• Χάρισε την παλιά σου σχολική τσάντα σε ένα φίλο που τη χρειάζεται
  • Ολοι οι μαθητές Α’ Γυμνασίου αποκτούν δωρεάν Η/Υ


Χάρισε την παλιά σου σχολική τσάντα σε ένα φίλο που τη χρειάζεται

Η αγάπη ταξιδεύει από ώμο σε ώμο


Τα σχολεία ανοίγουν κι εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας!

Πολλές οικογένειες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των συνεχώς αυξανόμενων σχολικών απαιτήσεων.

Σχεδόν 1 στα 4 παιδιά κάτω των 18 ετών στην Ελλάδα ζει σε συνθήκες οικονομικής φτώχειας. Όλα όμως τα παιδιά, ανεξαιρέτως, δικαιούνται να μην αισθάνονται μειονεκτικά, δικαιούνται να πάνε στο σχολείο με χαμόγελο, κέφι και ενθουσιασμό.


Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Αναπληρωτής Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Δρ. Λυδία Ιωαννίδου- Μουζάκα πήρε την πρωτοβουλία να συλλέξει τις περσινές σχολικές τσάντες που δε θα χρησιμοποιήσουν πολλά παιδιά και να τις προσφέρει σε εκείνα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν καινούριες.


Η συγκέντρωση των σχολικών τσαντών ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου, στiς  ακόλουθες διευθύνσεις:

• Λεωφ. Κηφισίας 18, Αμπελόκηποι, 4ος  όροφος , Δευτέρα-Παρασκευή από 9.00 το πρωί μέχρι 7.00 το απόγευμα

• Ρήγα Φερραίου 10, Ασπρόπυργος Αττικής, καθημερινά (να  αποφεύγονται οι ώρες κοινής ησυχίας)

• Ηλέκτρας 12-14, Νέος Βουτζάς Νέα Μάκρη, καθημερινά (να αποφεύγονται οι ώρες κοινής ησυχίας)

Για περισσότερες πληροφορίες:  τηλ. 210 -74.70.257

 

 

Ολοι οι μαθητές Α’ Γυμνασίου αποκτούν δωρεάν Η/Υ

 


Κοινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είχαν  ο υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.


Αντικείμενο της συνάντησης, η πρωτοβουλία για τη διανομή μαθητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου όλης της Ελλάδας.

Με αυτή την πρωτοβουλία, ενισχύεται η πρόσβαση των μαθητών στην κοινωνία της γνώσης, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες ως εργαλείο μάθησης.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, θα διανεμηθεί από τα σχολεία στους γονείς/ κηδεμόνες κάθε μαθητή της Α’ Γυμνασίου ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ, για την αγορά του ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Έτσι, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 31 Οκτωβρίου, 126.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου θα διαθέτουν τον δικό τους προσωπικό μαθητικό ηλεκτρονικό υπολογιστή για χρήση και στο σχολείο και στο σπίτι. Ο υπολογιστής αυτός είναι κατάλληλος για μαθητές και θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένα μαθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ προβλέπει ελεγχόμενη πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος