πήραν δεσμεύσεις από τον Διοικητή της 1ης Υ.Π.Ε.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιανουαρίου 2023, συνάντηση, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Εκεί συνομίλησαν με τον διοικητή της Παναγιώτη Στάθη, την υποδιοικήτρια Γιαννούλα Νταβώνη, το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων Κωνσταντίνο Λεβαντή, Σταύρο Κρητικό, Σταύρο Ιατρού, Απόστολο Παμφίλη, την αναπληρώτρια συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, Παπαγεωργάκη Παγώνα, τον Πρόεδρο και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Στη συνάντηση κατατέθηκε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής και επισημάνθηκε το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Κέντρο Υγείας.

Ο Διοικητής της 1ης Υ.Π.Ε. δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

  • Δεν θα ανασταλεί σε καμία περίπτωση η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.
  • Έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για να αιτηθεί από το Υπουργείο Υγείας την κάλυψη και την προκήρυξη των μονίμων θέσεων με βάση το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας.
  • Θα υπάρξει κατά προτεραιότητα πρόσληψη ιατρού για το Κέντρο Υγείας για όποιον ιατρό το αιτηθεί από τον Επικουρικό Πίνακα ιατρών.
  • Θα γίνει έγγραφο στον Ιατρικό Σύλλογο για αναζήτηση ιδιωτών ιατρών που διαμένουν στην περιοχή και επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Υγείας με έμμισθη σχέση.

Οπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα, προς το παρόν έχουν καλυφθεί όλες οι εφημερίες έως το τέλος του Ιανουαρίου, με την φιλότιμη και χειροκροτούμενη πρωτοβουλία του διευθυντή του Κ.Υ. Λαυρίου Σταύρου Παπασταυρόπουλου, κάτι που περιέργως δεν αναφέρεται στο δελτίο του Δήμου.

Η απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο ο Διοικητής της 1ης Υ.Π.Ε. και μετέφερε άμεσα στον Διευθυντή του Κ.Υ. Καλυβίων έχει ως εξής: «Ούτε σκέψη αλλαγής του ωραρίου, αντίθετα στόχος του Υπουργείου είναι η 24ωρη λειτουργία να επεκταθεί και σε άλλα Κέντρα Υγείας».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Για μας η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Το Κέντρο Υγείας Λαυρίου αποτελεί σημαντικό πυλώνα προστασίας της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας. Σήμερα, έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση και καταλήξαμε σε κάποια έκτακτα μέτρα στήριξης του Κέντρου Υγείας για να συνεχίσει απρόσκοπτα την 24ωρη λειτουργία του. Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας και διεκδικούμε το δυνατόν συντομότερο να γίνουν μόνιμες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν οριστικά οι πάγιες ανάγκες των δημοτών του Δήμου Λαυρεωτικής. Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις και παραμένουμε ενεργοί και δραστήριοι για κάθε εξέλιξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διοικητή της 1ης Υ.Π.Ε. κ. Στάθη για την κατανόηση των αιτημάτων μας.»

 

Σ. Θα περιμέναμε τις δεσμεύσεις να τις απευθύνει κατευθείαν ο Υπουργός Υγείας προς το Λαό του Λαυρίου, γιατί όπως επισημαίνει και ο Στ. Παπασταυρόπουλος που “ζει” μέσα στο Κ.Υ. «το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, αλλά έχει παρελθόν... Μόνο που τότε, κάποιοι το έκρυψαν “κάτω από το χαλί”».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος