αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα

 Το FBI εξέδωσε προειδοποίηση στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν την φόρτιση των κινητών τους τηλεφώνων και άλλων συσκευών σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης όπως είναι τα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία και τα εμπορικά κέντρα.

Όπως υπογραμμίζει το FBI, η χρήση δημόσιων σταθμών φόρτισης είναι επικίνδυνη, καθώς οι συσκευές μας ενδέχεται να μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό, με αποτέλεσμα hackers να αποκτούν ευκολότερα πρόσβαση στο κινητό, το τάμπλετ ή το λάπτοπ μας.

Αυτή η παραπλανητική πρακτική ονομάζεται «juice jacking». Το Juice jacking είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι χάκερ εδώ και χρόνια, αλλά το FBI είναι η πρώτη ομοσπονδιακή υπηρεσία που απηύθυνε σήμα κινδύνου.

«Αποφύγετε τους σταθμούς δημόσιας φόρτισης σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα», αναφέρει η ανακοίνωση του FBI στο Twitter. «Κακοί ηθοποιοί βρήκαν τρόπους να χρησιμοποιούν τις δημόσιες θύρες USB για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό και να ελέγχουν το software των συσκευών.

Αντί γι' αυτό, να έχετε μαζί τον δικό σας φορτιστή και καλώδιο USB και να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική πρίζα».

Σύμφωνα με το FBI, εάν συνδέσουμε τη συσκευή μας σε δημόσιο σταθμό φόρτισης που έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να κλειδωθεί η ηλεκτρονική μας συσκευή ή να στείλει προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις, τραπεζικές πληροφορίες ή ακόμα και ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του τηλεφώνου μας στους χάκερς.

Τον περασμένο χρόνο, έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας NordVPN αποκάλυψε ότι ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες έχει δεχτεί χακάρισμα, ενώ χρησιμοποιούσε δημόσιο Wi-Fi στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις σημειώθηκαν ενώ άνθρωποι ήταν σε μετεπιβίβαση σε αεροδρόμια, σταθμούς λεωφορείων ή τρένων.

πηγή: www.tornosnews.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 325 guests και κανένα μέλος