιγμή και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ "Ζάκρος" του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

Το τρίτο τριήμερο (12 έως 14 Απριλίου) θα είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, ενώ θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την τέχνη της κινηματογραφικής τεκμηρίωσης και καταγραφής.

Πρόγραμμα προβολών

ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ | Κεντρική Αίθουσα

 Σάββατο 2 Μαρτίου | 18:00

ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ (2000, 85΄)

Φίλιππος Κουτσαφτής

Ωρα 20:00

ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ (2023, 99΄)

Φίλιππος Κουτσαφτής

Κυριακή 3 Μαρτίου | 18:00

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ (2023, 48΄)

Γιάννης Κανάκης, Γιάννης Παναγιωταράκος & Άννα Ψαρρά

Ωρα 20:00

ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ (2023, 99΄)

Φίλιππος Κουτσαφτής

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: 2 - 3 ΜΑΡΤΙΟΥ,

29 έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ &

12 έως 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Σινέ Ελευσίς (Κεντρική Αίθουσα)

Εισιτήρια:

5€ γενική είσοδος (μία προβολή)

3€ μειωμένο (μία προβολή)

8€ ημερήσιο (δυο προβολές)

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος