από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης

 Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, βραβεύθηκε η μαθήτρια Στυλιανή Μερτζέλου, η οποία φοίτησε στην Γ’ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου πραγματοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής κάθε Οκτώβριο. Πρόκειται για απονομή αριστείου και χορήγηση χρηματικού επάθλου με τη συμβολική ενίσχυση των 1.500 ευρώ, με την ονομασία «Βραβείο Μάριος Τόκας».

Μια επιβράβευση με παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα που αποτελεί ένα κίνητρο αλλά και συμβάλλει στην στήριξη του μαθητή/μαθήτριας και την αναγνώριση της προσπάθειάς τους.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης Αλέξανδρος Γαλανόπουλος ευχαρίστησε για τη βράβευση, που πλέον έχει γίνει θεσμός στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατ. Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη, Αθανασιο Αυγερινο, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του, ευχήθηκε στα παιδιά υγεία και καλή πρόοδο, τονίζοντας ότι η προσπάθεια, η συνέπεια και η ευγενής άμιλλα αποτελούν αδιαμφισβήτητο όχημα για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων τους.

Το βραβείο απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός.

Ο μεγάλος συνθέτης Μάριος Τόκας έφυγε από τη ζωή (27/4/ 2008) και η γενέτειρα του, Λεμεσός, τιμά εσαεί τη μνήμη του θεσμοθετώντας διοργάνωση συναυλίας με τις δημιουργίες του, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Παράλληλα η ΟΠΑΠ Κύπρου θεσμοθέτησε τα «Βραβεία Μάριος Τόκας» τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο στους άριστους µαθητές των Μουσικών Σχολείων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 391 guests και κανένα μέλος