Από την Περιφέρεια Αττικής

Με 3 πολύ κρίσιμα για τη θεραπεία των ασθενών μηχανήματα, προβλέπεται να προμηθευθεί το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, 6 εκ. ευρώ, ποσό που εντάχθηκε στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ

Αναγνωρίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμα τεχνολογικά μηχανήματα, στο μεγαλύτερο Αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας το «Μεταξά» αλλά και γενικότερα σε υγειονομικές δομές της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής έχει προβλέψει ένα σημαντικό κονδύλι στο νέο πρόγραμμα Αττική 2021-2027 για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, μεταξύ αυτών και το ποσό των 6 εκ. ευρώ για την προμήθεια τριών κρίσιμων μηχανημάτων στο «Μεταξά».

Σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης του Περιφερειάρχη με την Αν. Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα η οποία συμφώνησε στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης του απαραίτητου εξοπλισμού στο νοσοκομείο Μεταξά όπως και σε άλλες δομές υγείας της Αττικής, ο Γ. Πατούλης δέχθηκε στο γραφείο του, στην Περιφέρεια, τον διοικητή του Νοσοκομείου Χ. Τουμπέκη τον οποίο και ενημέρωσε για το σχετικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η προάσπιση της υγείας των ασθενών είναι προτεραιότητα.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια θα οριστικοποιήσει το σχέδιο χρηματοδότησης, αφού πρώτα λάβει και τον οδικό χάρτη προτεραιοποίησης των σχετικών αναγκών στις δομές Υγείας της Αττικής, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της διοίκησης της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας. Ο Χ. Τουμπέκης σημείωσε πως με την προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου, το οποίο σχετίζεται με τις πολυήμερες αναμονές ασθενών για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 guests και κανένα μέλος