Επικεφαλής η Ειρήνη Κουνενάκη

312 Δημότες του Δήμου Παλλήνης, στηρίζουν την Δημοτική Παράταξη ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και την Ειρήνη Κουνενάκη, ως υποψήφια Δήμαρχο

Με την Διακήρυξη Πολιτών, που εκυκλοφόρησε, η Δημοτική Παράταξη ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, εγκαινιάζει την προεκλογική περίοδο στο Δήμο Παλλήνης.

Η Ειρήνη Κουνενάκη, ασχολείται με τα κοινά πλέον δύο δεκαετιών και έχει μεγάλη εμπειρία. Της ευχόμαστε Καλή επιτυχία.

Διακήρυξη

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2023 και η συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, γίνεται σε κλειστούς χώρους και ερήμην των πολιτών, για ένα πλήθος θεμάτων που επιβραδύνουν την ανάπτυξη της και υπονομεύουν τη συνεκτικότητα της.

Με μια δημοτική αρχή παλαιάς κοπής που διοικεί με πλήρη απουσία ουσιαστικού διαλόγου με οποιονδήποτε ( Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές, συλλογικούς φορείς της πόλης, δημότες) με έλλειμμα ενημέρωσης των Δημοτών για ζητήματα που κρίνουν την ίδια τους τη ζωή, (όπως για παράδειγμα το Σχέδιο Πόλης Ανθούσας), με ανικανότητα μετά από 3 συνεχόμενες θητείες της απερχόμενης δημοτικής αρχής, στην επίλυση βασικών προβλημάτων, όπως της ένταξης πολεοδομικών ενοτήτων στο Σχέδιο Πόλης, την Πρωτοβάθμια Δομή Υγείας, το αποτελεσματικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, με εν κρυπτώ αποφάσεις για θέματα που υπονομεύουν την ανάπτυξη της πόλης, με παροχή «ειδικής προστασίας» σε ανθρώπους που υπεξαίρεσαν χρήματα του Δήμου Παλλήνης, με ανάλγητο κυνισμό και έλλειμμα στοιχειώδους κοινωνικής ευθύνης προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, με πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου (μόνιμοι προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών, φωτογραφικοί διαγωνισμοί, απευθείας αναθέσεις) και κυρίως χωρίς όραμα για μια σύγχρονη πόλη.                                                                                                                                                                                

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης μας απαιτείται ένα συνεκτικό σχέδιο και όχι παραγοντισμοί για την νομή της εξουσίας.

Οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις της ανάδειξης “πεφωτισμένων” που θα εμπλακούν στα κοινά με «τεχνικές ταχυδακτυλουργού», έχουν ξεπεραστεί και οι Μεσσίες δεν πείθουν.                                                                                                                                                            

Εμείς ως Δημοτική παράταξη, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της, αντιταχθήκαμε με σοβαρότητα σε όλα αυτά τα φαινόμενα της ανεπάρκειας, της αδιαφάνειας, της αλαζονείας και της αναλγησίας της διοίκησης του Δημάρχου και παράλληλα προσπαθήσαμε με σύνεση και υψηλό χρέος ευθύνης, να πείσουμε τον κ. Δήμαρχο να σεβαστεί τη θεσμική ιδιότητα του και να τιμήσει την εντολή των πολιτών με ήθος, διαφάνεια, κοινωνική ευθύνη και κυρίως δημοκρατία.

Η Δημοτική Παράταξη ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και οι εκπρόσωποι της στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Κοινοτικά Συμβούλια του Δήμου, λειτούργησε ως μέρος της τοπικής κοινωνίας, έγινε η φωνή της, χωρίς κομματική εξάρτηση. Άκουσε τα αιτήματα των δημοτών, διεκδίκησε, πρότεινε, ανάδειξε όσα η Δημοτική αρχή θέλει να κρύψει.

Συζητήσαμε στις γειτονιές της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης με πολλούς κατοίκους, συνεργαστήκαμε με συλλογικούς φορείς και με αιρετούς όλων των δημοτικών παρατάξεων και καταφέραμε να μορφοποιήσουμε μέσω του διαλόγου, τις προτεραιότητες και τους στόχους της πόλης, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η αυτοδιοίκηση δεν έχει κομματικό χρώμα.

Το σημερινό μοντέλο διοίκησης του Δήμου μας γεννά αυταρχισμό, ατασθαλίες, και αφορά λίγους και εκλεκτούς. Δεν αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των δυνάμεων των δημοτών, που θέλουν να έχουν λόγο για την ποιότητα ζωής στην πόλη τους. Η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου απόδειξε ότι όχι μόνο δεν έχει όραμα, αλλά φοβάται τη συμμετοχή και το διάλογο, αναπαράγοντας ένα μοντέλο γραφειοκρατικό, συγκεντρωτικό και πελατειακό. Φοβάται τους ενεργούς δημότες που διεκδικούν και μόνη της φροντίδα είναι να απαξιώσει όλους τους θεσμούς διαβούλευσης και άμεσης συμμετοχής των πολιτών. Το αποτέλεσμα δυστυχώς το βιώνουμε όλοι. Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου ή θα μείνουμε στο παλιό και στο αδιέξοδο ή θα προσπαθήσουμε με τους δημότες για ένα μέλλον που αξίζουμε.

Είναι η ώρα των αποφάσεων. Είναι η ώρα της σύνθεσης και σύνδεσης όλων των δυνάμεων της πόλης, πέρα από κομματικές ταυτότητες, περιχαρακώσεις και παραγοντισμούς. Όλοι όσοι έχουν εμπιστοσύνη στη δύναμη των δημοτών και την πραγματική Δημοκρατία να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, με κοινές προγραμματικές θέσεις και με κοινό όραμα για την πόλη. Για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της πόλης μας, τους ανθρώπους και τη νεολαία της , τις τοπικές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Γιατί η Πόλη είμαστε Εμείς. Ήρθε η ώρα ΜΑΖΙ να γυρίσουμε σελίδα.

Σας καλούμε λοιπόν να βρεθούμε όλοι μαζί και να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή στο Δήμο Παλλήνης, με υποψήφια Δήμαρχο την Ειρήνη Κουνενάκη, μια μαχητική και αφοσιωμένη γυναίκα στην αυτοδιοίκηση και στον θεσμικό της ρόλο, μια καταξιωμένη επιστήμονα και κυρίως έναν άνθρωπο που είναι δίπλα σε κάθε κάτοικο.

  • Να ανατάξουμε την πόλη μας, μια πόλη σε προνομιακή θέση στο λεκανοπέδιο Μεσογείων, με παραγωγικές επιχειρήσεις και οικιστικό ιστό που αναπτύσσεται δυναμικά!
  • Η πόλη χρειάζεται αυτή την αλλαγή και οι δημότες την αξίζουν!  

            

Σημείωση της παράταξης:

Το κείμενο υπογράφουν όλες οι κατηγορίες των δημοτών, όπως μαθητές, φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ., με διαφορετική κομματική προέλευση.

* Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Το κείμενο της διακήρυξης με τις υπογραφές, είναι διαθέσιμο σε κάθε Δημότη που επιθυμεί να το υπογράψει, στα γραφεία της παράταξης ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ (Μαραθώνος 12, Παλλήνη).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 343 guests και κανένα μέλος