Περίεργες διεργασίες από φερέλπιδες κληρονόμους και η Αποκεντρωμένη

γράφει ο Κώστας Βενετσάνος

Το κτήριο του Γηροκομείου που στοιχειώνει εγκαταλελειμένο είναι θλιβερό δείγμα της λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών μας, Υπουργών, Βουλευτών, Αυτοδιοικητικών, δημοσίων υπαλλήλων και ενίοτε τυπολατρών δικαστικών, αλλά και των πιέσεων και της επιρροής ιδιωικών συμφερόντων. Τουτέστιν, η δύσκαμπτη γραφειοκρατική αναλγησία, η έλλειψη τόλμης και ευαισθησίας των αρμοδίων και τα ιδιοτελή συμφέροντα κληρονόμων που δεν σέβονται την τελευταία επιθυμία του διαθέτη Νικολάου Γεωργίου Διαμαντόπουλου, και με διάφορα τεχνάσματα και παρεμβάσεις προσπαθούν ως φαίνεται, να επωφεληθούν ποιός γνωρίζει, ποίων «ισόβιων» ωφελημάτων ή μέρους της αξίας τεσσάρων προνομιακών οικοπέδων, στη Βούλα, συνολικής έκτασης περίπου 2,5 στρεμμάτων στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Πανός.

 Στο παρόν σημείωμα δεν θ’ αναφερθούμε στο ιστορικό του θέματος μέρος του οποίου καταλαμβάνουν και οι ενέργειες εμού του ιδίου ως αυτοδιοικητικού, και της εφημερίδας μας.

Το θέμα ανακινήθηκε αιφνιδίως όταν προ ημερών γίναμε αποδέκτες ανωνύμου φακέλου που περιείχε φωτοτυπημένο έγγραφο της «Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής» (ΑΔΕ) με επίτιτλο «Απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά Δήμου Βούλας», άνωθεν και του εθνοσήμου, πρωτοφανές για Δημόσιο έγγραφο.

Ο αποστολέας προφανώς θεώρησε ότι θα επωφεληθούμε του περιεχομένου και κυρίως του επίτιτλου για να θριαμβολογήσουμε κατά του Δημάρχου κυρίως και μάλιστα παραμονές εκλογών.

Κάποιοι προφανώς που δεν μας παρακολουθούν επαρκώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν στρεφόμαστε κατά προσώπων, αλλά κατά πολιτικών επιλογών ή παραλείψεων και κατ’ ακολουθίαν των αρμοδίων προσώπων.

Κι ακόμη εκείνη που πρωτίστως κρίνεται είναι η εξουσία.

Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν το περιεχόμενο του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Α.Δ.Α), που αμφισβητεί την δικαστική κρίση του Εφετείου Αθηνών (υπ’ αρ. 3047/2019) και «κρίνεται από την Υπηρεσία πρακτικά ανεφάρμοστη (η απόφαση του Εφετείου) και χρήζει άμεσης μεταρρύθμισης…»!!!

Περαιτέρω δε επισημαίνει πως «για τη σύσταση Ιδρύματος απαιτείται να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι από την Κοινωφελή περιουσία…», και επειδή η κληρονομιά του Ν. Διαμαντόπουλου στερείται ρευστού ενεργητικού για την εκτέλεση της βούλησης τού διαθέτη, κ.λπ. τυπολατρικά, «η Υπηρεσία μας (Α.Δ.Α) κρίνει αναγκαία τη σύνταξη και κατάθεση αίτησης μεταρρύθμισης στο αρμόδιο Εφετείο προς επωφελέστερη αξιοποίηση (για ποιούς;) της ανωτέρω Κοινωφελούς περιουσίας»!

 

Δεν ντρεπόμαστε; ποιά ειναι η »επωφελέστερη αξιοποίηση» από τη μέριμνα των απόμαχων και των άπορων γερόντων, κατά τη βούληση του διαθέτη;

Οποία ασέβεια και προς τους γέροντες και τον αείμνηστο Διαμαντόπουλο και προς την έννοια της Κοινωνικής Πρόνοιας...

Την οικονομική δυνατότητα για την ολοκλήρωση και αποπεράτωση του Γηροκομείου την έχει ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, αλλά και

της συντήρησης και λειτουργίας του.

Εκτός τούτου, το Γηροκομείο μέχρι του σημείου της παρούσας δόμησης έχει γίνει κατά μεγάλο μέρος από δωρεές φιλάνθρωπων και ευαίσθητων δημοτών μας.

Στην περιοχή ζουν και απολαμβάνουν τη φυσική ομορφιά της, πλούσιοι κάτοικοι και επιχειρηματίες που και τη δυνατότητα διαθέτουν και την αποδεδειγμένη ευαισθησία καθήκοντος της κοινωνικής προσφοράς.

Αλλά και οι ίδιοι οι τρόφιμοι, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, θα συμβάλλουν στις λειτουργικές δαπάνες.

Επιπλέον, γιατί έχουμε Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Γιατί;

Απευθυνθήκαμε λοιπόν στο Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, όπως οφείλαμε – για τη διασταύρωση της αλήθειας και για να λάβουμε τις δέουσες απαντήσεις – ο οποίος αφού μας ανέπτυξε το ιστορικό του θέματος τριάντα και πλέον ετών, (έχουμε γράψει πολλές φορές στην ΕΒΔΟΜΗ), ήταν κατηγορηματικός στις προθέσεις του και στην αποφασιστικότητά του να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το Γηροκομείο, επί των ημερών του.

Τον διαβεβαιώσαμε πως ασχέτως τυχόν διαφωνιών μας επί άλλων θεμάτων, η εφημερίδα μας θα συνταχθεί στο μέτρο των δυνάμεών της, χάριν του κοινωνικού συμφέροντος.

Εν κατακλείδι τον ρωτήσαμε:

- Κύριε Δήμαρχε, το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καταλήγει με την ακατανόητη υπόδειξη να συντάξετε και να καταθέσετε αίτηση προς το αρμόδιο Εφετείο «μεταρρύθμισης» της ευνοϊκής για το Γηροκομείο απόφασής του, «προς επωφελέστερη αξιοποίηση της ανωτέρω κοινωφελούς περιουσίας…»

«Επωφελέστερη», αλήθεια για ποιους;

Σας ερωτώ κύριε Δήμαρχε, προτίθεστε να «υπακούσετε εις τας υποδείξεις» της Διοίκησης;

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν σαφής και κατηγορηματική:

- «Επ’ ουδενί! Είναι προφανές βεβαίως, ότι θα απαντήσουμε, θυμίζοντας στην αποκεντρωμένη τις ξεκάθαρες θέσεις και οδηγίες που έδωσε η νομική υπηρεσία του Δήμου, μαζί με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση και τι αίτημα θα υποβάλουμε κατά τη διάρκεια του Δικαστηρίου του Εφετείου».

 

- Ευχαριστούμε, κύριε δήμαρχε, για την ενημέρωση και τα στοιχεία που μας παραχωρήσατε. Καλή επιτυχία για την ευόδωση των προσπαθειών σας, στο προκείμενο.

Κι εγώ σας ευχαριστώ κε Βενετσάνε.

Επίλογος: Διερωτώμεθα στ’ αλήθεια πώς μπορεί αυτός ο τόπος να πάει επιτέλους μπροστά με τέτοιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, τυπολατρείες και αναλγησίες και πως τολμούν οι κληρονόμοι του φιλάνθρωπου μακαρίτη Ν. Διαμαντόπουλου να επικαλούνται «τη βούληση του διαθέτη» όταν αυτοί και το ανάλγητο κράτος, καθώς και οι απερίσκεπτες ενέργειες αυτοδιοικητικών αναστέλλουν επί 40 χρόνια, την πραγμάτωση της επιθυμίας του και της κοινωνικής προσφοράς του.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 guests και κανένα μέλος