To θρίλερ με τη Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας συνεχίζεται

Για το θέμα της ΜΕΕΚΒ έχουμε χύσει πολύ μελάνι και το θρίλερ συνεχίζεται. Είναι αδιανόητο να βρίσκονται δεκαετίες στα δικαστήρια για την κοινόχρηστη παραλιακή ζώνη της Βούλας, το τμήμα που βρίσκεται το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, η παιδική χαρά, το καφέ νότος!

Οι κακοί χειρισμοί των διαφόρων δημοτικών αρχών, που πέρασαν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια της παραλιακής ζώνης. Του αέρα μας δηλαδή και της ανάσας μας.

Ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί χάσαμε τα δικαστήρια, κι όχι όπως μας είπε ότι δεν χάσαμε γιατί δεν είχαμε. Αυτό ήταν αυτοκτονικό!

Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2021 η Μ.Ε.Ε.Κ.Β. είχε προσπαθήσει πάλι να περιφράξει τον συγκεκριμένο παράκτιο χώρο και είχε αναρτήσει και ταμπέλα ωσάν ιδιοκτησία της! Σήμερα επανέρχεται, γιατί γνωρίζει ότι η πολιτεία έχει πολλά "παράθυρα" ορθάνοιχτα και βρίσκει τρύπες...

 

Ας δούμε τι γράφει η Δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΡΙΚΙΠ

Το θέμα παρακολουθεί από κοντά ο επικεφαλής της Θάνος Ματόπουλος και παραπέμπει στοιχεία, κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Βουλιαγμένης και μετέπειτα των 3Β, Γρ. Κασιδόκωστας, ο οποίος όταν ανέλαβε τον "Καποδιστριακό" Δήμο 3Β, βρήκε την "καυτή πατάτα" στο συρτάρι επτασφράγιστο, γιατί ποτέ δεν είχε ενημερώσει για τα δικαστήρια ούτε ο προηγούμενος δήμαρχος Βούλας Γ. Μάντεσης.

Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι περιέρχονται σε κοινή χρήση, άνευ αποζημιώσεως,

και ανήκουν στο Δήμο Βούλας με απόφαση  του Νομικού Συμβουλίου του κράτους

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα θέματα του παράκτιου μετώπου και παρεμβαίνει θεσμικά και με κινητοποιήσεις. Ειδικά για το θέμα της ιστορικής διεκδίκησης της παραλίας της Βούλας από την υπό εκκαθάριση εταιρεία Μ.Ε.Ε.Κ.Β.   (Μετοχική Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως Κτήματος Βούλας) εδώ και πάνω δέκα χρόνια, έχει ενημερώσει και συσπειρώσει τους πολίτες ενάντια στην προοπτική της ιδιωτικής εκμετάλλευσης από την Μ.Ε.Ε.Κ.Β.   της παράκτιας ζώνης της Βούλας.

Δυστυχώς η διεκδίκηση της Μ.Ε.Ε.Κ.Β.   για την παράκτια ζώνη της Βούλας ξεκινά πριν από σχεδόν εκατό χρόνια και φτάνει στις μέρες μας με οδυνηρές δικαστικές αποφάσεις που ‘’δικαιώνουν’’ νομικά την υπό εκκαθάριση εταιρεία. Σήμερα πολλοί εξανίστανται από το ενδεχόμενο η  Μ.Ε.Ε.Κ.Β. να εκμεταλλευτεί την παράκτια ζώνη της Βούλας και το οξύμωρο είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και απόγονοι μελών της Μ.Ε.Ε.Κ.Β. και κληρονόμοι της αλλά και απόγονοι όσων κατείχαν δημόσιο αξίωμα και ‘’διευκόλυναν’’ την Μ.Ε.Ε.Κ.Β. για να μπορεί σήμερα να διεκδικεί με τυπικές αξιώσεις.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. για το θέμα αυτό της Μ.Ε.Ε.Κ.Β., αφού συγκέντρωσε χιλιάδες έγγραφα και σχέδια από το 2014 έως το 2021, τα αποτύπωσε σε συγκριτική μελέτη η οποία προσδιορίζει όλα τα πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά χαρακτηριστικά του θέματος [1].

Αναζήτησε αυτοτελώς και όλα τα νομικά κείμενα για το θέμα και εντόπισε την 213/1956 απόφαση του Νομικού Συμβούλιο του Κράτους, σχετικά με την ιδιοκτησία όλων των κοινόχρηστων χώρων στη διαμάχη μεταξύ Μ.Ε.Ε.Κ.Β. και Δήμου και την επίμαχη παράκτια ζώνη, η οποία αποφαίνεται ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι περιέρχονται σε κοινή χρήση, άνευ αποζημιώσεως, και ανήκουν στο Δήμο Βούλας [2].

Τον Ιανουάριο του 2021 η Μ.Ε.Ε.Κ.Β.   και πάλι είχε προσπαθήσει να περιφράξει το συγκεκριμένο παράκτιο χώρο και είχε μάλιστα αναρτήσει και ταμπέλα που τον όριζε σαν ιδιοκτησία της[3].

Σήμερα και πάλι προσπαθεί να κλείσει το χώρο, έχοντας εξασφαλίσει και την πολεοδομική έγκριση με την αυτοματοποιημένη έκδοση Οικοδομικής Άδειας – μικρής κλίμακας με Α/Α Πράξης 500786 Ημ/νία έκδοσης πράξης 12/10/2022 και ΑΔΑ: 65Η146Ψ842-ΚΧΥ για  "Περίφραξη με Τοποθέτηση Συρματοπλέγματος (χωρίς σενάζ)" στο Ο.Τ. Κ1 – 472 ( [4].

paralia voulas1Το Προεδρικό Διάταγμα που επιβάλλει τον «Καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης στην παραλιακή ζώνη από Φαληρικό όρμο μέχρι Αγία Μαρίνα Κρωπίας» ΦΕΚ 254 Δ /2004 και περιλαμβάνει την επίμαχη παράκτια περιοχή σαν ζώνη 4Α, επιτρέπει μόνο τις υπάρχουσες χρήσεις και απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την οποιοδήποτε περίφραξη.

 

Το γεγονός ότι ο Δήμος δεν αντέδρασε άμεσα, από τις 12/10/2022 μέχρι σήμερα, για την ανάκληση της απαράδεκτης και παράνομης Οικοδομικής Άδειας περίφραξης, μας αναγκάζει να δημοσιοποιήσουμε το θέμα για να επιληφθεί.

                                                                                          

      ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ με τα ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

                                 & ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. 2014 - 2021

https://drive.google.com/file/d/1XcC-lvJGZR56AJuMT5LwIGmAYgQnJrJO/view?usp=sharing

 

[2]   ΒΟΥΛΑ – Μ.Ε.Ε.Κ.Β. ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ στο ΔΗΜΟ Ν.Σ.Κ. γνωμ. 213/1956

https://drive.google.com/file/d/1jToUl0xigWO2CAqaE8UObzMk1He7KYI3/view?usp=sharing

[3]   ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΑΣ – ΝΟΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ της Μ.Ε.Ε.Κ.Β.

https://drive.google.com/file/d/19nAl_HSTO3AO_q79I6BwpSYi08SIElBh/view?usp=sharing

 

[4]     Οικοδομική Άδεια – μικρής κλίμακας με Α/Α Πράξης 500786-12/10/2022 για ‘’ Περίφραξη με Τοποθέτηση Συρματοπλέγματος (χωρίς σενάζ) ‘’ στο Ο.Τ. Κ1 – 472 - - ΑΔΑ: 65Η146Ψ842-ΚΧΥ https://drive.google.com/file/d/1SwycqELpQIGBauWDaPH0gM0aA6T3QQoD/view?usp=sharing

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 guests και κανένα μέλος