έργα στη Γλυφάδα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 18,7 εκ. ευρώ

 Το Δήμο Γλυφάδας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 18,7 εκ. ευρώ. Παράλληλα βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης σημαντικά έργα και Μελέτες.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε θερμή υποδοχή από το Δήμαρχο Γλυφάδας  Γ. Παπανικολάου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική στήριξη του Γ. Πατούλη στην χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών στο δήμο και συζητήθηκε η πορεία των έργων αυτών που υλοποιεί η Περιφέρεια, με έμφαση σε αυτά που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, στα έργα αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, σε αυτά που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, την ανέγερση σχολείων, αλλά και με τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα ο G. Πατούλης επισκέφθηκε τα ολοκληρωμένα έργα αποχέτευσης όμβριων σε οδούς της περιοχής Τερψιθέας, αλλά και τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στην Αλ. Παναγούλη. Επίσης επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και εθελοντές των κοινωνικών υπηρεσιών του αναφορικά με τη σημασία της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού για την ενίσχυση των ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη, εκτός από τον Δήμαρχο  Γ. Παπανικολάου, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Π. Δορκοφίκης, Καθαριότητας Α. Καυκά, Διοικητικού και Δημόσιας Υγείας Β. Μουλακάκης, Εσόδων και Προγραμματισμού Α. Αργυροπούλου, Πόλης και Καθημερινότητας Ι. Σκαλτσάς, Πρασίνου και Δράσεων για τα αδέσποτα Μ. Μηλιαρέση, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι. Παππάς, Δ. Χαρίση – Μπίλια, Ε. Καράχου-Σκούταρη και ο Δ. Τσαμπίρας, κ.α..

Παράλληλα, τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Μεταφορών και Λιμενικής Πολιτικής Γ. Αδαμοπούλου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Η. Γρηγορίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Βιδάλη και οι υποψήφιοι με την παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική Κ. Κωσταντής και η Μπ. Αργυράκη, η οποία είναι και νυν δημοτική σύμβουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας αττικής Α. Καλογερόπουλος, κ.α..

 Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου: Σημαντική η συμβολή της Περιφέρειας στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στη Γλυφάδα

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη τόσο για τη μέχρι τώρα συνεργασία, όσο και για την ωρίμανση και προετοιμασία ένταξης έργων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο. Χαρακτήρισε ως μείζων θέμα το κυκλοφοριακό και τόνισε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι δράσεις και ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου και εκσυγχρονισμού των υποδομών. Στη συνέχεια χαιρέτισε με ικανοποίηση την ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα χρηματοδότησης σειράς αναπλάσεων σε διάφορα σημεία της Γλυφάδας. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης, ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να προχωρήσουν άμεσα και στην κατάρτιση των σχετικών προγραμματικών Συμβάσεων. Επίσης υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις από πόρους και χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας είναι να υπάρχουν ώριμες μελέτες. Ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε και στις ανάγκες σχολικών κτιρίων και υποδομών, ενώ επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα ανακύκλωσης και στην ανάπτυξη προγραμμάτων βιώσιμης ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: Χαίρομαι που βρίσκομαι στο Δήμο Γλυφάδας με έναν εμβληματικό δήμαρχο τον Γ. Παπανικολάου, που έχει δείξει έργο το οποίο αποτιμάται από την πλειοψηφία του κόσμου με πολύ θετικό πρόσημο. Είναι αλήθεια ότι η συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα σχετίζεται με έργα που είναι διαδημοτικά, αλλά και με έργα που έχουν τη σφραγίδα και το όραμα του δημάρχου. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το έργο για τα όμβρια ύδατα στην Τερψιθέα, όπου εκεί διαχρονικά υπήρχαν προβλήματα. Πλέον αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με την απορροή. Επίσης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε ασφαλτοστρώσεις. Σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να πραγματοποιηθούν και νέες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια. Με τον κ. Παπανικολάου συζητήσαμε και τη χρηματοδότηση έργων ανάπλασης και προσβασιμότητας καθώς και έργα διαδημοτικά όπως για παράδειγμα η Λεωφ. Ποσειδώνος, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό δρόμο που ασφαλτοστρώνεται και φωτίζεται από την περιφέρεια. Μαζί με το Δήμαρχο θα δούμε και ζητήματα κυκλοφοριακά, τα οποία προκύπτουν λόγω της έντασης της ανάπτυξης που έχει η ευρύτερη περιοχή. Ο Δήμος Γλυφάδας είναι από τους πρώτους που στήριξαν το όραμα δημιουργίας της Αττικής Ριβιέρας και αυτό φαίνεται στα έργα που υλοποιεί. Ήδη έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση παρεμβάσεων στη διαδρομή που θα ενώνει το ΣΕΦ με τη Βούλα. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά σημεία της Νότιας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας και προφανώς πρέπει να τον συγχαρώ γι’ αυτό. Από την άλλη πλευρά έχουμε έργα τα οποία εξετάζουμε το επόμενο διάστημα όπως σχολεία που προφανώς οι μελέτες ήδη ετοιμάζονται από τον Δήμο, γέφυρες και γενικότερα είμαστε σε μία αγαστή συνεργασία. Στηρίζουμε έμπρακτα το δήμο Γλυφάδας.  

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 158 guests και κανένα μέλος