Σύμφωνα με πρόσφατη διυπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1334) την 3η Ιουλίου, τα κέντρα διασκεδάσεως, τα μπαρ, οι λέσχες και οι καφετέριες, για την περίοδο 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν… συνέχεια!!!....

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ


Ανεξέλεγκτο ουσιαστικά ωράριο λειτουργίας των νυκτερινών κέντρων και με το νόμο!


Σύμφωνα με πρόσφατη διυπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1334) την 3η Ιουλίου, τα κέντρα διασκεδάσεως, τα μπαρ, οι λέσχες και οι καφετέριες, για την περίοδο 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν… συνέχεια!!!


diaskedasi.jpgΣυγκεκριμένα, η απόφαση ορίζει: (άρθρο 1 §1 εδαφ.α) «Τις ημέρες Κυριακή έως και Πέμπτη μέχρι την 4:40 ώρα της επομένης ημέρας για την περίοδο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου και μέχρι την 5:00 ώρα της επομένης ημέρας για την περίοδο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Δεν επιτρέπεται η επαναλειτουργία αυτών πριν από την 6.00 ώρα».

Δηλαδή οι Υπουργοί, το επίσημο κράτος, «μας δουλεύουν» κανονικά. Ποιος θα πάει να τον ελέγξει και με ποια λογική στις 5 και 20΄, ας πούμε «… να τώρα τα μαζεύουμε, δεν είμαστε και με το ρολόι στο χέρι… ή στημένη μου την είχες;».

Ή στις 6 παρά είκοσι, φερ’ ειπείν: «Ετοιμαζόμαστε για ν’ ανοίξουμε»!

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία, στο β’ εδάφιο, η απόφαση ορίζει απερίφραστα και ξεδιάντροπα ότι τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο και κάτι γιορτές, θα λειτουργούν χωρίς περιορισμό!

Την απόφαση υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης παρακαλώ, και η κυρία Σοφία Καλατζάκου, Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (ταιριαστός τίτλος).


Για την διατάραξη της κοινής ησυχίας, δε λέμε τίποτα, όπως δε λέει τίποτα και η εν λόγω απόφαση. Τα λένε άλλες διατάξεις και η πραγματικότητα που βιώνουμε.

Με το «βαλιτσάκι» του ντεσιμπελόμετρου ανά χείρας και τα προειδοποιητικά τηλέφωνα (λέτε;) επικρατεί απόλυτη ησυχία και νυχτερινή νανουριστική σιγαλιά! Κάτι «γεροπαράξενοι» και κάποιοι «υποχόνδριοι» ενοχλούνται μόνον…

Η ενόχληση όμως δεν είναι μόνο η μουσική.

Είναι η κυκλοφορία των Ι.Χ., τα σπιναρίσματα, οι κόντρες, τα φρεναρίσματα, τα κατουρήματα, οι φωνές, οι καβγάδες… Το απέραντο πάρκινγκ της παραλιακής που μετατρέπεται τις νυκτερινές ώρες σε λεωφόρο μιας λωρίδας κυκλοφορίας...

Η Ελλάδα γλεντάει… Η Ελλάδα χρωστάει… αλλά διασκεδάζει τον καημό της. Δηλαδή, «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδωμεν».  (τα σπίτια μας καίγονται κι εμείς τραγουδάμε)

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 guests και κανένα μέλος