Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "αλλάζουμε"

 Με πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής καταργείται o προβλεπόμενος από το σχέδιο πόλης  παραλιακός πεζόδρομος και κοινόχρηστος χώρος στην Παραλία του Αγίου Δημητρίου επ’ ωφελεία, ως φαίνεται, ιδιωτικών συμφερόντων και εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος των Δημοτών, των κατοίκων και   επισκεπτών τoυ Δήμου μας.

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/11 η Δημοτική Παράταξη “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” ανέδειξε το σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο» αλίευσε» από τη Διαύγεια και εισηγήθηκε στη Δημοτική Αρχή να καταθέσει άμεσα προσφυγή κατά της απόφασης της Περιφέρειας. Προσφυγή κατά της απόφασης κατέθεσε έγκαιρα ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Διονύσης Κερασιώτης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας άναψε το πράσινο φως για την έκδοση της σχετικής απόφασης από την Περιφέρεια Αττικής αφού έδωσε τη δυνατότητα και τις σχετικές κατευθύνσεις

(https://www.diavgeia.gov.gr/decision/view/9ΕΚΨ4653Π8-ΨΒΟ) καθώς θεωρούμε ότι αγνόησε το γενικό κοινωνικό καλό, προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ευθύνη του Δημάρχου Κρωπίας κ. Δ. Κιούση όπως αναδείχθηκε από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολύ μεγάλη, αφού όπως αποκαλύφθηκε, γνώριζε τις σχετικές μεθοδεύσεις εδώ και πολλούς μήνες και  όχι μόνο δεν έκανε ενέργειες να αποτρέψει την έκδοση της σχετικής απόφασης της Περιφέρειας, αλλά ακολούθησε την πάγια πεπατημένη που πιστά υπηρετεί 11 χρόνια για σημαντικά θέματα που αφορούν την Δημοτική μας Ενότητα και ιδιαίτερα του παραλιακού του μετώπου, αυτή του: «κάτι γνώριζε , κάτι είδε, κάτι άκουσε, αλλά δεν ενημέρωσε και δεν αντέδρασε για να πετύχει κάτι καλύτερο….κλπ».

Με τις επί 11 χρόνια  διοικητικές του παραλείψεις ο Δήμαρχος Κρωπίας έχει συμβάλλει στην εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου και συγκεκριμένα: Η παραλία της Λουμπάρδας πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ, η περιβαλλοντική κακοποίηση της παραλίας της Αγίας Μαρίνας είναι γεγονός, οι παραλίες «Σκαλάκια» και «νησάκι Ντούνη», προσεγγίζονται με ιδία ευθύνη των επισκεπτών τους, αφού τα πρανή τους παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα κατακρήμνισης, και τώρα ήρθε η ώρα της Παραλίας του Αγίου Δημητρίου.

Συμπερασματικά: η Δημοτική Αρχή και ο επικεφαλής της Δήμαρχος κ. Κιούσης, αντί να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις εξελίξεις, πάγια, τρέχει πίσω από αυτές ή απλά τις ακολουθεί σε βάρος των συμφερόντων των κατοίκων του Δήμου.

Με αίσθημα ευθύνης η παράταξή μας, οι κάτοικοι και οι δημότες μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις του παραλιακού μετώπου του Αγίου Δημητρίου και είμαστε σε εγρήγορση για κάθε αντίδραση και κινητοποίηση που θα απαιτηθεί, όπως κάναμε για το θέμα της μη επαναλειτουργίας της μονάδας παραγωγής σκυροδέματος «Μπετομάρ», της μη εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ρεύματος από λάδια και της μη εγκατάστασης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, που ενωμένοι αποτρέψαμε.

«Αλλάζουμε - Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Κρωπίας»

Διαβάστε ποιος το αποφάσισε https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/16787-ypourggeio-kai-perifereia-attikis-kathrgghsan-to-sxedio-polhs-ston-ag-dhmhtrio-koropiou.html

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 251 guests και κανένα μέλος