Με κάθε χίλια καπάκια εξασφαλίζεται ένα ανπηρικό καρότσι

H Περιφέρεια Αττικής, παρέδωσε ένα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Για τα καπάκια από τα μπουκάλια νερού, έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμο να τα κρατάμε και να τα παραδίδουμε σε διάφορα σημεία που συγκεντρώνονται είτε σε Δήμους είτε σε καταστήματα τροφίμων.

mpoukalaki nerouΜε κάθε χίλια καπάκια εξασφαλίζεται ένα ανπηρικό καρότσι, που μπορεί να δοθεί σε Συλλόγους παραπληγικών.

Αυτό έκανε και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες καπάκια, από πλαστικά μπουκάλια, τα οποία παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών «Η Δύναμη είμαστε όλοι εμείς» Β. Ξυδέα, για λογαριασμό της ομάδας ΑΤΛΑΣ μπάσκετ με αμαξίδιο, του Συλλόγου.

Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο της ανταποδοτικής δράσης «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς» μέσω της οποίας από τα καπάκια που συλλέγονται και ανακυκλώνονται προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια σε άπορα άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Κατά την παράδοση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπρόεδροι της Κίνησης Πολιτών «Η Δύναμη είμαστε όλοι εμείς» Νίκος Μέντης και ο Ανδρέας Μπαρονίκος.

Ο Β. Ξυδέας ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη για τη συνεχή στήριξη στις δράσεις αλληλεγγύης του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους και υπογράμμισε πως η συνεργασία στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποδίδει καρπούς καθώς, όπως τόνισε, από την προηγούμενη παράδοση καπακιών,

ο Σύλλογος απέκτησε ένα αναπηρικό αμαξίδιο ελαφρού τύπου για τα άπορα μέλη του.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον B. Ξυδέα και όλα τα μέλη του Συλλόγου για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πάντα αεικίνητο και υπερδραστήριο Β. Ξυδέα για την επιμονή του σε δράσεις με ισχυρό ανθρωπιστικό πρόσημο. Η δύναμη της αλληλεγγύης κρύβεται στο εμείς γι’ αυτό παραδώσαμε για μία ακόμη φορά σημαντικές ποσότητες πλαστικών καπακιών.

 

Μία πρωτοβουλία μέσω της οποίας υπογραμμίζουμε έμπρακτα την αξία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα βοηθάμε άτομα με αναπηρία, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

 

Αποδεικνύουμε στην πράξη πως οι “πράσινες” πολιτικές, είναι οι ανθρώπινες πολιτικές».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 65 guests και κανένα μέλος