ενώ έχει τραγική έλλειψη γιατρών!

Από τον διευθυντή του Νεφρολογικού τμήματος και της μονάδας τεχνητού Νεφρού, του Ασκληπιείου Νοσοκομείου, Χάρη Ζαχαρόγιαννη ελάβαμε την διαμαρτυρία που μας απέστειλε, η οποία απευθύνεται προς το Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας, το Νοσοκομείο Ασκληπιείο και προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο λόγος είναι ότι εφόσον δίνει ο νόμος το δικαίωμα παραμονής για 6 μήνες, μετά το 67ο της ηλικίας ενός υγειονομικού και ενώ υπάρχει τραγική έλλειψη στο Νεφρολογικό, και εφόσον εκδήλωσε την επιθυμία ο Χάρης Ζαχαρόγιαννης να παραμείνει, του το αρνήθηκαν.

Είναι δυνατόν η δημόσια υγεία να βαδίζει με καθαρά κομματικά και εμπαθή κριτήρια; Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο. Δεν είναι δυνατόν να αφήνεις ακάλυπτους τους ασθενείς, με κίνδυνο απώλειας ζωής και να σφυρίζεις αδιάφορα.

Γράφει στη διαμαρτυρία του

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για μη έγκριση παράτασης της παραμονής μου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 Συνάδελφοι, η κυβέρνηση με πρόσφατη απόφασή της, έδωσε τη δυνατότητα παραμονής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για 6 μήνες, στους γιατρούς που επιθυμούν να παραμείνουν μετά τη συμπλήρωση του 67 έτους της ηλικίας τους και που εμπλέκονται με την υποστήριξη ασθενών με Covid και λειτουργούν σε τμήματα με ελλιπή στελέχωση.

Το Νεφρολογικό Τμήμα του Ασκληπιείου Βούλας και η Μονάδα Τεχνητού, με την αποχώρηση μου, μένει μόνο με 3 γιατρούς.

Θεωρώ την απόφαση της μη ανανέωσης της παραμονής μου άδικη, καθόσον κατέχω την ειδικότητα της παθολογίας της νεφρολογίας και την εξειδίκευση της εντατικής θεραπείας.

Παρακαλώ για δικές σας ενέργειες.

Τη διαμαρτυρία κοινοποιεί και προς τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α: και Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 guests και κανένα μέλος