συνάντηση και βράβευση του Έλληνα Δημάρχου της πόλης Ιξέλ (Ixelles

Κλείνοντας το Ευρωπαϊκό ετος νεολαίας για το 2022, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (European Local LeadersELL Group) και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) Νεκτάριος Καλαντζής παραβρέθηκε προσκεκλημένος στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες και στα γραφεία της Κομισιόν(30/11 και 1/12/22).

Ο Νεκτάριος Καλαντζής εκπροσώπησε την Ελλάδα- στο πρόγραμμα Young Elected Politicians (YEP) της CoR, που αποτελείται από νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης, κάτω των 40 ετών.

Μιλώντας ο Έλληνας πρόεδρος του ELL Group αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών, για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και για καλύτερες δουλειές για τους νέους της Ευρώπης. Ανέφερε μεταξύ άλλων:

‘’Η αφορμή να είμαι παρών σήμερα στην Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών είναι ότι φέτος το 2022 ανακηρύχθηκε έτος νεολαίας στην Ευρώπη.

Μετά την οικονομική κρίση, την πανδημία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, η νέα γενιά της Ευρώπης καλείται να κάνει πράξη την αλλαγή σε μια καλύτερη Ευρώπη, με δράση, τόσο απέναντι στις κοινωνικές ανισότητες, όσο και στη διεκδίκηση καλύτερων ευκαιριών για την ίδια και το αύριο της. Για καλύτερες αμειβόμενες δουλειές και για μια Ευρώπη που θα βρίσκεται πιο κοντά στη νέα γενιά.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να μας απασχολήσουν ως πρώτη μας προτεραιότητα, για όσους από εμάς είμαστε νέοι εκλεγμένοι σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης.

Η νέα γενιά της Ευρώπης δεν θα πρέπει να μείνει πίσω στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνολογίας.»

Ο Έλληνας πρόεδρος του ELL Group συνάντησε στις Βρυξέλλες, στην περιοχή Ιξέλ, τον Έλληνα δήμαρχο του δήμου Ιξέλ (Ixelles) των Βρυξελλών Χρήστο Δουλκερίδη, όπου τον βράβευσε ανακηρύσσοντας τον Επίτιμο Μέλος του ELL Group, για τη συνεισφορά του στην πόλη των Βρυξελλών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 260 guests και κανένα μέλος