Η συμμετοχή των γονιών είναι καθοριστικής σημασίας για τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών

Τη Δευτέρα 14-11-2022 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Συνεργασία σχολείου-οικογένειας», η οποία διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επικοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ σχολείου και οικογένειας. Τονίστηκε εμφατικά ότι η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων στη λειτουργία και τις δράσεις του σχολείου είναι καθοριστικής σημασίας για τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών/μαθητριών και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα, όπως οι κατ’ οίκον εργασίες και η βοήθεια των γονέων στο σπίτι, η εθελοντική προσφορά των γονέων στο σχολείο και άλλα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Παπαχρήστος, οι Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής Α. Ευθυμιοπούλου, Β. Χαρίτος, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου και του 9ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 guests και κανένα μέλος