Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΒΒΒ, την περασμένη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση του έτους 2023 και ξεκίνησε όπως είθισται με ευχές και βασιλόπιτα.

Πολλά τα θέματα, περίπου στα ίδια βήματα, ανανέωση μελετών, παρατάσεις έργων, κοπές δένδρων.

Νέα γραμμή λυμάτων από τη μαρίνα Βουλιαγμένης στο Λαιμό

Τα 20ό και 21ο θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν την κυκλοφοριακή ρύθμιση προκειμένου να γίνει ένα έργο που έχει ξαναγίνει και ξαναγίνεται και αφορά την εκτέλεση εργασιών κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων στο λαιμό της Βουλιαγμένης.

Εκεί υπήρχε ένα φρεάτιο, το οποίο υπερχείλιζε συχνά ρυπαίνοντας τη θάλασσα. Στην προηγούμενη δημοτική τετραετία, έγινε μία κατασκευή προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα, το οποίο απ’ ότι φάνηκε στη συνέχεια δεν λύθηκε, γιατί παρουσίαζε και πάλι προβλήματα απόφραξης.

Στο παρόν δημοτικό συμβούλιο ελήφθη απόφαση να γίνει κυκλοφοριακή ρύθμιση με φωτεινή σηματοδότηση και εναλλάξ κυκλοφορία στο Λαιμό (οδό Απόλλωνος) για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων (εκ νέου), προσθέτοντας νέα γραμμή λυμάτων από το αντλιοστάσιο της μαρίνας μέχρι το φρεάτιο ακαθάρτων, δηλαδή αναβάθμιση του υφισταμένου εξωτερικού δικτύου λυμάτων επί της Απόλλωνος. Και θα είναι μεγάλης έκτασης και διάρκειας οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις «για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση στους εργοταξιακούς χώρους και η συνεχής ομαλή ροή των οχημάτων στο γειτονικό οδικό δίκτυο», όπως σημειώνεται στην τεχνική έκθεση.

Η γραμμή μεταφοράς θα έχει τρία διακριτά μέρη από τα ανάντη προς τα κατάντη:

Α) τον καταθλιπτικό αγωγό του Α/Σ μαρίνας μήκους περί τα 720 μέτρα.
Β) τον βαρυτικό αγωγό προς το Α/Σ Αστέρα, μήκους περί τα 210 μέτρα κα
Γ) τον καταθλιπτικό αγωγό του Α/Σ Αστέρα, μήκους περί τα 320 μέτρα.
 

Το συνολικό μήκος των μέτρων είναι στα 1250 μέτρα και θα γίνει κατάληψη της μιας λωρίδας κυκλοφορίας της οδού Απόλλωνος.

Θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων σε όλα τα επιμέρους οδικά τμήματα που γίνονται εργασίες.


Σ.Σ. Και πως να μη γίνει ολόκληρο λιμάνι φτιάχτηκε, που θα πάνε τα λύματα; Άσε τα εμπορικά κέντρα που διαμορφώνονται ακόμα…

 



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος