Σωρεία παραβάσεων επιβεβαίωσε τα παράπονα των πολιτών

Πολλά τα παράπονα των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στις ακτές του Δήμου ΒΒΒ οδήγησαν την Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ (ΡΙΚΙΠ) σε αυτοψια την οποία μας ενεχείρισε και διαπίστωσε ότι τα παράπονα είναι δικαιολογημένα και οδήγησαν σε σύγκληση της Επιτροπής Ελέγχου Ακτών (ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.)

 

Οι διαπιστώσεις της ΡΙΚΙΠ

Η αυτοψία που διενεργήθηκε σε όλο το Α’ Αλίπεδο Βούλας (Α’ πλαζ & πρώην κάμπινγκ) μας έδωσε την ευκαιρία να δείξουμε επί του εδάφους και των εγκαταστάσεων όσα ζωτικής σημασίας θέματα καταθέταμε στις κλειστές συνεδριάσεις της ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ. αλλά και όσα προέκυψαν πρόσφατα, καθώς και θέσεις και προτάσεις από τη ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

Α'   ΑΛΙΠΕΔΟ ΒΟΥΛΑΣ

Η Επιχείρηση που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται την Α’ πλαζ Βούλας εκτελεί τα τελευταία τρία χρόνια εργασίες ανακαίνισης με Οικοδομικές Άδειες, που όπως ήδη καταγγείλαμε δημόσια και στο Δημοτικό συμβούλιο, υπερβαίνουν σημειακά τις εγκεκριμένες προβλέψεις της μελέτης διαμόρφωσης που έχει εγκρίνει ο ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας), η ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

- Στον έξω από την περίφραξη της πλαζ υπαίθριο χώρο στάθμευσης, ο οποίος αποτελεί τμήμα της και διατίθεται για ΔΩΡΕΑΝ στάθμευση των λουομένων και των χρηστών του τραμ, δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες 6 θέσεις για αναπήρους. Συγκεκριμένα προβλέπονται 3 θέσεις στην αφετηρία του Τραμ και άλλες 3 θέσεις δίπλα στην είσοδο της πλαζ, με μέγεθος ικανό για αποβίβαση αμαξιδίου. Αντ' αυτού υπάρχουν μόνο 2 κοντά στην είσοδο της πλαζ και χωρίς την προβλεπόμενη σηματοδότηση και εποπτεία. Έχουν όμως κατασκευαστεί 4 σύγχρονες θέσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!!

Εσωτερικά της εγκατάστασης της Α’ πλαζ Βούλας ουσιαστικά ΔΕΝ υφίσταται η προβλεπόμενη και επιβεβλημένη αδιάλειπτη όδευση για αναπήρους μέχρι την θάλασσα και το σύνολο των εγκαταστάσεων.

Οι οικοδομικές εργασίες κατασκευών που εκτελέστηκαν περιμετρικά του κτηρίου 12 είναι εκτεταμένες και εκτός περιγράμματος κτηρίου, δεν προβλέπονται στην εγκεκριμένη μελέτη διαμόρφωσης και δεν έχουν ειδική άδεια. Δημιούργησαν τεράστια πέργκολα με υπόγειες εγκαταστάσεις παροχών ύδρευσης – αποχέτευσης – ηλεκτροδότησης.

Με άλλη Οικοδομική Άδεια για Κατασκευή πέργκολας - διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου η κατασκευή ανοικτών γηπέδων PADEL εντός Α' Αλιπέδου Βούλας στις 22.9.2022 (6ΛΘ846Ψ842-2Α9) με την οποία κατασκευάστηκαν πολλά γήπεδα ενώ η εγκεκριμένη μελέτη διαμόρφωσης προβλέπει μόνο ένα γήπεδο. Στο χώρο που κατασκευάστηκαν τα γήπεδα, υπήρχαν πολλά πολυετή δέντρα που κοπήκαν χωρίς καμία αιτιολόγηση και άδεια.

Καταγγείλαμε έγκαιρα την πρόθεση για κοπή πολλών δέντρων, για τις παραπάνω κατασκευές, χωρίς την απαιτούμενη άδεια μικρής κλίμακας ως περιοχή εντός σχεδίου πόλης και την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Β.Β.Β., πριν την υλοποίηση τους. Αναδείξαμε την εμφανή ολική κατάληψη της παραλίας και του αιγιαλού από τεράστιες βαρέως τύπου ομπρελοξαπλώστρες, απ’ άκρη σε άκρη του μήκους της ακτής και λίγα μέτρα από το κύμα. Οι προβλέψεις του Π.Δ. προστασίας των ακτών του Σαρωνικού (ΦΕΚ 254 Δ 2004) στο άρθρο 10, παραγ. 8, αναφέρουν «στη ζώνη παραλίας και σε βάθος 10 (δέκα) μέτρων από την γραμμή αιγιαλού απαγορεύεται η τοποθέτηση καθισμάτων ομπρελών και άλλων κινητών ή σταθερών εγκαταστάσεων για εξυπηρέτηση πελατών ή ενοικίαση σε λουόμενους, εκτός εάν άλλως ορίζεται με τις μελέτες διαμόρφωσης» που όπως προκύπτει και αποδέχτηκαν στη σύσκεψη δεν καταγράφεται στη μελέτη.

Η ολική κατάληψη της παραλίας και του αιγιαλού από τεράστιες βαρέως τύπου ομπρελοξαπλώστρες, απ’ άκρη σε άκρη του μήκους της ακτής και λίγα μέτρα από το κύμα, δημιουργεί αποκλεισμό σε πολίτες που δεν επιθυμούν να καταβάλουν αντίτιμο για την χρήση τους, ενώ έχουν καταβάλει το απαράδεκτο αντίτιμο εισόδου. Η χωροθέτηση αυτή είναι για αποτροπή χρήσης του ελεύθερου χώρου της παραλίας από πολίτες. Αυτό μας ενημέρωσαν οι πολίτες ότι συμβαίνει και μας το είπε και λουόμενος κατά την αυτοψία..

 για τη ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

Ματόπουλος Θάνος

 

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 311 guests και κανένα μέλος