Μονοδρομήσεις, εσοχές στάθμευσης, στένεμα οδών, υπερυψωμένες ράμπες

To 4o θέμα της δημοτικής συνεδρίασης του Δήμου ΒΒΒ (28.11.22) αφορούσε τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων μπροστά στα σχολικά συγκροτήματα του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Βούλας.

H εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, θα πραγματοποιηθεί σε πέντε στάδια, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εργοταξιακή σήμανση κατά τη διάρκεια των έργων ανάπλασης της οδού Προόδου στο τμήμα μεταξύ Λεωφ. Βουλιαγμένης και οδού Απόλλωνος στο Πανόραμα.

Moνοδρομήσεις, εσοχές στάθμευσης και ράμπες περιλαμβάνει η κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα εφαρμόζεται σταδιακά με την εξέλιξη των έργων.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι βέβαιο ότι θα νιώσουν ότι βρίσκονται στο λαβύρινθο και αναζητούν το μίτο της Αριάνδης, το πρώτο διάστημα, γιατί θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένας χρόνος προσαρμογής. Το έχουμε δει και σε άλλες περιοχές, που εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακές μελέτες, οι οποίες αποδείχθηκαν ότι έγιναν χωρίς ιδιαίτερη μελέτη της περιοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, παράδειγμα η κυκλοφοριακή μελέτη της Ευρυάλης. Απεδείχθη εκ των πραγμάτων αναποτελεσματική και γι’ αυτό καταστρατηγείται από τους οδηγούς.

Η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία.

kykloforia panorama shmeraΑς δούμε όμως τι ρυθμίσεις γίνονται

  • O χάρτης αριστερά δείχνει πως θα γίνει η περιοχή μετά την εφαρμογή της μελέτης.
  • Τμήμα της οδού Προόδου από Λεωφ. Βουλιαγμένης μέχρι την αρχή της ράμπας ανόδου στην υπερυψωμένη διασταύρωση των οδών Προόδου & Δημητρακοπούλου, κατασκευάζονται εσοχές στάθμευσης εκατέρωθεν και υπερυψωμένη διάβαση στη διασταύρωση των οδών Προόδου & Σοφοκλέους.

Τα οχήματα από Λ.Βουλιαγμένης προς προορισμούς στο Πανόραμα που σήμερα ανεβαίνουν με δεξιά στροφή την οδό Προόδου εκτρέπονται με σήμανση, στην οδό Πειραιώς και στην οδό Δερβενακίων.

 

Μονοδρομείται το τμήμα της οδού Προόδου από Δημητρακοπούλου προς και μέχρι την οδό Βουτυρά.

 

  • Από την αρχή της υπερυψωμένης διάβασης στη διασταύρωση των οδών Προόδου και Δημητρακοπούλου μέχρι τη δυτική οριογραμμή της οδού Βουτυρά, κατασκευάζονται εσοχές στάθμευσης εκατέρωθεν και υπερυψωμένη διάβαση στη διασταύρωση των οδών Προόδου & Δημητρακοπούλου. Πλακόστρωση στο τμήμα εντός της οδού Προόδου μέχρι τη δυτική οριογραμμή της οδού Βουτυρά.

Το τμήμα της οδού Βουτυρά μεταξύ Δερβενακίων και Προόδου γίνεται αμφίδρομης κυκλοφορίας με χώρο παράλληλης προς το κράσπεδο στάθμευσης στην πλευρά των κατοικιών.

  • Στην οδό Βουτυρά κατασκευάζονται εσοχές στάθμευσης εκατέρωθεν και γίνεται η υπόλοιπη πλακόστρωση στη διασταύρωση Προόδου & Βουτυρά στην Προόδου και στη Βουτυρά.
  • Εσοχές κατασκευάζονται σε τμήματα των οδών Καστελλορίζου, Ερμού μέχρι την οριογραμμή της οδού Απόλλωνος. Τα τμήματα της οδού Προόδου όσο εκτελούνται έργα παραμένουν κλειστά.

Στα όρια του κάθε κατασκευαζόμενου τμήματος οδού τοποθετείται περίφραξη, φανάρι φωτισμού και πινακίδες απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα οχήματα.

Επισημαίνεται ότι η οδός Πειραιώς κατά τη διάρκεια των έργων στην οδό Προόδου θα εξεκολουθήσει να λειτουργεί όπως σήμερα – διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας.

Τα οχήματα που κατέρχονται από την οδό Απόλλωνος προς τη Λ.Βουλιαγμένης συνεχίζουν στην οδό Βουτυρά είτε δεξιά προς Δερβενακίων είτε αριστερά προς την Πειραιώς. Στην πλευρά της Προόδου προς τη Λ.Βουλιαγμένης μεταξύ των οδών Καστελλορίζου και Βουτυρά τοποθετούνται κατά σειρά μιά εργοταξιακή πινακίδα, με προειδοποίηση για τα έργα.

Πριν τη διασταύρωση με την οδό Βουτυρά τοποθετείται πινακίδα με «Υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας με στροφή αριστερά ή δεξιά.

Στην υφιστάμενη διάβαση πεζών στην οδό Βουτυρά πριν την οδό Προόδου τοποθετούνται πινακίδες έργων.

Στο τμήμα της οδού Σοφοκλέους είναι μονόδρομος από την οδό Προόδου προς την οδό Πειραιώς. Όσο γίνονται έργα δεν θα είναι προσβάσιμο από την οδό Προόδου, με πινακίδες που θα προειδοποιούν ότι μόνο οι κάτοικοι μπορούν να εισέρχονται από την οδό Πειραιώς, Πριν την αρχή της ράμπας ανόδου στην υπερυψωμένη διάβαση δημιουργείται χώρος αναστροφής – εγκάρσιο παραλληλόγραμμο μήκους ~πέντε μέτρων και τοποθετείται λίγα μέτρα πριν πινακίδα: «Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση» .

Η διαδρομή της γραμμής 162 του ΟΑΣΑ δεν τροποποιείται.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 guests και κανένα μέλος