Βρίσκουν το “βηματισμό” τους Περιφερειάρχης και Δήμαρχος;

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, στην έναρξη του νέου έτους 2023, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Διευθυντής τεχνικών έργων Ανατολικής Αττικής Γ. Ασπρουλάκης και από πλευράς Δήμου ΒΒΒ, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Χ. Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Βάσσης και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Γεωργικάκος.

Εκκίνηση για το Ρέμα Κόρμπι

Στο επίκεντρο της συζήτησης το έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι, για το οποίο ο Περιφερειάρχης, όπως επεσήμανε, έχει δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, να ολοκληρώσουν τάχιστα τις διαδικασίες για την άμεση επανεκκίνησή του.

Οι εργασίες έχουν προσωρινά σταματήσει, όχι με υπαιτιότητα της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας στην περιοχή, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά το Δήμο και είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες να το ολοκληρώσουμε».

patoulis konstantelos newΚατά τη συζήτηση οριστικοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν βήματα και οι διαδικασίες για την άμεση συνέχιση του έργου και, προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε να συσταθεί ένα παρατηρητήριο της Περιφέρειας και του Δήμου, με στόχο την καθημερινή παρακολούθηση του έργου.

Σημειώνεται πως το έργο, είναι προϋπολογισμού περίπου 20 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Θα εκτελεστεί δε από την Περιφέρεια Αττικής.

Συζητήθηκαν και άλλα έργα, όπως η κατασκευή παιδικού σταθμού στο Δήμο, για το οποίο άμεσα πρόκειται να υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση, καθώς και έργα διευθέτησης ομβρίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός κατά την παρέμβασή του υπογράμμισε ότι: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε έργα νευραλγικής σημασίας για την περιοχή να επιταχυνθούν, με σκοπό την θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε σε στενή συνεργασία με το Δήμο ΒΒΒ για ό,τι απαιτηθεί για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων υποδομής».

«Έργα που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών παραμένουν στις απόλυτες προτεραιότητες μας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε πως τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου αλλά και άλλα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Βρίσκουν το “βηματισμό” τους Περιφερειάρχης και Δήμαρχος;

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με το δήμαρχο ΒΒΒ, δείχνει ότι έβαλαν τα “μαχαίρια” στην άκρη και αποφάσισαν να συνεργαστούν για το ρέμα του Κόρμπι και όχι μόνο, που είναι μια ασχήμια και πόλος κινδύνου για την περιοχή της Βάρης - Βάρκιζας.

Και το λέμε αυτό γιατί μέχρι ...χθες ο δήμαρχος παράγγελνε ότι τον περιμένει να του χτυπήσει την πόρτα...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 guests και κανένα μέλος