Ένα πρότυπο σχολικό συγκρότημα που αποδεικνύει περίτρανα πως στη χώρα μας μπορούν να γίνουν θαύματα ακόμη και σε περίοδο κρίσης και μνημονίων.

Η λέξη συγχαρητήρια είναι το λιγότερο που μπορώ να πω τόσο προς την πολιτεία που έκανε το αυτονόητο χρέος της, αλλά και στο σύνολο των Διδασκόντων – Δασκάλων – Καθηγητών.

Όμως το θαύμα τελειώνει έξω από τα κάγκελα του σχολικού συγκροτήματος. Έξω από αυτά μεταφέρεσαι απότομα σε ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.

Αν η περίοδος είναι χειμερινή – βροχερή νιώθεις πως είσαι στο Μπαγκλαντές αν είναι Άνοιξη κάτι μεταξύ Σεράγεβου και Ουκρανίας.

Τον κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών, των διδασκόντων δασκάλων και καθηγητών, των γονιών, όπως και οποιουδήποτε κατευθύνεται προς το χώρο του σχολείου.

Δίπλα από το σχολείο υπάρχουν δύο ερείπια μισογκρεμισμένα κτίσματα, τα οποία κόβουν κυριολεκτικά την ορατότητα του κεντρικού δρόμου, αλλά και την ώρα που βγαίνουν τα παιδιά από το σχολικό συγκρότημα, τη μια κατεύθυνση του δρόμου δεν μπορούν να δουν αν έρχεται κάποιο όχημα. Εχουν συμβεί κατά καιρούς ατυχήματα, όπως το πολύ πρόσφατο με μαθητή.

Την επικινδυνότητα την έχουν επισημάνει, με αλλεπάλληλες επιστολές Αγωνίας, οι διευθυντές όλων των βαθμίδων με επικεφαλής τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου κ. Ευάγγελο Καλπία.

Τον αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές και εμείς οι άλλοι οχαδερφιστές, λες και γυρίζουμε βιντεοκλίπ για το τραγούδι του Χατζή, σε στίχους Κ. Βάρναλη:

Εμεις οι τρεις στον καφενέ
Τσιγάρο, πρέφα και καφέ
Βρε δε βαριέσαι – δε βαριέσαι αδελφέ…
 

Οργή, θυμός, ντροπή, όλα μαζί με ανάγκασαν να ασχοληθώ και να δημοσιοποιήσω αυτή την κατάσταση, όταν μπροστά στα μάτια μου συνέβη κάτι που δεν μπορούσα καν να φανταστώ. Η σχολική τροχονόμος προσπαθούσε με αγωνία να περάσει μικρά παιδάκια από το δρόμο. Εκείνη την ώρα μια «κυρία» με δυο παιδιά στο αυτοκίνητο [τα πήγαινε 80 μ. πιο κάτω] κορνάροντας και μαρσάροντας όχι μόνο δεν της το επέτρεψε, αλλά φεύγοντας της φώναξε: εσένα, μια μέρα θα σε πατήσω!!!

 

Μα είναι δυνατόν; Ναι αγαπητοί μου. Δυστυχώς είναι.

 

Πεπεισμένος ότι γι’ αυτή την κατάσταση είναι ενήμεροι ΑΠΑΝΤΕΣ, έχω στα χέρια μου επιστολές κοινοποίησης προς όλους τους αρμόδιους, από Δήμαρχο – Αντιπεριφερειάρχη – Τροχαία, μέχρι Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ως εκ τούτου συνυπεύθυνοι άπαντες.

Στην προσπάθειά μου για να βρω ποιος μπορεί να δώσει λύση, βρέθηκα μπροστά στο άλυτο αίνιγμα – η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

 

Ανύπαρκτα τα μέτρα εξασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών

Υπάρχει μία αλληλογραφία αγωνίας, για το θέμα, από τους Διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων, 3ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου, από τις 28.11.2016.

Στα χέρια μου έχω απαντητική επιστολή υπογεγραμμένη από την κα Θεοδώρα Κραβαρίτη με ημερομηνία 23/11/22, με αρ. πρ. 1200547, που ενημερώνει το Δήμο Κρωπίας για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Η είσοδος από την Παπαγιαννοπούλου μέσω Μεγ. Αλεξάνδρου στο Νηπιαγωγείο είναι ακόμη πιο επικίνδυνη. Ορατότητα μηδέν και διέλευση δίπλα από τοίχους ετοιμόρροπους να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Πάνω σ’ έναν από αυτούς τους τοίχους, μια μεταλλική δεξαμενή στέκεται σαν δαμόκλεια σπάθη. Το βλέπεις και σε πιάνει δέος. Σκέφτεσαι να περάσεις ή να μην περάσεις από κάτω!

Στο χώρο στεγάζεται το ΚΑΠΗ, ο Σύλλογος «Άνοιξη», το Αγροτικό Ιατρείο. Το επισκέπτονται οι περισσότεροι αιρετοί (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, σύμβουλοι, αλλά και βουλευτές και πολιτευτές. Κατά συνέπεια γνωρίζουν όλοι τους κινδύνους. Αδιαφορία - ανευθυνότητα ή μήπως δεν το πρόσεξαν;

Οι θέσεις – οι απόψεις και οι ενέργειες των Συλλόγων Γονέων είναι άγνωστες. Αδιαφορία ή φόβος μήπως κατηγορηθούν από τη Δημοτική Αρχή;

 

Σχολικοί τροχονόμοι είναι μόνον τις πρωινές ώρες και μόνο κατά την άφιξη των μαθητών, όχι κατά την αποχώρηση.

Λύσεις υπάρχουν αρκεί να αποφασίσει κάποιος να ασχοληθεί. Μην περιμένουμε να συμβεί το κακό…

 

Προς επίρρωση των όσων γράφουμε δημοσιεύουμε φωτογραφικά κάποια έγγραφα για να μην έχει άγνοια κανένας από εδώ και πέρα.

 

Πρώτη επιστολή

Επιστολή των δύο σχολικών συγκροτημάτων 2ου Λυκείου και 3ου Γυμνασίου, που απευθύνεται προς το Δήμο Κρωπίας και ειδικά προς το δήμαρχο, εν έτει 2016! Αρ. πρ. 251

Θέμα: τοποθέτηση σήμανσης στο δρόμο των δύο σχολείων

Κύριε Δήμαρχε, σας κοινοποιούμε το κοινό μας αίτημα για τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης στον κεντρικό δρόμο, στον οποίο βρίσκονται τα δύο σχολεία στην περιοή Κίτσι Κορωπίου προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Δεύτερη και Τρίτη επιστολή

Επανέρχονται οι διευθυντές των δύο σχολείων στις 11.10.2017 (αρ. πρ. 1044) με θέμα: Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο δρόμο των δύο σχολείων και απευθύνονται πάλι προς το δήμαρχο, κοινοποιώντας την επιστολή τους και προς:

Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου, Περιφερειακό διευθυντή Αττικής, Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, Τριχαία Ελληνικού υπομνήσκοντας τα δύο προηγούμενα έγγραφά τους, με το ίδιο θέμα.

«…εξηγήσαμε (στο προηγούμενο έγγραφο) ότι ο καθρέφτης που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν «πληροφορεί» σωστά τον οδηγό που επιθυμεί να στρίψει δεξιά ή αριστερά και να βγει στην οδό Παπαγιαννοπούλου, ενώ βρίσκεται στην Αγίας Τριάδος. …Μόλις ο οδηγός βγαίνει να στρίψει αισθάνεται ταυτόχρονα την ύπαρξη άλλου αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα κινείται με μεγάλη για την περιοχή ταχύτητα.

Κύριε Δήμαρχε

Είστε πάντα κοντά μας σε κάθε πρόβλημά μας και ενεργείτε με αξιοθαύμαστη εγρήγορση για την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος προκύπτει στη σχολική μας καθημερινότητα.

[…] Εκφράζουμε το φόβο ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα αυτή τη σχολική χρονιά θα βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρά γεγονότα, όπου τότε οποιαδήποτε ρύθμιση θα είναι μάταιη».

 

Τέταρτη επιστολή

Πάλι από τους δύο διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου και ακόμα τριών σχολικών συγκροτημάτων 1ο Δημοτικό, 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο.

26.2.2019 αρ. πρωτ. 110 με θέμα: Ενέργειες για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα Κιτσίου. Πάλι προς το Δήμαρχο και κοινοποιώντας το σε όλους τους παραπάνω, αλλά και στους πέντε Συλλόγου Γονέων των σχολείων.

Ξαναθυμίζουν τα τρία προηγούμενα έγγραφά τους επισημαίνοντας και πάλι την επικινδυνότητα, που δυστυχώς επαληθεύθηκε.

 

Τροχαίο ατύχημα με μαθήτρια

Γράφουν στο έγγραφο: «Σήμερα, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στις 8 πμ. μία μαθήτρια της Β΄Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου, ενώ ερχόταν στο σχολείο με τα πόδια, χτυπήθηκε μπροστά στην κεντρική πόρτα του Δημοτικού Σχολείου, από ένα αυτοκίνητο που πέρασε τη χτύπησε και την άφησε αβοήθητη!!! Η μαθήτρια τραυματίστηκε και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κο Σκαρλή Χρήστο. […] Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τέταρτη συνεχή φορά.

 

Και νέα επιστολή!!

Επανέρχεται το 2ο Λύκειο στις 21.10.2021 (αρ. πρ. 421) το οποίο κοινοποιεί εκτός από το δήμαρχο στον Αντιπεριφερειάρχη, στην Τροχαία Ελληνικού και στην Δ.Δ.Ε. Ανατ. Αττικής.

«…με προηγούμενη ενέργειά σας, που δεν αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματική για την επίλυση του ζητήματος, τοποθετήσατε “μάτια γάτας” τα οποία επιβραδύνουν την ταχύτητα των αυτοκινήτων. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει. Γονείς και μαθητές διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, ενώ όλο αυτό το διάστημα καταγράφονται καθημερινά περιστατικά με αυτοκίνητα που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα, λόγω της ανάπτυξης μεγάλης ταχύτητας στην κεντρική οδό Παπαγιαννοπούλου».

 

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Και νέα επιστολή (χαρά στο κουράγιο τους) από τους διευθυντές του 3ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου (18.10.22, αρ. πρ. 654)

«…με πέντε προηγούμενα έγγραφά μας, … εχουμε θέσει γραπτώς, με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο, το έντονο προβληματισμό μας, σχετικά με την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών μας, πρωτίστως, των εκπαιδευτικών δευτερευόντως, αλλά και οποιουδήποτε γονέα ή πολίτη επισκέπτεται το σχολικό μας χώρο…».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν γνώριζε, αλλά οι υπηρεσίες του, είχαν απαντήσει!!!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θαν. Αυγερινός τηλεφωνικά με διαβεβαίωσε (Β. Σιαμέτη), ότι δεν γνώριζε το θέμα. Προφανώς δεν τον ενημερώνουν οι υπηρεσίες, γιατί στα χέρια μας κρατάμε έγγραφο από το «Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη με αρ. πρ. 1200547/23.11.22» που απευθύνεται προς το «3ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κορωπίου με θέμα: Μέτρα προστασίας και εξασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας ανηλίκων μαθητών», με σχετικό; «την υπ. αρ. 654/18-10-22 επιστολή σας».

Τι απαντάει ο …Αντιπεριφερειάρχης; Διαβάστε: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σχετικά με το ανωτέρω θέμα, έχει γίνει έγγραφο με αρ. 122864/11.2.22 από τη Δνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και το Τμήμα Κέντρου Διαχείρισης και Μελετών Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής προς το Δήμο Κρωπίας και έχει κοινοποιηθεί στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Και …καθαρίσανε άπαντες.
Ελληνικό δαιμόνιο!

 

Ντροπή και όνειδος. Εδώ και έξη χρόνια φωνάζουν δάσκαλοι και καθηγητές, αλλά κανένας δεν ακούει. Αμα (το απευχόμαστε) συμβεί το κακό, όλοι θα βγουν λάδι γιατί προωθήσανε το έγγραφο!!!

 

Αλήθεια, Σύλλογοι Γονέων που να νοιάζονται για τα παιδιά τους, δεν έχει κανένα από τα σχολεία;;;

 Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 guests και κανένα μέλος