«γιατί υπάρχουν περιοχές που είναι αδιέξοδο...»

Με άμεση ενημέρωση των πολιτών στους οικισμούς ξεκίνησε η προσπάθεια του Δήμου Κρωπίας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Υ Κρωπίας) για την αντιπυρική θωράκιση της ευρύτερης περιαστικής περιοχής και την αποτροπή πυρκαγιάς.

Η ενημέρωση των κατοίκων του οικισμού Καρελλά έγινε παρουσία του στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

kiousis karelasΣτο Σύλλογο «Καρελλά», ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από υπαίθριες δραστηριότητες με γυμνή φλόγα για την εκδήλωση πυρκαγιάς και τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου με αιχμή του δόρατος την Πολιτική Προστασία, προχωρούν άμεσα σε αποψιλώσεις, καθαρισμούς από ξερά χόρτα και ειδικές σημάνσεις οδών διαφυγής των κατοίκων σε περίπτωση κινδύνου, «γιατί υπάρχουν περιοχές που είναι αδιέξοδοι και είναι μονοσήμαντες οι είσοδοι - έξοδοι. Σ' αυτές τις περιοχές οφείλουμε να καταστήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πιο προσεκτικούς τους ιδιοκτήτες ούτως ώστε σε περίπτωση κινδύνου να διασφαλίσουν την έξοδό τους. Και ειδικά το μέτωπο της φωτιάς πηγαίνει σ' αυτή τη γειτονιά», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Ζήτησε από τους πολίτες να υποδείξουν όπου γνωρίζουν να μπουν πινακίδες ενημέρωσης, όπως έχει ήδη αρχίσει και τοποθετεί ο Δήμος. Παράλληλα ζητήθηκε από τους πολίτες να συμβάλουν σ΄αυτή τη μεγάλη προσπάθεια φροντίζοντας ο καθένας για τον καθαρισμό της περιουσίας του. Επίσης τους ζητήθηκε να υποβάλουν εάν έχουν, προτάσεις που θεωρούν ότι θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας των περιοχών

που ζουν.   Ενημέρωση έκανε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Γρίβας.

Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι, Θ. Γριβας, Νικόλαος Γιαννάκος, Ανδρέας Ντούνης, Σπυρίδων Κόλλια, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Σταμάτης Ντούνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Κερασιώτης, το προεδρείο του Δ.Σ και μέλη του Εξ. Συλλόγου Καρελά «Αγ.Παρασκευή» με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Λ.Μακρή, τον αντιπρόεδρο, Β.Αθανασόπουλο, τον γραμματέα Π.Μπακογιάννη και τον ταμία κ. Στ.Στεργίου.

Οδηγίες Πυροσβεστικού Σώματος

https://www.youtube.com/watch?v=LaiQYXmVQAo

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος