πό 1η ως και 20η Μαρτίου 2023 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων

Από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ελάβαμε ενημερωτικό δελτίο που αφορά την έναρξη εγγραφών στα Νηπιαγωγεία για το προσεχές σχολικό έτος, το οποίο και δημοσιεύουμε.

Ενόψει της επικείμενης έναρξης των εγγραφών μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης μας για το σχολικό έτος 2023-2024, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ενημερώνει με το παρόν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς -Δήμους, Γονείς/Ενώσεις & Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Παιδικούς Σταθμούς, σχολικές μονάδες- της Ανατολικής Αττικής.

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι η εύρυθμη διεξαγωγή των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας, προκειμένου να υλοποιηθεί ομαλά η κατανομή των παιδιών και η δημιουργία τμημάτων στις σχολικές μονάδες, αλλά και να προγραμματιστεί έγκαιρα η δημιουργία επιπλέον τμημάτων και η κάλυψή τους με το αντίστοιχο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου είναι αναγκαίο. Πρόσθετος στόχος είναι να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και γραφειοκρατική εργασία από ενδεχόμενες εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας, προκειμένου να δοθούν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις.

Παρακαλούμε θερμά τους συνεργαζόμενους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, να προωθήσουν το παρόν στους δημόσιους και ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς περιοχής ευθύνης τους, με την παράκληση στη συνέχεια αυτό να κοινοποιηθεί σε όλους τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε αυτούς. Επίσης, παρακαλούμε, να προωθηθεί το παρόν και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, με σκοπό την ενημέρωση των γονέων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πρόσθετα, παρακαλούνται όλες οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να προωθήσουν το παρόν στους οικείους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και σε όλους τους γονείς των μαθητών/μαθητριών τους.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις εγγραφής στα Νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το διάστημα από Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 ως και Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία Ειδικής Αγωγής και σε ιδιωτικά Νηπιαγωγεία δεν εξυπηρετούνται μέσω της πλατφόρμας και οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να απευθύνονται κατ’ ιδίαν στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Παράλληλα, από 1η ως και 20η Μαρτίου 2023 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, με προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο οικείο Δημοτικό Σχολείο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 268 guests και κανένα μέλος