Χαιρόμαστε που το είχαμε επισημάνει κι έπιασε «τόπο»

Ενημερωθήκαμε επί του πεδίου, από την πρώτη στιγμή, έξω από το σχολικό συγκρότημα του Κιτσίου, ότι ο Δημος Κρωπίας, με δικες του ενέργειες ενίσχυσε την οδική ασφάλεια στο σχολικό συγκρότημα Κιτσίου, με την τοποθέτησή παλλόμενου φανού εγρήγορσης οδηγών στο σημείο συμβολής της οδού Παπαγιαννοπούλου και Αγ. Τριάδος.

Να θυμίσουμε ότι είχαμε δημοσιεύσει ρεπορτάζ (φ.1270/18.2.23) σχετικά με την επικινδυνότητα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών λόγω των ερειπωμένων αυθαιρέτων κατασκευών που κλείνουν την ορατότητα σε οδηγούς και πεζούς.

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/16900-h-aveltiria-twn-yphresiwn-gia-thn-akeraiotita-twn-ma8htwn-sto-kitsi.html,

Χαιρόμαστε που η Δημοτική Αρχή, ενήργησε άμεσα. Γνωρίζουμε την ευαισθησία της στο θέμα της Παιδείας, όπως γνωρίζουμε και τα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει, στην περιοχή, γιατί βρίσκεται εκτός σχεδίου και οι ενέργειες έπρεπε να γίνουν από τις ανώτερες αρχές.

Τί έκανε λοιπόν ο δήμος;

Προς συμπλήρωση της υπάρχουσας πολλαπλής σήμανσης (και επι του οδοστρώματος) προειδοποίησης των οδηγών να μειώσουν ταχύτητες και να είναι προσεκτικοί προστέθηκε παλλόμενος φανός και μαλιστα με ηλιακό σύστημα: Ο φανός σε συνδυασμό με τον καθρέπτη στο απέναντι σημείο της οδού Ν. Παπαγιαννοπούλου αυξάνει, τις δυνατότητες ασφαλούς διέλευσης και στροφής οχημάτων εξυπηρέτησης μαθητών, συνοδών και εκπαιδευτικών, αλλά και και την προσοχή όλων των διερχόμενων οδηγών, που δυστυχώς δεν τηρείται από πολλούς.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαος Γιαννάκος και ο πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας, δημοτικός σύμβουλος Μάκης (Θωμάς) Κιούσης δήλωσαν σχετικά: «Η τοποθέτηση και του παλλόμενου φανού, προϊόν συνεργασίας με τη διεύθυνση του σχολείου και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ήταν απαραίτητη ώστε οι οδηγοί να δίνουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή αφού πλησιάζουν το σχολικό συγκρότημα και ιδιαίτερα στη συμβολή με την οδό Αγ. Τριάδας που υπάρχει σχετικά περιορισμένη ορατότητα ιδιαίτερα για τα οχήματα μεταφοράς των μαθητών μας. Οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας θα συνεχιστούν».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 313 guests και κανένα μέλος