Μετά από 3 απαλλοτριώσεις που έχουν αρθεί με δικαστικές αποφάσεις, είναι η τρίτη και φαρμακερή που έχει καταληκτική ημερομηνία τον Αύγουστο του 2010, δηλαδή σε 12 μήνες.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΚ υποσχέθηκε στη σύσκεψη ότι θα το τακτοποιήσει μέσα σε 18 μήνες!...

Χάνεται το οικόπεδο για το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Βούλας

 

Μετά από 3 απαλλοτριώσεις που έχουν αρθεί με δικαστικές αποφάσεις, είναι η τρίτη και φαρμακερή που έχει καταληκτική ημερομηνία τον Αύγουστο του 2010, δηλαδή σε 12 μήνες.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΚ υποσχέθηκε στη σύσκεψη ότι θα το τακτοποιήσει μέσα σε 18 μήνες!


Μαχητικός ο Γ. Μάντεσης, όπως δεν τον έχουμε δει(!)


Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για συμπαράταξη σε κοινό αγώνα έκανε ο Αποστολάτος


Γραπτή υπόσχεση ζήτησαν Κάσδαγλης και Κωνσταντέλλος, αλλά...


Απανωτές συναντήσεις για το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βούλας έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα (ήδη μέσα στον Ιούλιο δύο).

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Επιτροπή Παιδείας και στη Δημοτική Αρχή και η τελευταία συνάντηση έγινε την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είχαν κληθεί όλες οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς της πόλης, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι βουλευτές της Περιφέρειας.

Βέβαια από βουλευτές, όπως καυτηρίασε την απουσία τους και ο Δήμαρχος, η παρουσία ήταν ιδιαίτερα αδύναμη, εφ’ όσον παρίσταντο δύο βουλευτές ο Βασίλης Οικονόμου και ο  Νίκος Καντερές, ενώ ο Θ. Λεβέντης έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.


Την εισήγηση του θέματος έκανε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Μαριάννα Μαυραγάνη.


Ο Δήμαρχος Γ. Μάντεσης έκανε μία ενημέρωση επαφών που είχε, χωρίς αποτέλεσμα όπως για παράδειγμα η συνάντησή του με τον Υφυπουργό Παιδείας.

«Συνάντησα τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυκουρέντζο στην Τρίπολη, σε μια συνάντηση που δεν ήμουν μόνος μου. Ηταν προσκεκλημένος του Δημάρχου Λαγκαδίων και εκεί επάνω μου είπε:  Δήμαρχε σε ξέρω είμαι φίλος του Γ. Βλάχου, ξέρω τα προβλήματα και είμαι στη διάθεσή σου.

Του είπα λοιπόν δεν θέλω άλλο τίποτα, ένα θέλω: να μας δώσετε μία οικονομική λύση για το 3ο Γυμνάσιο Βούλας.

Είναι η τρίτη αναγκαστική απαλλοτρίωση που έχει προχωρήσει. Οτι χρειάζεται το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο το γνωρίζετε. Εσείς οι ίδιοι προχωρήσατε στην ίδρυσή του.

Μου υποσχέθηκε ότι θα το δει άμεσα, από πέρυσι τον Ιούνιο και ακόμα περιμένω».

Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην το προχωρήσουμε.

Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Στις 18 Αυγούστου 2010 λήγει το 18μηνο για την πρωτόδικη απόφαση που έχει παρθεί.

Και εξέφρασε την πικρία του προς τον Γενικό γιατί η απόφαση πάρθηκε από το Φλεβάρη και δεν ενημερώθηκε ο Δήμος από τον ΟΣΚ. «Το πήραμε εμείς από το Δικαστήριο. Δεν μας το κοινοποιήσατε ποτέ, αν και το ζητήσαμε», κατέληξε.

Δεν με καλύπτει η υπόσχεση του Διευθυντή του ΟΣΚ. Με καλύπτει η διαβεβαίωση του Υπουργού Εσωτερικού κ. Παυλόπουλου ή του Υπουργού Οικονομίας  κ. Παπαθανασίου. Μη μπω σε λεπτομέρειες όταν τότε που είχε έρθει ο κ. Καλογήρου και υποσχέθηκε αυτά τα χρήματα, πέντε μήνες μετά είχα μία διαμάχη με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο που μου έκοψε την καλημέρα, ο κ. Μπαταριάς.


Απογοήτευσε ο Γενικός του ΟΣΚ


Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΚ κ. Καλογήρου απάντησε στο Δήμο ότι δεν είναι  προετοιμασμένος να απαντήσει γιατί η Νομική Υπηρεσία δεν  έστειλε την απόφαση και αν είχε υποχρέωση να τη στείλει! (σ.σ.: είναι θέμα υποχρέωσης βλέπεις να ενημερώσεις την πόλη ότι χάνει το σχολείο…).

Πριν σας απαντήσω όμως, επειδή ήμουν εκείνος που το 2007 ήμουν στη Νομαρχία και είπα ναι, υπάρχουν τα λεφτά. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Αναφέρθηκε στις διπλοβάρδιες που έχουν διάφορες πόλεις της Ελλάδας και σε τι ποσοστά.

Ο Γενικός ότι η πρόθεση της πολιτείας είναι να δοθούν τα χρήματα, παρά το ότι το ποσό είναι πολύ μεγάλο, 13 εκατομμύρια συν η κατασκευή του άλλα 4 περίπου που πρέπει να εκταμιευθεί από τον ΟΣΚ «Εμείς έχουμε πρόθεση να λύσουμε το θέμα και γι’ αυτό είμαι εδώ, μέσα στο 18μηνο».


Είναι κοροϊδία!


Σ.Σ.: Το 18μηνο δεν είναι 18μηνο! Είναι ακριβώς 12 μήνες, αφού ήδη έχουν παρέλθει οι 6 μηνες από την ημέρα που δημοσιεύθηκε η απόφαση του δικαστηρίου! Τότε για τι πράγμα μιλάμε. Εκανε κακούς υπολογισμούς ο Γενικός ή μας «κοίμιζε», όταν έδινε υπόσχεση ότι θα τακτοποιηθεί σε 18 μήνες!! Δηλαδή αφού έχει εκπνεύσει ο χρόνος που χάνεται οριστικά το ακίνητο!!


Ο Δήμαρχος  Γ. Μάντεσης μίλησε με σκληρά λόγια στον Γενικό:

«Κύριοι των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, το σημερινό κόμμα εξουσίας μας κοροϊδεύει από το 2004 μέχρι τώρα. Εγώ θα το πω, με κοροϊδεύει. Η πρόθεση, δεν μου φτάνει κύριε Καλογήρου.

Πριν από το 2004 η αποζημίωση που έπρεπε να δώσουμε, θα σας τα πει καλύτερα ο κ. Αποστολάτος που ήταν πριν από μένα ήταν 500.000.000 δραχμές επί υπουργίας Παιδείας του Π. Ευθυμίου. Όταν ανέλαβε ο κ. Μπαλτάς, πήγα με αγωνία στο γραφείο του, Μάρτιο 1999, μου είπε: Δήμαρχε, έχω 215εκατομ. στο ταμείο μου, δεν έχω 500 και παρακαλώ πολύ να φωνάξετε τους φερόμενους ως δικαιούχους να τους πείτε να μη κάνουν άρση απαλλοτρίωσης και να τρέξουμε μαζί στον Υπουργό Παιδείας, να βρούμε τα υπόλοιπα χρήματα. Και λυπάμαι, αλλά ποτέ δεν κλείστηκε αυτό το ραντεβού. Και επειδή ανήκω στο χώρο της Ν.Δ. το ίδιο παράπονο έχω και με αυτό το Υπουργείο. Αναλαμβάνετε ευθύνες κ. Καλογήρου.

Εγώ όταν ανέλαβα δεν υπήρχαν διπλοβάρδιες και μη κάνετε τέτοιες συγκρίσεις. Και καλά έκανε και η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ και δεν δέχτηκε διπλοβάρδια για το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά να πηγαίνουμε πίσω.

Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές Ν. Καντερέ και Β. Οικονόμου που παρευρίσκονταν εκεί είπε: Μη μας κοροϊδέψετε σας παρακαλώ άλλη φορά, θα το βρείτε μπροστά σας στις επόμενες εκλογές. Το λέω με μεγάλη ευθύνη για τη Βούλα.


Ο Αγγελος Αποστολάτος ευχαρίστησε το Γενικό και τόνισε:  Είναι γεγονός ότι αυτή η έκταση έπρεπε να είχε αποκτηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τότε που το ποσό ήταν 500 εκατομ. δραχμές.

Εκείνο όμως που με λυπεί κ. Δήμαρχε σήμερα και γι’ αυτό ευθύνεστε εσείς και εγώ, και όλοι μας, ότι εδώ ο κ. διευθυντής – οι βουλευτές θα μας πούνε ότι συντάσσονται μαζί μας – σήμερα έπρεπε η αίθουσα να είναι κατάμεστη εδώ, να καταλάβουν ότι πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Επρεπε να έχει κλείσει και η παραλιακή λεωφόρος από τον κόσμο για να πάρουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει.

Είναι άδικο, κύριε Γενικέ για τη Βούλα. Η Βούλα έζησε πολλές διπλοβάρδιες, δεν είναι δυνατόν να επανέλθουμε στο παρελθόν.

Θα γίνουν κινητοποιήσεις και θα συμπαραταχθούμε όλοι. Θα μας βρείτε στο πεζοδρόμιο όλους.

Τέλος ο Α. Αποστολάτος συνεχάρη το Δήμαρχο για τη θέση που πήρε και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Απευθύνθηκε δε στους βουλευτές τονίζοντας ότι η Βούλα «θα σας τιμήσει, στηρίξτε το αίτημα».


Ολοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την δυσπιστία τους στην «υπόσχεση» του γενικού Διευθυντή του ΟΣΚ.

 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας κ.Κωσταράκος αφού περιέγραψε τις συνθήκες, για ακατάλληλες αίθουσες, υπόγεια κλπ., για ασφυξία των μαθητών, μίλησε για έναν διαχρονικό εμπαιγμό γι’ αυτό το σχολείο.

Προανήγγειλε δε κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη από γονείς και εκπαιδευτικούς. «Θα πάμε σε κλείσιμο σχολείων» τόνισε.

Ο Π. Θανόπουλος αναρωτήθηκε: Επί 20 χρόνια υπόσχονται. Πριν 20 χρόνια το ακίνητο στοίχιζε 1,5 εκατομ. ευρώ και σήμερα στοιχίζει 13 εκατομμύρια ευρώ, αύριο θα στοιχίζει 50 εκατομ. ευρώ αλλά δεν θα υπάρχει ο χώρος για να τον απαλλοτριώσετε!

Ο Ν. Καντερές δήλωσε ότι «είμαστε κοντά σας επί της ουσίας και θα πιέσουμε όσο μπορούμε».

Ο Βασ. Οικονόμου τόνισε ότι ο καθείς έχει την ευθύνη και της παρουσίας του και της πορείας του.  Η δουλειά μας είναι να προηγούμεθα, και πολλές φορές να συμπαρατασσόμεθα στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Δήλωσε δε ότι θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.


Ο πρόεδρος Ανδρέας Κάσδαγλης ως δικηγόρος, ζήτησε γραπτή διαβεβαίωση από τον γενικό διευθυντή του ΟΣΚ. γιατί όπως λέει μια λαϊκή παροιμία «όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Και εμείς έχουμε καεί κύριε Γενικέ».


Το γράφουμε και το υπογραμμίζουμε για να θυμόμαστε την απάντηση του Γενικού:

«Νομίζω δεν τιμά κανέναν μας αν αυτά που λέμε δημόσια σήμερα και καταγράφονται να έρθω αύριο το πρωί να δώσω ένα χαρτί. Τουλάχιστον νιώθω υποτιμητικά».


Το ίδιο και ο Αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος ο οποίος αναρωτήθηκε ότι ή ο ΟΣΚ έχει κάτι με τη Βούλα, ή κάτι δεν πάει καλά με τον ΟΣΚ. Κατέληξε δε ότι κρατάει  μεγάλες επιφυλάξεις από οποιαδήποτε προφορική διαβεβαίωση του ΟΣΚ γιατί «το 18μηνο για μας σημαίνει πολλά προβλήματα. Να μην προσβάλλεστε όταν ζητάμε κάτι εγγράφως», κατέληξε.

Επεσήμανε ότι ο Γενικός δεν έδωσε διαβεβαίωση, μίλησε για  «πρόθεση και κατά το δυνατόν».  

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Τζαφέρη απάντησε στον διευθυντή του ΟΣΚ ότι και το 1997 «ήμουν παρούσα στο ΣΧΟΠ όταν είπατε ότι τα χρήματα υπάρχουν. Και έρχεστε σήμερα και λέτε ότι θα κοιτάξετε να βρείτε τα χρήματα μέσα στο 18μηνο».


«Εγώ δεν πείθομαι από τη χαλαρή διατύπωση ότι έχει την πρόθεση. Δεν είναι δεσμευτικό. Πρέπει να τεθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα γιατί όπως καταλαβαίνετε ένα 18μηνο σημαίνει, μετά τις εκλογές, που πιθανόν δεν θα είναι ο κ. Καλογήρου σ’ αυτή τη θέση», τόνισε ο Γιάννης Σκουμπούρης.


Ημουν στην Ενωση Γονέων πριν αρκετά χρόνια, επί ΠΑΣΟΚ που πήγαν να άρουν την απαλλοτρίωση. Είχαν στήσει μια διαδικασία η οποία δεν ήταν έννομη. Ευτυχώς βρήκαμε τον τρόπο τότε και σταματήσαμε τη διαδικασία. εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Ν. Ψαλίδας. Οι 18 μήνες είναι απλώς υπεκφυγή, γιατί μέσα σ’ αυτούς τους μήνες θα γίνουν  πολλά πολιτικά δρώμενα. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο.


Ο Διευθυντής της Βθμιας Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης Αν. Αττικής Απ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε την αναγκαιότητα νέων σχολείων στην περιοχή, λόγω της μεγάλης μετακίνησης πληθυσμού στην Ανατ. Αττική.

Προσυπέγραψε αυτά που είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ως προς την αναγκαιότητα των αναγκών.

«Η αγωνία όλων είναι να υπάρξει τάχιστα διδακτήριο. Προσωρινές λύσεις θα δώσουν, όχι σε επίπεδο διπλοβάρδιας. Εγώ έχω ξεκαθαρίσει, θα φύγω από την Ανατ. Αττική, παραιτούμενος, αν ξαναγυρίσουμε πίσω στη διπλοβάρδια. Μπορώ να προσυπογράψω τη δήλωση του κ. Καλογήρου ότι όταν δεσμεύεται ο ΟΣΚ ότι μέσα στα όρια του 18μήνου θα έχει απαλλοτριωθεί και αυτό είναι σημαντικό να γίνει και εγγράφως. Να δεσμευθεί  και εγγράφως ο ΟΣΚ .Πρέπει να το εξασφαλίσουμε. Δεν νομιμοποιούμεθα να το χάσουμε».


Σ.Σ. Ετοιμαστείτε το Σεπτέμβρη για μεγάλες κινητοποιήσεις· τέτοιες που να αναγκάσουν τους υπεύθυνους να προχωρήσουν στην απόδοση της απαλλοτρίωσης, άλλως αρχίζουν τα ...λυόμενα.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες και κανένα μέλος