ενώ αναγγέλλονται καινούρια κτίρια, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις

 Εγκαίνια θεμελίωσης έξι νοσηλευτικών μονάδων

Προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 24/10/22 οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο την ώρα που βρισκόταν εκεί, υπό αστυνομικό κλοιό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τον αγιασμό θεμελίωσης κτιρίου, δωρεάς ιδιώτου.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει ότι παρά τις πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη «Τα καινούργια κτίρια που κατασκευάζονται με χρήματα των ιδιωτών παραμένουν κλειστά, αφού δεν υπάρχει το αναγκαίο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για να τα λειτουργήσει».

Ειναι σε όλους γνωστή η «αδυναμία λειτουργίας του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και του ανακαινισμένου “Σταθάτειου”, αφού λείπει προσωπικό».

«Συνεχίζουν να μας λείπουν βασικές ειδικότητες, στην κατεύθυνση του γενικού νοσοκομείου. Οι συνάδελφοι μας παραμένουν σε αναστολή εργασίας, παρότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι όλοι, εμβολιασμένοι και μη, μεταδίδουμε και νοσούμε. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, επικουρικοί – ΟΑΕΔ – εργολαβικοί, παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παραμένουμε εκτός ΒΑΕ, παρότι μετράμε νεκρούς από την πανδημία, πολλοί υποφέρουμε από burn out, αλλά και πλείστες παθήσεις του μυοσκελετικού, καρδιαγγειακού κ.ά., ενώ είναι τεκμηριωμένη η ψυχική επιβάρυνση που συνεπάγεται η εργασία μας» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση τρέχει για να ολοκληρώσει το εγκληματικό της σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας, των νοσοκομείων ως ανώνυμες εταιρείες και των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σε βάρος των πολιτών που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εγκαίνια θεμελίωσης έξι νοσηλευτικών μονάδων, 112 κλίνκες συνολικά σε νέο κτίριο

egkainia asklipieio 2410Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, εγκαινιάστηκε στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, η θεμελίωση νέου 4όροφου κτιρίου, όπου θα στεγάσει 6 νοσηλευτικες μονάδες. Οι νοσηλευτικές κλίνες θα είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό κτίριο, όπου στεγάζονται  η ΜΕΘ, τα χειρουργεία, η καρδιολογική και διάφορα εργαστήρια. Όλοι οι κρίσιμοι χώροι του Νοσοκομείου: Επείγοντα Περιστατικά (ΤΕΠ), Χειρουργεία, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ/Χ), Ακτινολογικό, Αιμοδυναμικό, αξονικός, εργαστήρια.

Στην τελετή θεμελίωσης παρευρέθηκαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και αν. υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Το έργο προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ  θα γίνει με δωρεά Κων/νου Μαρτίνου και ιδρύματος Αθηνάς. Ι. Μαρτίνου ΑΜΚΕ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος