Δεν εφημέρευε. Πολλές και τεράστιες και οι δικές μας απορίες...

Όπως μάθαμε από τις αναρτήσεις ιατρών και νοσηλευτών στο Ασκληπιείο Βούλας, εργαζόμενος εν ώρα υπηρεσίας (20-21/4), έπαθε έμφραγμα. Το Νοσοκομείο Ασκληπιείο δεν εφημεύρε και τον έστειλαν στο Τζάνειο στον Πειραιά, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε...

Πολλές οι ανααρτήσεις στo f για το θέμα, από γιατρούς και γενικά εργαζόμενους στο Ασκληπιείο.

Πολλές και τεράστιες και οι δικές μας απορίες, πώς είναι δυνατόν να χάνεται ένας άνθρωπος, που βρίσκεται εν ώρα εργασίας μέσα στο Νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει καρδιολογική μονάδα και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το περιστατικό. Το στέλνει στο Τζάνειο, και δεν ξέρω αν αληθεύει η πληροφορία, όχι με ασθενοφόρο και συνοδό, αλλά μόνος του και δεν προλαβαίνει. Χάνει τη ζωή του!!!

Όπως αναφέρει η γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δέσποινα Τοσονίδου σε ανάρτησή της: «ο 53χρονος εργολαβικός εργαζόμενος, έπαθε έμφραγμα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας και καθώς το αιμοδυναμικό του Ασκληπιείου δεν εφημερεύει καθημερινά, διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο (στον Πειραιά), όπου και κατέληξε».

 

Και συνεχίζει: «Χωρίς επαρκές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, χωρίς εξειδικευμένους τεχνολόγους, χωρίς επαρκές κονδύλι για την αποπληρωμή εφημεριών, υπερωριών, οι προσπάθειες των γιατρών, δεν είναι αρκετές για την απώλεια του 53χρονου Μάριου: «Ήταν άτυχος ο Μάριος; Ήταν η κακιά η ώρα; Όχι φυσικά. Ήταν θύμα της πολιτικής της υποστελέχωσης και της συρρίκνωσης του ΕΣΥ, που δεν επιτρέπει να σώζονται όσες περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν».

 

Η Δ. Τοσουνίδου σημειώνει εν τέλει: «Με άλλα λόγια, πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι στα νότια προάστια δεν έχουν ΑΜΕΣΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε αιμοδυναμικό εργαστήριο, εάν πάθουν έμφραγμα. Εκτός και αν έχουν χρήματα, ή ιδιωτική ασφάλιση».

asklipieio eipann 

 

 

 

Πολλές μα πάρα πολλές οι αναρτήσεις από εργαζόμενους στο Νοσοκομείο που επισημαίνουν την τραγικότητα της κατάστασης, την υποστελέχωση, το «πάμε κι όπου βγει», το ότι όλη η Ανατολική Αττική είναι χωρίς, δημόσιο σύστημα υγείας και πολλά αλλα που εμείς που ζούμε στα νότια το ζούμε καθημερινά.

Δεν το χωράει ο νους του κάθε ανθρώπου. Να εργάζεσαι μέσα στο νοσοκομείο, να παθαίνεις έμφραγμα, να σε στέλνουν στο Τζάνειο, γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα το Ασκληπιείο και τελικά να πεθαίνεις!!!

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για τους κατοίκους που ζουν κυρίως στα νότια προάστια, και που δεν έχουν άλλη επιλογή πλην του Ασκληπιείου Νοσοκομείου.

Εδώ και 40 χρόνια μέσα από τους Συλλόγους προσπαθήσαμε, με υπομνήματα και επιστολές να εφημερεύει το Ασκληπιείο σε καθημερινή βάση, αλλά όχι μόνο αυτο δεν έγινε. Μείωσαν την κάθε τρεις ημέρες εφημερία, την έκαναν τετραήμερη. Μείωσαν και τις καημερινές εφημερίες των ορθοπεδικων.

ΤΟ ΘΕΜΑ έθεσε προ ημερησίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημου ΒΒΒ, 24.4.23, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ. Δαβάκης, προτείνοντας να επανέλθει η παλαιότερη, κατ'εξαίρεση εφημερία για τους κατοίκους και τους εργαζομένους.

Από το Δήμαρχο δεν ακούσαμε κάτι θετικό.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 209 guests και κανένα μέλος