49 χρόνων από την τουρκική εισβολή

Σε σεμνή τελετή εις μνήμην των πεσόντων,  ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στις Αχαρνές. Ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε στεφάνι.

Σήμερα είναι μία «μαύρη» επέτειος για την Κύπρο και την Ελλάδα μας καθώς συμπληρώνονται 49 χρόνια από την ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ πάρα πολλοί παραμένουν ακόμα και σήμερα αγνοούμενοι.

Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες, στους φίλους και συγγενείς τους που σχεδόν για μισό αιώνα ζουν με τη μαρτυρική αγωνία για το τι απέγιναν οι δικοί τους άνθρωποι.

Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία να αποτίνουμε φόρο τιμής για άλλη μία φορά στους ήρωες που έπεσαν, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Δεν ξεχνάμε και ούτε πρόκειται να ξεχάσουμε.

Είναι όμως και μία ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε τη διαχρονική βούληση της χώρας μας να βρεθεί μία δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση για το μαρτυρικό αυτό νησί, η οποία θα διασφαλίσει την κυριαρχία της Κύπρου με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια.

Παραμένουμε στο πλευρό των αδερφών μας των Κυπρίων στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους για το τέλος της παράνομης κατοχής.

Ως Περιφερειάρχης και Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ όσο και με την προηγούμενη ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επεδίωξα τη στενή συνεργασία με αυτοδιοικητικούς φορείς της Κύπρου, με στόχο τη δρομολόγηση κοινών δράσεων για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των δύο χωρών, με όχημα την Αυτοδιοίκηση. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και στο μέλλον, προς όφελος των Ελλήνων και των Κυπρίων αδερφών μας.

Σε σεμνή τελετή εις μνήμην των πεσόντων,  ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στις Αχαρνές. Ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε στεφάνι, ως φωτογραφία.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και κανένα μέλος