Απόφαση με το «πιστόλι στον κρόταφο»;

 Σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουνίου, «λόγω του έκτακτου και εξαιρετικά επείγοντος του θέματος συγκαλείται η 10η /2023 Έκτακτη - Διά Περιφοράς - Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (του Δήμου ΒΒΒ), στις 12 το μεσημέρι και η διάρκειά της θα ειναι μισή ώρα προκειμένου να αποφασίσουν για το μοναδικό θέμα:

  • Αποδοχή ή μη της πρότασης της ΕΤΑΔ Α.Ε και έγκριση των όρων βραχυχρόνιας σύμβασης παραχώρησης της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας.

Δηλαδή, με το «πιστόλι στον κρόταση» ή αποδέχεστε ή δεν αποδέχεστε!! Αυτά λέει η ΕΤΑΔ Α.Ε. (η Εταιρεία Ακινητων Δημοσιου) στο δημόσιο (στο Δήμο), η οποία προφανώς έβαλε τους όρους της.

Αυτό καταδεινύει για άλλη μια φορά ότι δεν αποφασίζει το δημόσιο, αλλά οι δανειστές, που κρατάνε όλη τη δημόσια περιουσία στα χέρια τους και αποφασίζουν. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή.

Δεν βρέθηκε ένας δήμαρχος να αντιδρασει σ' αυτά τα καταδειναστευτικά μέτρα που προβάλουν οι ανώνυμες ΕΤΑΔ;;

Βέβαια υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει συζητήσει ο Δήμαρχος ή η πλειοψηφία του ή όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων, να έχουν δει τους όρους, να τους έχουν αποδεχθεί και σήμερα (23/6) απλά να ψηφίσουν και τυπικά!

Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι τους ζητάνε σε μισή ώρα να καταθέσουν τις προτάσεις τους;;;

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος ΒΒΒ έπρεπε να καλέσει την ΕΤΑΔ και να βάλει τους όρους του για μία δημοτική, ελεύθερη, φροντισμένη ακτή που θα εξυπηρετεί τον κάθε πολίτη, που ασφυκτιά μέσα στο κλινόν άστυ.

Κι ενω καλούνται να αποφασίσουν οι σύμβουλοι, δεν έχουν δει τοπογραφικά σχέδια των ακτών, πολεοδομικές καταστάσεις κ.λπ.

Η ΕΤΑΔ ζητάει λοιπόν να αποδεχθεί ο Δήμος ότι θα την λειτουργήσει με μια βραχυχρόνια μίσθωση μέχρι τον Οκτώβριο!

Και αφού έχει την πλειοψηφία των συμβούλων, έχει ήδη αποφασίσει. Για τα «μάτια του κόσμου» είναι η συνεδρίαση.

Για το θέμα σημειώνει και η Ιωάννα Δόγκα (Κύμα Ενωμένων Πολιτών) στην σελίδα 17, που της παραχωρεί η ΕΒΔΟΜΗ, αλλά και η ΡΙΚΙΠ (Θάνος Ματόπουλος), με σημείωμα που μας απέστειλε διατυπώνει την άποψη ότι «Ο Δήμος έρχεται σήμερα να αναλάβει την ευθύνη για την επαναλειτουργία της παραλίας, αντί πολύ νωρίτερα να πιέσει – καταγγείλει – διεκδικήσει την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ήταν γνωστό ένα χρόνο ότι οι παλαιοί μισθωτές θα αποχωρήσουν και ο Δήμαρχος αντί να νοιαστεί για την παραλία και την αδιάλειπτη πρόσβαση των πολιτών σε αυτή, καραδοκούσε πότε απλά θα ‘’ξενοικιαστεί’’ για να την καπαρώσει αυτός!

Ξεκάθαρα δηλαδή αυτό που όλα αυτά τα χρόνια κατηγορούσε την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ότι διαχειρίζεται Δημόσια κοινόχρηστα αγαθά (και το φυσικό περιβάλλον) των παραλιών σαν αστικό ακίνητο με όρους και λογική real estate, υιοθετεί με την πρακτική του τα τελευταία χρόνια που του δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβει τη διαχείριση του παράκτιου μετώπου του Δήμου, την ίδια αγοραία προσέγγιση και αποξενώνει τους πολίτες της Αττικής από το αγαθό και την αναψυχή στις παραλίες.

Μόνο οι Δημότες και όχι καν οι κάτοικοι του Δήμου Β.Β.Β. μπορούν να έχουν δωρεάν είσοδο και μάλιστα όχι σε όλα τα σημεία της παραλίας.

Το κακό είναι ότι σε λίγο, εμείς οι κάτοικοι της περιοχής, θα βλέπουμε τη θάλασσα με τα κυάλια...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 guests και κανένα μέλος