Τρύπιες δεξαμενές στο βουνό της Βάρης!

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Ανατ. Αττικης, για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2023, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινού, ο οποίος ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των φορέων στην εκτέλεση των έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

deksameni 1Μετά τη διεξοδική συζήτηση ετέθησαν τα θεματα σχετικά με την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2023 τα οποία ήταν:

  • Η συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου
  • Ο καθαρισμός των ρεμάτων
  • Ο προληπτικός καθαρισμός βλάστησης στο οδικό δίκτυο, και σε εγκαταστάσεις/υποδομές, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα φορέων (Υπουργεία, Δασαρχεία, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, Περιφέρειες, Δήμοι κ.λπ.)
  • Η ετοιμότητα του δυναμικού και μέσων για διάθεση,   προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Η διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με το γενικό πρόσταγμα για την κατάσβεση των πυρκαγιών να το έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
  • Η οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών
  • Η αξιοποίηση των εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας

Τρύπιες δεξαμενές στο βουνό της Βάρης!

Διαβάζοντας το δελτίο Τύπου του Συντονιστικού οργάνου για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μη θρηνήσουμε και άλλα καμένα δάση, καταθέτουμε μία πληροφορία που μας εσταλη από αναγνώστη της εφημερίδας μας.

Περιπατητής αναγνώστης της εφημερίδας μας, μας τηλεφώνησε και ...τρομοκρατημένος, μας ενημέρωσε ότι πάνω στο βουνό του Μπαράκου στη Βάρη, οι δεξαμενές νερού για την κατάσβεση πυρκαγιάς είναι άλλες τρύπιες, άλλες σπασμένες. Από τις τέσσερις που είδε δεν λειτουργει καμία.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες. Ο Δήμος ΒΒΒ θα πρέπει να επιληφθεί.            

Α.Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και κανένα μέλος