Ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, έγκλειστος από το 2019!

Η τελική προσφυγή του Τζούλιαν Ασάνζ θα εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2024. Η διήμερη ακρόαση μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για τον ιδρυτή των WikiLeaks να αποτρέψει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν εκδοθεί, ο Ασάνζ θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης 175 ετών για αποκάλυψη εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν οι ΗΠΑ στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Ο Ασάνζ βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Belmarsh από τότε που συνελήφθη μετά από αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ στις 11 Απριλίου 2019. Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του και προσπαθούν να καταδικάσουν τον Τζούλιαν Ασάνζ σύμφωνα με τον νόμο περί κατασκοπείας του 1917. Αν το καταφέρουν, θα έχουν καταφέρει να χαρακτηρίσουν την ελεύθερη ανεξάρτητη δημοσιογραφία ως... κατασκοπεία. Έτσι κάθε δημοσιογράφος θα τρομοκρατείται και κάθε εφημερίδα ή ηλεκτρονικό μέσο που θα ασκεί κριτική παγκοσμίως σε κυβερνήσεις, θα αισθάνεται σημαντική πίεση υπό το φόβο της δίωξης.

Αυτή είναι η πιο σημαντική υπόθεση ελευθερίας του Τύπου του 21ου αιώνα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χάσουμε βασικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με κόπο.

Τα τελευταία χρόνια η ψυχική και σωματική υγεία του Τζούλιαν έχουν επιδεινωθεί σημαντικά. Με τα αναρίθμητα στοιχεία που ήρθαν στο φως από την αρχική ακρόαση το 2019, όπως η παραβίαση των νομικών προνομίων και οι αναφορές πως ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συμμετείχαν στη διαμόρφωση σχεδίων δολοφονίας κατά του Ασανζ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια δίκαιη δίκη είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί σε αμερικανικό έδαφος. Πόσο μάλλον να διαφυλαχθεί η ασφάλειά του.

Η δίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ πρέπει να τελειώσει. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τους δικαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσουν την άδικη έκδοση ενός αθώου ανθρώπου.

ΜεΡα25

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 guests και κανένα μέλος