ανοίγει με αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής

Tο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ) ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο φιλότεχνο κοινό στον χώρο Τέχνης του, Λιβισίου 13 στη Νέα Μάκρη, το

Σάββατο 22 Απριλίου 2023 και ώρες από 12 έως 5 μ.μ.

 Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τους σκοπούς και τα επιμορφωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του κέντρου και να δουν αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής πολλών από τους αξιόλογους εικαστικούς που συνδράμουν και υποστηρίζουν το νέο αυτό συλλογικό τόλμημα.

Η διαδρομή μας.

Το 2017, ο Μάριος Αρμάος οραματίστηκε τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Marathon Art Festival» ο οποίος και ιδρύθηκε με την συμβολή και υποστήριξη αξιόλογων φιλότεχνων μελών. Ακολούθησαν οι θεσμικές εικαστικές δράσεις «Μαραθώνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής», «Marathon Art Gallery» και «Marathon Open Art» που συνεχίζονται αδιαλείπτως.

Το 2023, το «Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ)» βρήκε πολύ γρήγορα σημαντικούς ένθερμους υποστηρικτές και αρωγούς, όχι μόνο τον ζωγράφο Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά και μίας πλειάδας εικαστικών. Εικαστικών με σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και ταλαντούχων νεότερων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Άγγελος, Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Σώτος Αλεξίου, Κάτια Βαρβάκη, Στάθης Βατανίδης, Βασίλης Βλάχος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Ιωάννης Κούτρικας, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρία Κτιστοπούλου, Αθηνά Λατινοπούλου, Κατερίνα Μαρούδα, Θεόδωρος Πανταλέων, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρήνας, Βασίλης Σολιδάκης, Νίκος Στρατάκης, Βασιλική Φίλου, Μανώλης Χάρος και άλλοι.

Το όραμα μας και οι πρώτες μας δράσεις

Το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ, υλοποιήθηκε με όραμα την προώθηση του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, την επαφή των φιλότεχνων με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και τους δημιουργούς μέσω εκθέσεων και εικαστικών events καθώς και την εξοικείωση και εκπαίδευση του κοινού μέσα από ειδικά προγράμματα, σεμινάρια, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, όχι μόνο για τις διάφορες εκφράσεις της Τέχνης όπως η ζωγραφική, η αγιογραφία, η γλυπτική, η χαρακτική, η εικονογράφηση αλλά και την ίδια την «Ιστορία της Τέχνης». 

Ως κέντρο που προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό, θα παρέχει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις.

Οι φιλότεχνοι θα μπορούν να επισκέπτονται τις εκθέσεις και τα σεμινάρια Τέχνης που ανά καιρούς θα διοργανώνονται. Για τους έχοντες καλλιτεχνική δημιουργική διάθεση, υπάρχουν εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα με εισηγητές και διδασκάλους τους ζωγράφους Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου και Αχιλλέα Αϊβάζογλου για τη ζωγραφική τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, τον αγιογράφο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τα μαθήματα αγιογραφίας και τον Βασίλη Βλάχο για τα μαθήματα χαρακτικής.

Επειδή πιστεύουμε και επενδύουμε στη συλλογικότητα και τα αποτελέσματα της, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις επιμελητών, Ιστορικών Τέχνης και εικαστικών φορέων ώστε το εγχείρημα μας, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Τέχνη όχι μόνο για τον Μαραθώνα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ. συνέβη με τον Αθανάσιο Θεοτόκη, σύμβουλο Καλών Τεχνών που μας υποστηρίζει αφιλοκερδώς από τα πρώτα βήματα μας.

Μάριος Αρμάος

Πρόεδρος  Marathon Art Festival &

Διεθνούς Μαραθωνίου Κέντρου Εικαστικών Τεχνών.

 

 

Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ IMVAC

Λιβισίου 13, 190 05 Νέα Μάκρη Αττικής ~ www.imvac.gr ~ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ~ 22940 97804

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα και Τρίτη 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 8 μ.μ.

Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Κυριακή Κλειστά.

Είσοδος Ελεύθερη.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος