20 χρόνια πίσω!

Ανοιχτή συζήτηση προκάλεσε ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης με το Σύλλογο του Κιτσίου “Ανοιξη”, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ρυμοτομικό σχέδιο, την πολεοδόμηση της Α΄γειτονιάς που την περιμένουν 20 χρόνια τώρα! Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί για την ενημέρωση, όταν έκοβε ο σύλλογος την πίτα του.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου. Το ΚΑΠΗ γέμισε κατοίκους. Ο Δήμαρχος παρών με τις αρμόδιους των υπηρεσιών παρόντες, καθώς και οι αντιδήμαρχοι.

Με το θέμα έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές, για την αδικία να χρονίζει δεκαετίες μία πολεοδόμηση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην περιοχή και στους κατοίκους που βλέπουν βαθύ σκοτάδι και καμμία πρόοδο στο θέμα.

Δυστυχώς, η πολεοδόμηση της Α΄γειτονιάς, παρ’ ότι είναι έτοιμη, πάει πίσω γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ζητάνε τώρα ενιαία πολεοδόμηση Α και Β γειτονιάς και οριοθέτηση του ρέματος!

Αυτό σημαίνει ότι θα τραβήξει πάααρα πολύ το θέμα.

Αυτό περίπου είπε και ο δήμαρχος Δημ. Κιούσης. Ζήτησε υπομονή από τους κατοίκους. Εξήγησε ότι η οριοθέτηση του ρέματος δημιουργεί προβλήματα, γιατί υπάρχει η “ιστορική κοίτη” η οποία έχει γίνει οικόπεδα, αφού ήδη έχουν χτιστεί δύο κατοικίες!

Οπως αντιλαμβανόμαστε, όλοι, ζούμε σε μία χώρα “μπανανία” που ποτέ δεν θα λειτουργήσει με νόμους και κανόνες και βέβαια με ρυθμό αραμπά, αν και μας πιπιλάνε καθημερινά τ’ αυτιά για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που “αυτοματοποιούνται” τα πάντα.

Πώς μπορεί κανείς να προγραμματίσει τη ζωή του με τέτοιες προϋποθέσεις;

Ούτε το ερείπιο, δίπλα από το σύγχρονο σχολικό συγκρότημα δεν μπορούν να ρίξουν, για να διασφαλίσουν την απρόκλητη προσέλευση μαθητών και γονιών στα σχολεία.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος