«οι αντικειμενικές αξίες έχουν πάρει την ανιούσα κι αυτό δείχνει ότι η πόλη βελτιώνεται»

Για τις αντικειμενικές αξίες, ετέθη ερώτημα  από τον επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ. Θ. Ματόπουλο, στα προ ημερησίας της δημοτικής συνεδρίασης του Δήμου ΒΒΒ (21.12.22) και ο δήμαρχος Γρ. Κωνστνατέλλο, κρίνει ότι αφού ανεβαίνουν οι αντικειμενικές αξίες, η πόλη πάει καλά.

Η αντικειμενική αξία έχει παράγωγες απώλειες, σημείωσε, απαντώντας στον Θ. Ματόπουλο για τις υπέρογκες τιμές των αντικειμενικών αξιών στο Δήμο 3Β και  ενημέρωσε ότι στις 12/12/22 έλαβε ο Δήμος και γενικότερα όλοι οι Δήμοι, εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο από το Υπουργείο Οικονομικών - τμήμα εκτιμήσεων αξιών ακινήτων, να εκφράσουν τη γνώμη τους, επί αντικειμενικών αξιών στο Δήμο.
Ειδικά για τις τιμές ζώνης που ισχύουν από 1/1/22, με ΚΥΑ οι δήμοι δύνανται μέχρι τις 20/1/23 να υποβάλουν τη γνώμη τους για τις τιμές ζώνης της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Εξήγησε ότι: «ήδη έχουμε ξεκινήσει και σε επίπεδο νομικής υπηρεσίας και της διεύθυνσης οικονομικών να μπορέσουμε να συλλέξουμε τα στοιχεία προκειμένου να στοιχειοθετήσουμε μια τεκμηριωμένη άποψη. Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2023, θα συζητηθεί το θέμα».

Και συνέχισε: «Θα επιμείνω σε κάτι που το έχω ξαναπεί παλιά, είναι κι αυτός ένας δείκτης. Συνεπώς οι αντικειμενικές αξίες ειδικότερα την τελευεταία περίοδο, έχουν πάρει την ανιούσα κι αυτό το πράγμα δείχνει ότι η πόλη βελτιώνεται. Γιατί αν δεν βελτιωνόταν -με πολλούς αρνητισμούς- τότε οι αντικειμενικές αξίες δεν θα ανέβαιναν. Αρα είναι ένας δείκτης που δείχνει την κατεύθυνση πού πάει η πόλη!»

Αυτό είναι ένα θέμα για πολύ μεγάλη συζήτηση και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Γιατί η αύξηση του συντελεστή δόμησης (με 10% μπόνους), που ανεβάζει το ύψος στις οικοδομές, η ιδέα της “ριβιέρας” που σκόπιμα προωθείτε και πολλά άλλα, μόνο ποιότητα δεν δίνουν στην πόλη. Αλλά όπως γράφουμε θα το συζητήσουμε σύντομα.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 65 guests και κανένα μέλος