Εγκαίνια του 12θέσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μάκρης

Το σχολείο αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια τα οποία εκτείνονται σε 4 ορόφους

Εγκαινιάστηκε το 12θέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μάκρης από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο.

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, εκπροσωπώντας τον παρευρέθη στην τελετή του Αγιασμού, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα.

Το σχολείο αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια τα οποία εκτείνονται σε τέσσερις (4) ορόφους και ένα υπόστεγο – χώρο διαλείμματος και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 300 μαθητές. Το διδακτήριο αποτελείται από δύο πτέρυγες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους χώρους διοίκησης, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς της χώρους.

Το έργο υλοποιήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και παραδόθηκε σε χρήση στις 15 Δεκεμβρίου του 2023. Η χρηματοδότηση της νέας σχολικής μονάδας, προϋπολογισμού 3,83 εκατ. ευρώ, προήλθε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Έρρικα Πρεζεράκου, άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και πλήθος κόσμου.