Στο Δήμο Λαυρεωτικής ο Περιφερειάρχης Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μετέβη Πέμπτη 25..5.23 στο Δήμο Λαυρεωτικής. Ο προϋπολογισμός των έργων και των υποδομών που χρηματοδοτούνται μέσω πόρων της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής, ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην περιοχή όπως την «Οικία Μπία», ένα διατηρητέο κτίριο το οποίο θα μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντίων το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Βαρυθυμιάδη και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Παράλληλα επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου, όπου και συζήτησε με την Πρόεδρο Ι. Κουλουβράκη για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου το Λιμάνι Λαυρίου να γίνει πιο σύγχρονο και λειτουργικό, με χρηματοδότηση της Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής με προϋπολογισμό περίπου 2εκ. ευρώ παρεμβάσεις αναβάθμισης του λιμένα Λαυρίου (αναβάθμιση χώρου επιβατών, αύξηση της ασφάλειας και βελτίωση περιβαλλοντικών παραμέτρων, κ.α.) .

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκά, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη της περιοχής στο Δημαρχείο Λαυρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης υπέγραψε δύο σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις.

Η μία προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, αφορά στη χρηματοδότηση ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές της Κερατέας και η δεύτερη προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, στην κατασκευή γηπέδου 9Χ9 στο δημοτικό στάδιο Κερατέας.

Ο Δήμαρχος Δ. Λουκάς, ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη επισημαίνοντας πως από την πρώτη μέρα της θητείας του είναι δίπλα στο Δήμο και αφουγκράζεται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθως έγινε αναφορά στο σύνολο των σημαντικών έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια με έμφαση στη χρηματοδότηση πολεοδομικών μελετών συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο σχέδιο πόλης περιοχές Α’ και Β΄ κατοικίας, μετά από δεκαετίες αναμονής.

Παράλληλα ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η επίσκεψη του ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης του Λαυρίου, παρουσία και της νεοεκλεγείσας Βουλευτού της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και τοπικούς φορείς της πόλης.

Γ. Πατούλης: « Στο Λαύριο γίνονται έργα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες»

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση εργασίας που είχε ο Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου στο Δημαρχείο της πόλης, αναφέρθηκε στις σημαντικές υποδομές που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, υπογραμμίζοντας πως δόθηκε προτεραιότητα σε έργα που θωρακίζουν την ασφάλεια της πόλης, ευνοούν την ανάπτυξη της περιοχής, δίνουν κίνητρα στους νέους να αθλούνται, αλλά και συμβάλλουν στην αξιοποίηση των περιουσιών των κατοίκων.

«Σταδιακά η Λαυρεωτική και συνολικά η Ανατολική Αττική μετατρέπεται σ΄ έναν αναπτυξιακό, τουριστικό και σύγχρονο κόμβο. Όταν συνεργάζονται αρμονικά ο Α΄ και ο Β΄Βαθμός Αυτοδιοίκησης τα αποτελέσματα είναι ορατά στους πολίτες. Καταφέραμε με τη στήριξη και της κυβέρνησης να αλλάξουμε την όψη της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συντήρηση και αποκατάσταση αρχειακού υλικού στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης της συντήρησης και αποκατάστασης του αρχειακού υλικού καθώς και μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων για τη διαμόρφωση μουσείου μεταλλείας - μεταλλουργίας Λαυρίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 706.000€. γίνεται με πρωτοβουλία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας έχει ολοκληρωθεί οικοδομικά το Διατηρητέο Συγκρότημα Μηχανουργείου. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του ΕΜΠ Α. Μπουντουβής, ο Αντιπρύτανης του ΕΜΠ Ε. Σαπουντζάκης και ο καθηγητής του ΕΜΠ Ν. Μπελαβίλας, οι οποίοι τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις.

«Το Λαύριο είναι μία περιοχή με μεγάλη ιστορία και βούληση μας είναι να συνεχίσουμε να εκτελούμε έργα που θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή» κατεληξε ο Περιφερειάρχης.

απευθυνόμενος στους πολίτες της περιοχής, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή. «Συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε και ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την συνεργασία.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 guests και κανένα μέλος