Τέλος στις οικοδομικές εργασίες για τις 36 κατοικίες
του ΓΕΑ εντός της Β΄Ζώνης
Σε έκδοση προσωρινής διαταγής προχώρησε το ΣτΕ

Την ίδια ώρα που η Αττική μετράει τις πληγές της από τις δασικές πυρκαγιές, κάποιοι επιμένουν να κτίζουν εντός της Β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού...

Οι μαζικές κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα

 

Τέλος στις οικοδομικές εργασίες για τις 36 κατοικίες

του ΓΕΑ εντός της Β΄Ζώνης

Σε έκδοση προσωρινής διαταγής προχώρησε το ΣτΕ


Την ίδια ώρα που η Αττική μετράει τις πληγές της από τις δασικές πυρκαγιές, κάποιοι επιμένουν να κτίζουν εντός της Β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού.


Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων Σακέτα, με αφορμή την κατασκευή 36 κτισμάτων εντός του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ. στη  Β΄ Ζώνη του Υμηττού.


«Αυτή η συμβολική κίνηση είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, πλαισιωμένος από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Γωγώ Φιλίππου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ Άγγελο Μαδή.

«Οι 15 Δήμαρχοι (μέλη του ΣΠΑΥ) παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως το Σύνταγμα της χώρας μας απαιτεί και, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές και παραταξιακές διαφορές μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία του Υμηττού και αντιστεκόμαστε έμπρακτα στην προσπάθεια του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να χτίσει 36 κατοικίες (2000 τμ μπετόν) μέσα στο δάσος!»

Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Ανδριοπούλου, ο τέως Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης, ο Γραμματέας του ΣΥΝ  Δημήτρης Βίτσας, ο Αντινομάρχης Αθήνας Χάρης Πασβαντίδης, το μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού Πάνος Τριγάζης, οι Δήμαρχοι Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου και Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των δήμων - μελών του ΣΠΑΥ, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας του Υμηττού.


Ο αποκλεισμός των στρατοπέδων επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των εργαζομένων των Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής αλλά και των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που έκλεισαν τον δρόμο με απορριμματοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.


Στη συνέχεια, οι Δήμαρχοι τοποθέτησαν συμβολικά ένα πανό διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο της πρώην 350 Π.Μ.

 

Οι συνεχείς πρωτοβουλίες των Δημάρχων του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και του Προέδρου του και Δήμαρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, τις τελευταίες ημέρες απέδωσαν καρπούς!


Ο Πρόεδρος του Γ’ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας και Αντιπρόεδρος του ΣτΕ  Π. Φλώρος, με βάση τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο ΣΠΑΥ, προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης οποιασδήποτε οικοδομικής εργασίας εντός του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ. στη  Β΄ Ζώνη του Υμηττού.  Παράλληλα, έκανε δεκτό το αίτημα των Δημάρχων και των Νομικών συμβούλων του ΣΠΑΥ για την άμεση εκδίκαση της αίτησης αναστολής των οικοδομικών εργασιών, που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες  ο Σύνδεσμος και αναμένεται να προσδιοριστεί η σύγκληση της Επιτροπής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Είναι αυτονόητο ότι η χορήγηση της προσωρινής διαταγής με βάση το αίτημα του ΣΠΑΥ και τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν, θα συμπαρασύρει θετικά και τις υπόλοιπες αιτήσεις προσωρινών διαταγών που έχουν κατατεθεί από παρατάξεις και πολίτες του Δήμου Βύρωνα αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δίνει τέλος στις οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες μέχρι την εκδίκαση της αίτησης προσωρινής αναστολής των οικοδομικών εργασιών.

Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η υιοθέτηση του αιτήματός μας για προσωρινή διαταγή από το ΣτΕ με βάση τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι το πρώτο βήμα δικαίωσης στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε τόσο οι 15 Δήμοι του Συνδέσμου όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης μας. Ο αγώνας συνεχίζεται μια και τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και δη στην προστασία του Υμηττού αποτελούν διαρκές καθημερινό στοίχημα για όλους μας. Η προστασία του Υμηττού είναι άλλωστε η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί».

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 279 επισκέπτες και κανένα μέλος