Την διεύρυνση της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για τον επανασχεδιασμό του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής ώστε να περιλάβει το σύνολο της Αττικής ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ευρ. Στυλιανίδη ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής....

  • Και ο Δήμαρχος Κρωπίας στον ΟΑΣΑ για το Κορωπί
  • Κατασκευή του προαστιακού με σταθμό στο Ζεφύρι

Επανασχεδιασμός Αστικών Συγκοινωνιών

Μεγαλύτερη κάλυψη ζητάει ο Νομάρχης για την Αν. Αττική


Την διεύρυνση της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για τον επανασχεδιασμό του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής ώστε να περιλάβει το σύνολο της Αττικής ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ευρ. Στυλιανίδη ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής.


kouris.-l.jpgΣτην επιστολή του ο Λ. Κουρής επισημαίνει ότι η πρόταση του Υπουργείου για διαβούλευση περιλαμβάνει μόνο τους 84 Δήμους και Κοινότητες που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζει τα προβλήματα του μεγαλύτερου τμήματος τόσο της Ανατολικής όσο και της Δυτικής Αττικής.


Το ίδιο είχε συμβεί και σε παλαιότερες προσπάθειες για την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας για την διεύρυνση της περιοχής ευθύνης του ΟΑΣΑ ώστε να καλύπτει ολόκληρη την Αττική δεν προωθήθηκε.


Ειδικότερα στο εξαγγελθέν προς διαβούλευση σχέδιο περιλαμβάνονται 20 από τους 44 Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής, δηλαδή ποσοστό 45%, με αποτέλεσμα να παραμένει σε εκκρεμότητα στο υπόλοιπο 55% των ΟΤΑ της περιοχής μια σειρά συγκοινωνιακών προβλημάτων.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης  αναφέρει ενδεικτικά τέσσερις μεγάλες ενότητες προβλημάτων που είναι:

• Η επέκταση των αστικών συγκοινωνιών σε Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής

• Η μελέτη και εφαρμογή των συνδυασμένων μεταφορών με την τροφοδότηση των μέσων σταθερής τροχιάς στην Ανατολική Αττική.

• Η δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στις στάσεις των μέσων σταθερής τροχιάς στην Ανατολική Αττική (Παλλήνη, Κάντζα, Κορωπί)


• Η διαμόρφωση κατάλληλου πλαισίου για την διεύρυνση του ρόλου της δημοτικής συγκοινωνίας στην εξυπηρέτηση των πολλών δορυφορικών οικισμών κάθε περιοχής, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο άμεσο μέλλον προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι από το σύστημα των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αττική.

 

 

Και ο Δήμαρχος Κρωπίας στον ΟΑΣΑ για το Κορωπί

 


Ο Δήμαρχος Κορωπίου Θεόδωρος  Αθανασόπουλος  συμμετείχε σε σύσκεψη διαβούλευσης υπό την προεδρία του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ Γ. Πανδρεμένου για τον επανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική και κατ΄ επέκταση στο Κορωπί, στη γενικότερη  απόρροια της πολιτικής του Υπ. Μεταφορών & Επικοινωνιών και συναρμόδιων Υπουργείων για αλλαγές στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό όλης της Αττικής.

Η  κυκλοφοριακή μελέτη που περιέχει τη νέα συγκοινωνιακή σύνδεση των γειτονιών του Κορωπίου έχει γίνει αποδεκτή από τον ΟΑΣΑ και αυτή η αποδοχή επαναβεβαιώθηκε. Δοκιμαστικές διελεύσεις με μικρά λεωφορεία έχουν ήδη γίνει και αναμένεται η τελική έγκριση των συγκοινωνιακών σχεδιασμών.

Θα είναι  μια επιτυχία του Κορωπίου και θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των δημοτών.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση ότι  στο τέλος Αυγούστου προγραμματίζεται να λειτουργήσει και πάλι η γραμμή του Μετρό από την Εθνική Άμυνα ως το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον νέο σταθμό στο Νομισματοκοπείο.

 

 

Κατασκευή του προαστιακού με σταθμό στο Ζεφύρι

 


Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών  Αθανάσιος Μπούρας σε συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ στο περιθώριο γενικότερης σύσκεψης για τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας μίλησαν για την κατασκευή σταθμού του προαστιακού στο Ζεφύρι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κλεισίματος του Επιχειρησιακού Προγράμματος Σιδηρόδρομοι, Αεροδρόμια, Αστικές Συγκοινωνίες (ΕΠ ΣΑΑΣ) στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με την συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων (ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ, κλπ).


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε, Νέλλας ενημέρωσε τον υφυπουργό  ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Συγκροτήματος  στο Θριάσιο Β’ φάση», στην οποία θα συμπεριληφθεί και ο σταθμός του Ζεφυρίου.

Έτσι, ικανοποιείται ένα βασικό ζήτημα για το Ζεφύρι και την ευρύτερη περιοχή. Μέσω της κατασκευής του σταθμού αναβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο της περιοχής και διευκολύνονται οι πολίτες που κατά βάση είναι εργαζόμενοι.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 309 επισκέπτες και κανένα μέλος