Κατακρεουργείται η χερσόνησος της Βουλιαγμένης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΒΒΒ, την Τρίτη 28/11/23, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τρία θέματα που αφορούσαν ένα. Τη μαρίνα Βουλιαγμένης και τον Αστέρα.

Τρία σημαντικά θέματα απασχόλησαν το Δ.Σ. του Δήμου ΒΒΒ, τα οποία αφορούν ένα και μόνο θέμα: Την τακτοποίηση της μαρίνας Βουλιαγμένης, έτσι ώστε η επισκέπτες της να μην ταλαιπωρούνται καθόλου και από τη μαρίνα να βρίσκονται στον Αστέρα!

Ετσι τα 7, 8 και 9 θέματα συζητήθηκαν μαζί. Και λέω συζητήθηκαν κατ' επίφαση, γιατί ήταν προαποφασισμένα και με παρατάξεις της μειοψηφίας, όπως ακούστηκε.

Υπόγεια σήραγγα από τη μαρίνα  στον Αστέρα!!

Ακόμη και στην αναγραφή του θέματος, δεν αναφέρεται όπως συνηθίζεται «Εγκριση ή μη» αλλά «Εγκριση»:

7. Έγκριση της διάνοιξης υπόγειας διάβασης πεζών επί της οδού Απόλλωνος στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης για τη σύνδεση της Μαρίνας Βουλιαγμένης με τις παρακείμενες Τουριστικές Εγκαταστάσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ΕΣΧΑΔΑ.

8. Έγκριση της Μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης Ζώνης ΙΑ (περιοχή αποκατάστασης φυσικού τοπίου) του Λαιμού Βουλιαγμένης, στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης, εκτός των περιφράξεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και της Μαρίνας.

Και το 9ο επειδή κόβει 35 πεύκα, όχι «δέντρα» αναφέρει:

9. Έγκριση ή μη κοπής (35) δένδρων και φύτευση διπλάσιου αριθμού, εντός της έκτασης του ΑΣΤΕΡΑ και της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι σχετικά και τα τρία θέματα και περιέγραψε ότι θα γίνει Διάνοιξη υπόγειας σήραγγας για διάβαση πεζών και μικρών οχημάτων!

Θα απομακρυνθούν σύμφωνα με την μελέτη 35 δέντρα προκειμένου να γίνει. Το αίτημα που ήρθε από τον Αστέρα ανέφερε την αντικατάσταση αυτών των δέντρων με την ολοκλήρωση της διάβασης.

Προσπάθησε να τα ωραιοποιήσει, και «έβαλε πλάτη» ότι τα δέντρα που θα αντικαταστήσουν τα πεύκα θα βρίσκονται εκεί την ώρα που θα κόβονται τα 35!

Ο Δ. Δαβάκης ανέφερε ότι καταστρέφεται το ανάγλυφο του Αστέρα και κόβονται αιωνόβια δέντρα.

Υπάρχει σε αντίφαση η έκδοση του μηχανικού που προτείνει 46 δέντρα πολύ μικρότερης διαμέτρου. Η επιστολή του μηχανικού και του Αστέρα ήρθε μία ημέρα πριν τη δική μας απόφαση και θεωρώ ότι αφού δεν έχει αποδεχθεί τους δικούς μας όρους και δεν έχει απαντήσει ο Αστέρας και τα τρία θέματα να αναβληθούν έως ότου απαντήσει ο Αστέρας.

Ο δήμαρχος εξήγησε πάνω στην πρόταση του Δ. Δαβάκη, ότι το αίτημα του Αστέρα είναι μήνες πριν και έχει γίνει συζήτηση  και έχουμε συμφωνήσει και καταλήξαμε σε κάτι που είναι πάρα πολύ ανώδυνο για την περιοχή. Η συμφωνία του Αστέρα είναι δεδομένη.

Ο Θ. Ματόπουλος επεσήμανε ότι το σχέδιο αυτό δεν υπήρχε στο ΕΣΧΑΔΑ, όπως σημειώνεται λαθεμένα και στο θέμα, αλλά εμφανίστηκε με ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και με όλο αυτό που θα γίνει η περιοχή θα αποξενωθεί από τους κατοίκους της

«Το ΕΣΧΑΔΑ του Αστέρα δεν αναφέρει μέσα την υπόγεια σήραγγα που πέρασε από το ΣτΕ. Αυτή προέκυψε από την εφαρμοστική ΚΥΑ και προστέθηκε στο σχεδιάγραμμα και στο ΦΕΚ, του Αστέρα και της μαρίνας. Κακώς το λέει η εισήγηση και δημιουργεί στρεβλή εντύπωση.

Επίσης να σας ενημερώσουμε κ. δήμαρχε ότι ο Αστέρας εξέδωσε και άλλο έργο μικρής κλίμακας στις 11 Νοεμβρίου, με την κοπή 5 δέντρων στο χώρο του Αστήρ Παλλας, για λόγους ασφαλείας».

»Με τα τόσα δέντρα που έχουν κοπεί 1300 μέχρι σήμερα και πόσα θα κοπούν ακόμη, έχει γίνει κρανίου τόπος και θα φυτευθούν κάποια θαμνώδη και μερικά δέντρα και γκαζόν» κατέληξε ο Θ. Ματόπουλος.

Όσον αφορά τη διαμόρφωση της οδού Απόλλωνος επεσήμανε ο Θ. Ματόπουλος ότι η οδός Απόλλωνος από την αρχή έως το τέλος είναι αναγνωρισμένη δημοτική οδός και είμαστε υπόλογοι και εμείς ως σύμβουλοι και εσείς ως αρχή.

«Κόβοντας το δρόμο δεν έχω την αίσθηση ότι θα περνάνε τα όποια οχήματα κοινής ωφέλειας, αν περνάνε. Κάποιος πρέπει να βγάλει μία άδεια γιατί είναι δημοτική οδός (η Απόλλωνος). Μία οικοδομική άδεια. Δεν είναι απόφαση Δ.Σ., δεν μπορεί να πάει έτσι αδιάβαστο»,  τόνισε ο Ν. Πέτροβιτς.

Η δημοτική οδός, Απόλλωνος θα γίνει οδός για πεζούς και ποδηλάτες. Προβλέπεται μείωση του πλάτους των οδοστρωμάτων Από τα 8 μέτρα πλάτους θα γίνει στα 3,20 με δεντροφυτεύσεις και καθιστικά. Οχήματα μόνο πρώτης ανάγκης θα μπορούν να μπουν στην οδό.

konstantellos 30 3Ο Δήμαρχος απάντησε κατά βάση στον Θ. Ματόπουλο σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι  Είναι η μόνη μας διαφωνία με τον κο Ματόπουλο,  όταν τον ακούω να μιλάει για τη μαρίνα και τον Αστέρα, αν δεν ήξερα την περιοχή. Το μυαλό μου θα ταξίδευε κάτι μεταξύ Ντάκα Μπαγκλαντές και Μουμπάι Ινδίας.

Είναι μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, η Χερσόνησος του Ζωστήρα. Θα συνεχίσω να επαναλαμβάνω, ότι η δόμηση όσον αφορά το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει μειωθεί περίπου κατά 10.000τ.μ.

Η καταστροφή που είπατε για την περιοχή, δεν φάνηκε. Και το λέω αυτό και είναι προφανές ότι το 77% των ανθρώπων της Βουλιαγμένης  διαφωνούν με τη δική σας άποψη.

Θεωρώ ότι το έργο αναβάθμισε την περιοχή και όχι την υποβάθμισε. Είναι κάτι που αναβαθμίζει την περιοχή και από το ξενοδοχείο και από τη μαρίνα και από το νοικοκύρεμα που έχει κάνει ο Δήμος, τα οποία μετατρέπουν και αναβαθμίζουν αυτόν τον παρατημένο τόπο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 229 guests και κανένα μέλος