«Προκήπιο της διπλανής βίλας»

Εγκρίθηκε μελέτη διαμόρφωσης Δυτικής Παραλίας Αγίου ΝΙκολάου Πάλλων Βουλιαγμένης, στη δημοτική συνεδρίαση του Δήμου ΒΒΒ (28.11.22)

Η περιοχή μελέτης περιλαμβάνει έκταση (ζώνη 1α του ΦΕΚ 254Δ/2004) και αφορά τη ζώνη κυριότητας της ΕΤΑΔ Α.Ε. συμπεριλαμβανομένου του αιγιαλού και της παραλίας. Η ζώνη 1α είναι η πρώτη μπροστά στο κύμα, το ...γλείφει θα λέγαμε κατά τη λαϊκή ρήση. Τμήμα της έκτασης έχει παραχωρηθεί με σύμβαση μετ’ ανταλλάγματος από την ΕΤΑΔ Α.Ε. στο Δήμο ΒΒΒ για 25 χρόνια, προκειμένου να προχωρήσει σε ανάπλαση, αναβάθμιση και διαχείριση προς χρήση του κοινού.

Έτσι λέει η απόφαση, “προς χρήση του κοινού”, μόνο που απ’ όσα βλέπουμε όσον αφορά τις αναπλάσεις που κάνει ο Δήμος και αυτά που ακούστηκαν στο δημοτικό Συμβούλιο από τους συμβούλους της μειψηφίας (Δαβάκη, Πέτροβιτς και Ματόπουλο), μόνο “για το κοινό” δεν είναι. Τουναντίον θα ωφεληθεί ο φερόμενος ιδιοκτήτης της ακτής του Καβουρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος εισηγήθηκε ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου, να καλλωπιστεί, να φυτευθεί και να οργανωθεί το τμήμα αυτό άσχετα αν ανήκει ένα μέρος σε ιδιοκτήτη: «Το διάταγμα 254 δεν επιτρέπει στο συγκεκριμένο σημείο καμία είδους εγκατάσταση. Επιτάσσει και επιβάλλει κατεδάφιση οιασδήποτε υφιστάμενης κατάστασης. Τί θέλουμε; Έναν όμορφο κολυμβητικό χώρο που έχουμε για 25 χρόνια τη διαχείρισή του. Υπάρχουν λιμενικές εγκαταστάσεις που είναι καταστροφή και αν μη τι άλλο πρέπει σήμερα να εγκρίνουμε αυτή την ανάπλαση αυτής της ιδιωτικής, αλλά κοινής χρήσης έκταση, μπορούμε να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικά εργαλεία» τόνισε ο δήμαρχος και ζήτησε να υποστηριχθεί από όλους.

Οι σύμβουλοι όμως της μειοψηφίας, παρουσίασαν στοιχεία που βάζουν πολλά ερωτηματικά για την “ανάπλαση” και ποιον ωφελεί τελικά.

«Προκήπιο της διπλανής βίλας»

Ο Δ. Δαβάκης, διαφώνησε με το προτεινόμενο σχέδιο, διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν υπήρχε μελέτη και τόνισε ότι το συγκεκριμένο τμήμα «αφορά ιδιοκτησίες σε άλλο οικόπεδο. Δεν είναι στο ΚΑΕΚ του Δήμου, αλλά ανήκει σε κάποιον ιδιοκτήτη που σήμερα είναι εταιρεία ΟΦ ΣΟΡ». Είναι «Προκήπιο της διπλανής βίλας», τόνισε και δήλωσε ότι δεν θα το ψηφίσει. Ζήτησε δε να αποσυρθεί.

Επεσήμανε στο δήμαρχο ότι το 2023 θα γίνει επαναχάραξη αιγιαλού, και θα μπορούσαμε να περιμένουμε να χαραχτεί η αιγιαλίτιδα ζώνη και στο σημείο αυτό.

«Εδώ θα είμαστε το 2023. Προσέξτε τι λέτε...»

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος ειρωνεύθηκε, τον Δ. Δαβάκη σημειώνοντας «εγώ μαθαίνω συνεχώς, εκπαιδεύομαι», και συνεχίζοντας να δηλώνει: «ότι εγώ απ’ ότι ξέρω από το 1929, δεν έχει υπάρξει επαναχάραξη αιγιαλίτιδας ζώνης. Δηλαδή μου λέτε τώρα και το λέτε δημοσίως, ότι το 2023 θα μετρηθεί το χειμέριο κύμα και θα τροποποιηθούν οι αιγιαλοί; Εδώ θα είμαστε το 2023. Προσέξτε γιατί θα ψάξω να βρω το …», (προφανώς το βίντεο). «Άρα από το 1929 μέχρι σήμερα που θα μετρήσουμε αιγιαλούς, μας πήρε 94 χρόνια».

«Είχαμε το 2014 σκανδαλώδη επαναχάραξη για ημετέρους...»

Εδώ παρενέβη ο Θ. Ματόπουλος: «να υπενθυμίσω στον κο δήμαρχο, ότι είχαμε πριν 3-4 χρόνια μία επαναχάραξη αιγιαλού η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε σκανδαλώδης στο Καβούρι, μπροστά στην ιδιοκτησία του εφοπλιστή Παναγόπουλου».

– Δήμαρχος: Α..., ναι το θυμάμαι έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

– Ματόπουλος: Αυτό έγινε σε 17 μήνες για να μη λέμε ότι γίνεται σε 8 χρόνια.

Επίσης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει ένα υπόμνημα από το Υπ. Οικονομικών να προσδιορίσουμε στους ψηφιακούς χάρτες που είχε αναρτήσει για τον αιγιαλό και την παραλία, τις παρατηρήσεις μας, ούτως ώστε να προβούν σε διαδικασίες επαναχάραξης αιγιαλού και παραλίας. Και εμείς είχαμε εκδόσει ένα δελτίο τύπου με τα επίμαχα σημεία και σας το είχαμε αναφέρει και στο Δ.Σ., γιατί τότε θα είναι εντός 12 μηνών η επαναχάραξη στα επίμαχα σημεία, γιατί θα γινόταν με σχεδόν αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο και μια αυτοψία της ανάλογης επιτροπής».

Kαι συνέχισε ο Ματόπουλος: «Θέλετε να δημιουργήσετε ένα παράκτιο πάρκο περιπάτου εκεί που θα έπρεπε να έχει υποδομές παραλίας. Οι φυτεύσεις πρέπει να είναι τέτοιες που θα επιτρέπουν την προσέγγιση της παραλίας από τους συμπολίτες μας.

Εμείς καταψηφίζουμε. Βρίσκουμε ότι αυτή η διαδικασία δεν εξυπηρετεί κανέναν, παρά μόνο τους φερόμενους ιδιοκτήτες και τον παρακείμενο ιδιοκτήτη της ΟΦ ΣΟΡ».

Καταψήφισαν Δαβάκης, Δόγκα, Πέτροβιτς, Ματόπουλος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 342 guests και κανένα μέλος