Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κρωπίας, κάλεσε σε ενημέρωση τα  μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΕΕΒΕΚ), στις 5 Ιουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο μεγάλο κοινόχρηστο έργο ανάπλασης κεντρικής λεωφόρου, οδού Κύπρου και παρόδιων της πόλης Κορωπίου.

Η ενημέρωση έγινε από το Δήμαρχο, Δημήτριο Κιούση, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Γιαννάκο και τον εκπρόσωπο των αναδόχων εταιριών. Την ΕΕΒΕΚ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΒΕΚ Λίνος Ρούσος. Ο Λ. Ρούσος μετέφερε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της ΕΕΒΕΚ στο έργο αναβάθμισης του Δήμου και της αγοράς, ενώ διαβεβαίωσε για την αυτονόητη ενεργή συμμετοχή και έλεγχο στην εξέλιξη των εργασιών προς όφελος των μελών του και των πολιτών που στηρίζουν την εμπορική αγορά.

 

Υπογειοποίηση όλων των καλωδίων

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα στάδια του έργου, όσα υποέργα κοινής ωφέλειας θα γίνουν ταυτόχρονα (οπτικές ίνες, υπογειοποιήσεις γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος κ.α) και η αναγκαστική επιμήκυνση των εργασιών για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της πόλης, της εμπορικής αγοράς και η ορθή εκτέλεση-έλεγχος των εργασιών που θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο την έδρα του Δήμου.

 

Ελεύθερος χώρος στάθμευσης

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο έργο με συντονιστή το Δήμαρχο σε συνεργασία με την ΕΕΒΕΚ επεσήμαναν την μέριμνα εκτέλεσης των εργασιών ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα με κριτήρια τη μικρότερη δυνατή όχληση, την προσαρμογή στην ομαλή λειτουργία της αγοράς ειδικά στις περιόδους των μεγάλων εορτών της, τις διασφαλίσεις όλων των μέτρων και πρακτικών διευκόλυνσης της κίνησης των πεζών, των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων, των εργαζομένων, κ.ο.κ. καθώς και την εξασφάλιση χώρων στάθμευσης εντός του κέντρου (αφορά δύο μισθωμένους χώρους ελεύθερης στάθμευσης).

Ανάλογη μέριμνα θα ληφθεί για την προσαρμογή των αστικών μετακινήσεων (με ευθύνη των ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ & αναδόχου) καθώς και της δημοτικής συγκοινωνίας με τις ελάχιστες δυνατές τροποποιήσεις δρομολογίων.

 

Εκκίνηση από την οδό Κύπρου

Η εκκίνηση των έργων θα γίνει μέσα στον Ιούλιο και θα ξεκινήσει από την οδό Κύπρου με αποξηλώσεις και αποκαταστάσεις ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα (πάγια πρακτική εργασιών που θα ακολουθηθεί) και αναμένεται ολοκλήρωση τον Νοέμβριο του 2023. Θα ακολουθήσουν εργασίες επί της κεντρικής λεωφόρου σε σημεία εκτός εμπορικού κέντρου πόλης, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, πάλι με την ίδια πρακτική, ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα στη μία πλευρά της λεωφόρου χωρίς να επηρεαστεί η συνεχής κυκλοφορία επί της λεωφόρου.

Στην ενημέρωση τέθηκε πολύ επίμονα, από τον Δήμαρχο, η διαβεβαίωση ότι το μεγάλο έργο δεν προβλέπει σε καμία περίπτωση αποκλεισμό κίνησης επί της Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου προς αποφυγή κακόβουλων φημών από όσους το επιχειρήσουν επενδύοντας σε προεκλογικές μεθόδους παλαιών εποχών υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών.

 

Υπόσχεση ανοιχτής τακτικής ενημέρωσης

Ο Δ. Κιούσης επεσήμανε επίσης ότι έχει εξασφαλιστεί από το Δήμο η χρηματοδότηση των ασφαλτοστρώσεων για όλους τους δρόμους που έπαθαν βλάβες από έργα αποχέτευσης. Ο Δήμος προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για την εξέλιξη των εργασιών, ανακοίνωσε ότι καθιερώνει τακτική ενημέρωση με ανοιχτή καθημερινή αλληλοενημέρωση προς τα μέλη και το προεδρείο της ΕΕΒΕΚ.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν, εκτός των μελών της ΕΕΒΕΚ, οι αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Γρίβας, Ανδρέας Ντούνης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Ντούνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Κερασιώτης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος