Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών

 Μετά τη θέσπιση των βραβείων «Μίκης Θεοδωράκης» στους αριστεύσαντες μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής τα οποία αγκαλιάστηκαν θερμά από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, η Περιφέρεια Αττικής εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας των παιδιών που φοιτούν σε Μουσικά σχολεία της Αττικής.

Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής το οποίο διοργανώνεται  Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19, Αθήνα), κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου.  

Στο Φεστιβάλ το οποίο αποτελεί μία γιορτή των τεχνών (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Κινηματογράφος) θα μετάσχουν μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία από όλη την Αττική τα οποία θα παρουσιάσουν στο κοινό τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, ενώ τη δεύτερη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν έπαινοι σε μαθητές που διακρίθηκαν.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Στηρίζουμε το έργο των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής μας και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες των παιδιών. Για εμάς ο πολιτισμός ταυτίζεται με το «ευ ζην».

Τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία δεν αποτελούν απλώς πρότυπες εκπαιδευτικές μονάδες. Είναι, πρώτα απ' όλα πυρήνες πνευματικής δημιουργίας, που συνδυάζουν την παιδεία και την τέχνη, τους δύο βασικούς πυλώνες του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει σταθερά και αυτονόητα την προσπάθεια που γίνεται σε αυτά τα σχολεία. Εξασφαλίζοντας κάθε διαθέσιμο πόρο, συμβάλλουμε στην ασφαλή μεταφορά των μαθητριών και μαθητών, καθώς και στην προμήθεια μουσικών οργάνων και εκπαιδευτικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα θεσπίσαμε τα βραβεία "Μίκης Θεοδωράκης" για τους αριστεύσαντες και τις αριστεύσασες κάθε σχολικού έτους. Αυτή η σχέση ενδυναμώνεται και περνά πλέον σε μια νέα εποχή. Για πρώτη φορά οραματιστήκαμε και θεσπίσαμε μια νέα πρωτοβουλία, το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής, μέσα από το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τα παιδιά μας και να χειροκροτήσουμε τη δουλειά που έχουν κάνει, πάντα με τη συμπαράσταση των γονιών και των καθηγητών τους. Μια πρωτοβουλία, στην υλοποίηση της οποίας υπήρξε συμπαραστάτης ο Αντιπεριφερειαρχης Παιδείας Χαράλαμπος Αλεξανδράτος. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε, έχοντας τη σταθερή βούληση στο μέλλον για την θέσπιση υποτροφιών σε μαθητές και μαθήτριες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής μας.

 

O Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας X. Aλεξανδράτος σημειώνει μεταξύ άλλων:

 Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία μας, με το θαυμάσιο έργο που επιτελούν στις Τέχνες, μας συγκινούν και μας κάνουν ονειροπόλους και μαθητές της ζωής.

Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας, στους γονείς των μαθητών μας και πάνω από όλα στα παιδιά μας, στους μαθητές και στις μαθήτριες μας, για τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας χαρίζουν .

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος