"Ανάκληση έγκλησης"; Εμφανείς ή αφανείς ενέργειες;

Το "θάμα" το είδαμε στο εκτός ημερησίας θέμα, στην Οικονομική Επιτροπή της 16.11.22 με τίτλο: "Ανάκληση ή μη υποβληθείσας έγκλησης". Καταρχάς διαμαρτυρηθήκαμε γιατί αυτό το θέμα που αφορά τη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία που διαχειρίζεται το PROJECT VOULA, ήτοι, την ανοικοδόμηση των εκτάσεων Κόνιαρη/Μπενακείου, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνει την τελευταία στιγμή ως έκτακτο. Επειτα, παρουσιάστηκαν αποσπασματικά κάποια στοιχεία για την υπόθεση, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να σχηματίσουμε άποψη κατά την έννοια ότι, όταν δεν γνωρίζουμε όλες τις ενέργειες εμφανείς ή όχι, πώς θα έχουμε γνώμη επί του θέματος;

Θα επαναλάβουμε και πάλι ότι, η Oικ. Eπιτροπή χρησιμοποιείται και πάντως ως προς εμάς, κατά το δοκούν.

Η τοποθέτησή μας: "Καταρχάς, το γεγονός της εισαγωγής του θέματος ως εκτός ημερησίας, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι άκρως σοβαρό για να αντιμετωπίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Αλλωστε, ως αναφέρεται στην εισήγηση, η αίτηση του εκπροσώπου της εταιρείας υποβλήθηκε στις 18.8.2022 και μάλιστα επικαλείσθε την έγκριση επί του περιεχομένου της από το ΔΣ 5/9. Επομένως, ως προς την εισαγωγή του θέματος ως εκτός ημερησίας και διαφωνούμε και αδυνατούμε να κατανοήσουμε τί ακριβώς μεσολάβησε, ούτως ώστε να μεταβληθεί η "συμφωνία", μεταβολή που προκάλεσε την ανάγκη εκ νέου λήψεως απόφασης για την Aνάκληση ή μη υποβληθείσας έγκλησης, κατά του ...τάδε".

Ας παραθέτουμε ενδεικτικά ένα σημείο της εισήγησης που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και εσείς, θα κρίνετε.

"Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν καλύπτει ούτε κατ' ελάχιστον την υποχρέωση ουσιαστικής πληροφόρησης του κοινού για σχέδια και έργα που ενδέχεται να έχουν συνέπειες σημαντικές για μια ολόκληρη δημοτική ενότητα του Δήμου Βούλας". Γιατί και πώς επικαλείται η διοίκηση την πλημμελή ενημέρωση και την έλλειψη ουσιαστικής πληροφόρησης, την στιγμή κατά την οποία, πράττει ακριβώς το ίδιο;!

Ιωάννα Δόγκα

Δημοτική Σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει τίποτα πού πήγαν κύριε Δήμαρχε;;

Σημείωση: Για άλλη μια φορά δικαιωνόμαστε. Το «Μπενάκειο στο εδώλιο, η Χάινς σε αναμονή», γράφαμε και κατηγορηθήκαμε από το Δήμαρχο ΒΒΒ, για ψεύδη, αλλά το θέμα που έφερε εκτάκτως στην Οικονομική Επιτροπή – όπως ενημερώνει η Ι.Δόγκα, μας δικαιώνει.

Γνωρίζουμε εξ εγκύρου πηγής, ότι συζητιέται συμβιβασμός μεταξύ Μπενακείου, Χάινς και μεριδιούχου, επομένως υπάρχει «στάση» και αναμονή.

Ο δήμαρχος, κι αυτός σε αναμονή, εν όψει των εξελίξεων, ασχέτως αν μας κατηγορούσε. Δικαιωνόμαστε για άλλη μια φορά. Και επιπλέον για το λόγο ότι δεν γνωρίζει ούτε σχέδια ούτε έργα της Χάινς, άρα πούλαγε "φύκια" στους περιοίκους που τον επισκέφθηκαν...

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος