• Imagine Cup 2009 - Διαγωνισμός τεχνολογίας
  • Δεκάποντα και στο νερό!
  • Ψάξε, ψάξε και θα με βρεις

Imagine Cup 2009 - Διαγωνισμός τεχνολογίας

 

«Φανταστείτε έναν κόσμο, όπου η τεχνολογία

θα συμβάλει στη λύση

των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων»


Πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Imagine Cup 2009 της Microsoft, στο Κάιρο της Αιγύπτου. Συμμετείχαν 300.000 άτομα, που είχαν προκριθεί από περισσότερες από 100 χώρες. Το Imagine Cup, αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας για φοιτητές.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2004 και έχει ήδη κατακτήσει την 2η και 3η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού»!! με τα projects SmartEyes” και “Sign2Talk” .

Φέτος, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στο διαγωνισμό από την ομάδα NTUA του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία παρουσίασε την καινοτόμο εφαρμογή για αυτόματη διάγνωση ασθενειών - Artificial Inteliggence Doctor (AID).


Στον 7ο χρόνο διεξαγωγής του, ο διαγωνισμός είχε θέμα «φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων». Οι νέοι που συμμετείχαν από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να καταθέσουν λύσεις που θα σχετίζονταν με έναν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως έχουν καθοριστεί από τον ΟΗΕ, καλύπτοντας θέματα όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας, η μείωση της εξάπλωσης του AIDS και η εξασφάλιση πρόσβασης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παγκοσμίως. 444 φιναλίστ από 70 χώρες διαγωνίστηκαν σε εννιά συνολικά κατηγορίες στους τομείς των τεχνολογικών εφαρμογών και των ψηφιακών τεχνών.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού» κατέλαβε η ομάδα SYTECH από τη Ρουμανία.

 

Ο Πάτρικ Μαλόουν, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς συνεχάρη την ομάδα NTUA από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που εκπροσώπησε την Ελλάδα, για την ιδιαίτερα αξιόλογη και καινοτόμο εφαρμογή που παρουσίασε και ευχήθηκε να συνεχίσουν το ερευνητικό τους με ζήλο και αγάπη.

Η καινοτόμος εφαρμογή Artificial Inteliggence Doctor (AID), που παρουσίασε η ομάδα «NTUA», αποτελεί μια πρόταση αυτόματης διάγνωσης ασθενειών, προσαρμοσμένη στα δεδομένα των αναπτυσσόμενων χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης γιατρών. Μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών, επιτυγχάνεται έγκαιρη διάγνωση, σε πρώτο στάδιο, της ελονοσίας και της πνευμονίας, χωρίς να απαιτείται, όσο είναι αυτό εφικτό, η παρουσία ιατρικού προσωπικού. Την ομάδα «NTUA» απαρτίζουν οι φοιτητές Ιωσ. Αλβέρτης, Κων/νος Σίδερης, Χ. Αγγελιδάκης και Κ. Ζαμπογιάννης, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρολογικών Υπολογιστών, οι οποίοι ανέπτυξαν την πρότασή τους υπό την επίβλεψη του Γιώργου Γκιώνη, Υποψήφιου Διδάκτορα ΕΜΠ και με την επιστημονική εποπτεία του Καθηγητή ΕΜΠ Ιωάννη Ψαρρά και του Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ Δημήτρη Ασκούνη.

 

Με τη λήξη της φετινής διοργάνωσης ανακοινώθηκε η έναρξη του Imagine Cup 2010, το οποίο θα διατηρήσει τη θεματολογία της φετινής χρονιάς. Οι τελικοί της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνία. Οι εγγραφές για συμμετοχή έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.imaginecup.com για περισσότερες πληροφορίες. Στο διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές, αλλά και μαθητές ηλικίας άνω των 16 ετών.

 

 

Δεκάποντα και στο νερό!

 


vatraxopedila.jpgΓια όσες ετοιμάζονται να βγουν στις παραλίες και θέλουν να εξερευνήσουν τον βυθό της θάλασσας με στυλ, οι σχεδιαστές μόδας φρόντισαν γι’ αυτό, δημιουργώντας “μοδάτα” βατραχοπέδιλα όπως αυτά που βλέπετε και στη φωτογραφία με δεκάποντο τακουνάκι...!

Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, κόκκινο, πράσινο, το κλασικό μαύρο για να έχουν ποικιλία να διαλέξουν τα fashion victims (θύματα της μόδας).


Απορία...

Εδώ τα κλασικά βατραχοπέδιλα φοράμε και πάμε με την όπισθεν γιατί είναι δύσκολο να περπατήσουμε, μ’ αυτά που έχουν και τακούνι πώς τα καταφέρνουν;

Το επόμενο βήμα είναι να βάλουν τακούνι και στα roller blades (πατίνια).

 

 

Ψάξε, ψάξε και θα με βρεις


Πάει ο καιρός που συναντούσαμε  ζευγάρια να παρακολουθούν το ένα το άλλο είτε αυτοπροσώπως, είτε με ντετέκτιβς, είτε με καλοθελητές.

Τώρα μπορείτε να το κάνετε νόμιμα και ανοιχτά. Να βρείτε που είναι οι φίλοι σας, ο σύντροφός σας ή όποιος άλλος θέλετε, αρκεί να ξέρετε τον αριθμό του κινητού του.

Πληκτρολογείστε λοιπόν στο google ή σε διάφορα άλλα site που το υποστηρίζουν, το τηλέφωνο του γνωστού σας και η υπηρεσία σας ενημερώνει με γραπτό μήνυμα για τη θέση του.

Ένας δεύτερο τρόπος είναι να κατεβάσεις στο κινητό σου (εφ’ όσον το υποστηρίζει η συσκευή σου) το πρόγραμμα “spymigo”.

Ένα πρόγραμμα που βρίσκεται στην πρώτη δοκιμαστική έκδοσή του και μ’ αυτό έχεις στα “χέρια” σου χάρτες περιοχών και παρακολούθηση φίλων.

Είδατε τι ωραία και γλυκά μας περνάνε στη συνείδησή μας ότι είναι φυσιολογικό να ξέρουν οι άλλοι που βρίσκόμαστε και τι κάνουμε;

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 301 επισκέπτες και κανένα μέλος