...Φυτέψαμε στα μπάζα

Σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονοντος αντιπολίτευσης του Δήμου ΒΒΒ, Δ. Δαβάκη, στη συνεδρίαση της 24.10.22, για τα φορτηγά που ανεβαίνουν στο βουνό και ρίχνουν μπάζα, ο δήμαρχος εξανέστη, για άλλη μια φορά, τονίζοντας ότι «μπάζα δεν πετάγονται. Χρησιμοποιήσαμε δεκάδες φορτηγά με χώμα φύτευσης για να μπορέσουμε να καλύψουμε αφενός μια σειρά από μπάζα τα οποία έπεσαν κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς κατ’ εντολή της περιφέρειας, που αφήσαμε τις μπάρες των ορεινών όγκων ξεκλείδωτες».

Μάλιστα το υπερτόνισε ότι ήταν εντολή της Περιφέρειας. Μα είναι λογικό να μην έχει μπάρες μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Το βουνό είναι ένα ζωντανό κύτταρο και πρέπει ο κάτοικος να μπορεί να το απολαύσει. Με τη λογική του δημάρχου. να κλείνουμε τους δρόμους, να μην κάνουν μικρές χωματερές οι κάτοικοι.

Συνεχίζει, όμως ο δήμαρχος, ότι επειδή άνοιξαν τις μπάρες, το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούμε στο πρανές του βουνού με 80 φορτηγά μπάζα παντός είδους, τα οποία είχαν κατακρημνιστεί σε ένα πρανές 100
μέτρων.

Κι αυτό το οποίο κάναμε είναι ό,τι έχουμε κάνει και στο παρελθόν, τη δεκαετία του 80 και του 90 που όλα τα πρανή από τη δεξιά μεριά όπως ανεβαίνουμε ήτανε γεμάτα μπάζα, και τα οποία καλύψαμε με χώμα και έχουν φυτευθεί.

Αυτή τη διαδικασία επούλωσης κάναμε κι εμείς εκεί. Με χώμα κήπου ήδη ξεκίνησε η φύτευση. Το ίδιο έγινε και στο δρόμο υπηρεσίας που υπήρχε γύρω από το Κοιμητήριο, όπου υπήρχαν παντός είδους μπάζα».

Και συνεχίζει: «τα χώματα αυτά δεν πρόκειται να πάνε στα σπίτια κανενός διότι το 80- 90% της παρέμβασης έχει γίνει στο βορειοανατολικό κομμάτι, γιατί εκεί υπάρχουν οι εδαφικές ρηγματώσεις που βρίσκονται στο πεδίο βολής της Σχολής Ευελπίδων και νοτιότερα. Αρα αυτά τα χώματα δεν πρόκειται να συμπαρασυρθούν, αλλά ακόμα κι αν συμπαρασυρθούν δεν πρόκειται επ’ ουδενί να καταλήξουν να φράζουν ρέματα ή να πλημμυρίζουν με λασπόνερα και λασποβροχή τα σπίτια».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος