Τα «λιοντάρια» της θάλασσας τρέχουν το Αιγαίο...

Στις θάλασσες του Αιγαίου, τρέχει το 60ό Ράλλυ Αιγαιου, το οποίο κλείνει φέτος τα 60 του χρόνια και οι αγώνες, δικαιολογημένα είναι πανηγυρικοι. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου.

Εκκίνηση έγινε από το Μικρολίμανο την Παρασκευή 21.7 το απόγευμα. Τα κορυφαία σκάφη με τους έμπειρους ιστιοπλόους πήραν εκκίνηση από το Μικρολίμανο με πρώτο σταθμό την Ερμούπολη της Σύρου.

Θα επαναλάβουν δηλαδή τη διαδρομή Πειραιάς – Σύρος που είχαν κάνει το 1964 στο πρώτο Ράλλυ Αιγαίου! Με κόπο έφθασαν στη Σύρο λόγω της άπνοιας. Η απονομή των επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας από την Βουλιαγμένη στη Σύρο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, με το πρώτο σκάφος που πέρασε την γραμμή τερματισμού στην Ερμούπολη, το Line Honours, το οποίο και αθλοθέτηση η ONEX Group.

Από τη Σύρο ξεκίνησαν στις 25/7 για τον δεύτερο προορισμό τους, την Ίο, με αλλαγές στη διαδρομή, μια που ο Αίολος δεν τους βοηθάει. Μετά 49 συνολικά ναυτικά μίλια θα τερματίσουν στην Ίο, όπου θα καθαρίσουν συμβολικά την ακτή της, στο πλαίσιο της δράσης «να σώσουμε τις θάλασσές μας».

Δύο στα δύο για το σκάφος Optimum S – Samos Steamship. Το πλήρωμα των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου τερμάτισε πρώτο και στην δεύτερη ιστιοδρομία από τη Σύρο στην Ίο και πλέον προπορεύεται στην γενική βαθμολογία με 2 βαθμούς ποινής.

Και η δεύτερη ιστιοδρομία χαρακτηρίστηκε από την άπνοια. Στη μεγαλύτερη διαδρομή των 49 ναυτικών μιλίων από τη Σύρο ως και τον δεύτερο σταθμό του Ράλλυ Αιγαίου, την Ίο, τα πληρώματα προσπαθούσαν να βρουν χαραμάδες αέρα προκειμένου να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. 

«Και η δεύτερη ιστιοδρομία δεν ήταν εύκολη για το μεγαλύτερο μέρος του στόλου. Η δική μας ομάδα δούλεψε σωστά, απέδωσε η τακτική μας και κερδίσαμε το μπράτσο. Ελπίζουμε και στην αυριανή τρίτη costal ιστιοδρομία που θα γίνει στην Ίο να δείξουμε και πάλι σταθερότητα και να εδραιωθούμε στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας» σχολίασε κατά την απονομή των σημαιών στο φιλόξενο λιμάνι στην Ίο ο Γιώργος Παπαδόπουλος – Κουκλάκης από το πλήρωμα των νικητών.

Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ( ΠΟΙΑΘ) με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και την αποκλειστική χορηγία για όγδοη συνεχόμενη χρονιά της JOTUN HELLAS. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Α. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε, η μπύρα ΝΗΣΟΣ, η εταιρεία TECHNAVA, το ναυπηγείο ONEX από το Νεώριο της Σύρου, τα καλλυντικά FRESH LINE καθώς και η εταιρεία G4S- Telematix που παρέχει το σύστημα παρακολουθήσεις των σκαφών.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος